Ünlüler Tarkan’ı izledi

Paris’te ünlü Olimpia salonunda muhteşem bir konser veren Tarkan’ı izlemeye gelenler arasında dünyaca ünlü isimler vardı. Fransa’da bulunduğu kısa süre içinde müzik listelerinin zirvelerini zorlayan Tarkan’ı, Paris soyetesi ve dünyanın en çılgın modacılarından Jean Paul Gaultier de izledi.

Paris’in en ünlü sahnesi Olympia, önceki gece Türk pop yıldızı Tarkan’ı ağırladı. Tarkan’ı izlemeye gelenler arasında Paris sosyetesinin en tanınmış isimleri, ünlü televizyon eleştirmenleri, Jean Paul Gaultier gibi modanın öncü isimleri ve her yaştan Fransız müzikseveri vardı ve hepsi, gencç popçuyu çılgınca alkışladı. Fransız basını, konserin ‘‘muhteşem’’ olduğunu yazdı. Tarkan, konser sonrası verilen kokteylde ‘‘Olympia’ya çıkmaktan ülkem adına mutluyum ve müzik kariyerim adına da gururluyum’’ dedi. Konseri izleyen müzik eleştirmenleri ise ‘‘Tarkan şaşılacak bir süratle gelişti. Nazım Hikmet’in dili olan Türkçe, Tarkan’la birlikte 500 bin Fransızın evine girmeyi başardı. Fransızların kulaklarının buna alışması için normal olarak 10 yıl gerekiyordu, fakat Tarkan bunu altı ayda başardı’’ yorumunu yaptılar. 105 yıllık müzikholde Tarkan’ın her şarkısı dakikalarca alkışlandı. Başta Fransa olmak üzere birçok batı ülkesinin müzik listelerine ilk kez Türkçe sözlü bir şarkıyla girmeyi başaran Tarkan, Avrupa’da şöhreti yakaladığı ‘‘Şımarık’’ şarkısıyla salonu ayağa kaldırdı. İzleyiciler, çok heyecanlı olduğunu gizlemeye çalışmayan Tarkan’ın sesi ve yorumunun yanı sıra, sahneyi dolduruşunu da çok beğendiklerini belirttiler. Ünlü modacı Jean-Paul Gaultier’nin konser boyunca yerinde duramadığı, Tarkan’la birlikte devamlı dans ettiği dikkati çekti.

Tarkan’ı izleyenler arasında bulunan dünyanın en ünlü modacısı Jean-Paul Gaultier, konser boyunca yerinde dans etti. İzleyiciler arasında Türk işadamı Erol Aksoy da yer aldı.

KAPIDA KALDILAR
Tam 2200 kişilik olan Olympia müzikholünün alt katının sandalyeleri sökülerek daha fazla izleyicinin konseri ayakta izlemesi sağlandı. Ama buna rağmen birçok kişi kapıda kaldı. Özel davetliler ise bolkonda oturtuldu. Konsere Amerika’dan dünya müzik piyasasının yakından tanıdığı Ahmet Ertegün, Fransa’nı dünyaca ünlü modacısı Jean Paul Gaulthier, Show TV’nin sahibi Erol Aksoy, Sipa Press’in sahibi Gökşin Sipahioğlu ve müzik eleştirmenleri ile medya ve TV dünyasından tanınmış simalar katıldı.
hurriyet.com.tr

error: Content is protected !!