Yine başardı

Tarkan

Dünya listelerine Türkçe sözlü bir şarkıyla giren ilk Türk şarkıcısı olan Tarkan, yine zoru başardı. 15 Ağustos’ta Fransa’da piyasaya sürülen, Sezen Aksu imzalı ‘‘Şımarık’’ isimli şarkıyla Fransa müzik listelerinde üçüncü sıraya kadar çıkan Tarkan, ‘‘Şıkıdım’’ adlı yeni single’ıyla da aynı başarıyı yakalayacak gibi görünüyor. Müzik otoritelerinin ‘‘İngilizce olmadan olmaz’’ teorisini yıkarak, adını Türkçe bir şarkıyla duyuran Tarkan, ‘‘Şıkıdım’’ (A-Acaipsin) isimli şarkıyla Fransa listelerinde 15’inci sıraya yükseldi.

9 Ocak’ta piyasaya sürülen bu single ile geçtiğimiz hafta 29’uncu sıradan listeye girerek, bu hafta 15’inci sıraya oturan Tarkan, son günlerin popüler şarkıcı Meja, Jennifer Paige ve Madonna’nın ‘‘Power Of Goodbye’’ isimli şarkılarını da geride bıraktı. Yine Sezen Aksu imzasını taşıyan ‘‘Şıkıdım’’, sanatçının Türkiye’de yayınlanan ikinci albümünün hit şarkısıydı. Tarkan ‘‘Şımarık’’ isimli single’ından sonra Avrupa pazarına yönelik bir de albüm hazırlamıştı. Avrupa pazarı için hazırlanan, ‘‘A-Acaipsin’’ ve son albümü ‘‘Ölürüm Sana’’da yer alan seçme şarkılardan derlenen ‘‘Tarkan’’ isimli albüm, Fransa’da 400 bin’lik bir tiraja ulaştı.

Tarkan, Avrupa basınında ve özellikle Rai ve Doğu motiflerinin revaçta olduğu Fransız pop müzik sektöründe, adından en çok söz edilen yeni şarkıcılardan biri oldu. Fransa’dan sonra geçtiğimiz günlerde Hollanda’da piyasaya çıkan Tarkan’ın ‘‘Şımarık’’ isimli single’ı şubat ayında Almanya’da yayınlanacak. Geçen hafta ‘‘Şımarık’’ için Prag’ta bir de klip çeken Tarkan, Amsterdam’da yaptığı kısa bir promosyon turundan sonra şimdi Paris’te bulunuyor.

Tüm bu gelişmelerin kendisini şaşkına çevirdiğini belirten genç sanatçı, ‘‘Hayallerim vardı ama bu kadar kısa sürede büyük bir kısmını gerçekleştirebileceğime inanmıyordum doğrusu. Ülkem ve kendi müzik kariyerim adına bu çok çok gurur verici bir şey’’ dedi.

Dion’la TV’ye çıkacak
Tarkan’ın, önümüzdeki haftalarda son yılların en başarılı kadın şarkıcılarından biri olan ve müzik çalışmalarına ara vereceğini açıklayan Celine Dion ile birlikte aynı programa konuk olması bekleniyor. Uzun zamandır planlanan ve ertelenen programın, şubat ayının başında gerçekleşeceği bildiriliyor. Çok heyecanlı olan Tarkan ise, bunun kendisi için yepyeni bir sınav olacağını belirtiyor.
hurriyet.com.tr

error: Content is protected !!