Turizme evet HES’e hayır

15. Ovit Yayla Şenlikleri’nde konser veren Tarkan’ı, yaklaşık 100 bin hayranı izledi.

Rize ve çevre illerden gelen hayranlarına eğlenceli bir konser veren Tarkan, hidroelektrik santrallerine karşı olduğunu yineledi.

EKŞİOĞLU Vakfı Başkanı Ali Ekşi tarafından bu sene 15’incisi düzenlenen İkizdere İlçesi´ne bağlı Ovit Yayla Şenlikleri’nde bir konser veren Tarkan, bölgede kurulması planlanan hidroelektrik santrallerine karşı mücadele eden hemşehrilerine destek verdi. Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Eşrat Hürmüzlü, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi ile çeşitli illerden gelen yaklaşık 100 bin kişiye konser veren Tarkan, “HES’lere (Hidroelektrik santrali) karşı mücadeleye devam değil mi? Öğrendiğime göre durdurma kararları çıkmış. Sonuna kadar mücadele edin. Ben de sizin yanınızda olacağım. Bu toprakları bize dedelerimiz bıraktı. Yok ettirmeyeceğiz. Turizme ‘evet’, HES’lere ‘hayır’ diyoruz. ‘Su boşa akar’ diyorlar. Öyle bir şey olabilir mi? O zaman güneş ve hava da boş. Sevgili hemşehrilerim sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu

Arabeski seviyorum

Tarkan’dan önce sahneye çıkan Nil Karaibrahimgil, yaklaşık bir saat boyunca Karadenizlileri coşturdu. Genç şarkıcı, Fazıl Say’ın arabeskle ilgili sözleri üzerine, “Ben arabeski çok seviyorum. Zevk meselesi, halk da çok seviyor. Polemik yaptırmayın bana, girmek istemiyorum” dedi.
Büşra BOZOK
hurriyet.com.tr

error: Content is protected !!