Türkiye’nin tek starı Tarkan’dır!

Türkiye’nin tanınmış DJ’lerinden Suat Ateşdağlı , müziğin notalarından arta kalan zamanlarında neler yaptığını, kariyer planlarını ve başarılı bir DJ olmanın sırlarını AKŞAM LİFE okurları için anlattı.

– Binlerce insanı çaldığınız şarkılar ile aynı anda eğlendirmek nasıl bir duygu?
Müzik sayesinde insanları biraz olsun mutlu edip, onları eğlendirmek gayet güzel bir duygu. İnsanları sıkıntılarından arındırıp güzel vakit geçirmelerini sağlamak benim için önemli bir durum.

– Yoğun çalıştığınızı biliyorum. Peki yoğun iş temposu dışındaki zamanlar da neler yapıyorsunuz?
İş zamanım dışında yalnız kaldığım her an dinlendiğim an oluyor. Oğlum Emir’le vakit geçirmeyi çok seviyorum. Oğlumla maçlara gidiyoruz. Futbol kafamı boşaltmaya çok yardımcı oluyor.

DEMET AKALIN KAZANCINI İŞE YATIRIYOR

– Futbol demişken Galatasaray Spor Kulübü ile güçlü bir bağınız olduğu doğru mu?
Galatasaray benim her şeyim. Ultraslan taraftar grubunun kurucularındanım. Aynı zaman da taraftar grubunun ilk başkanıyım. Galatasaray hayatımın önemli bir parçası. O taraftar ile Galatasaray SK’ya yararlı hizmetler yapmak beni hayatta en mutlu eden şey.

– Şu ana kadar Türkiye’nin önemli birçok sarkıcıyla çalışma fırsatınız oldu. Bunlardan çalışmaktan en çok zevk aldığım, en iyi çalışmamdı dediğiniz sanatçı hangisi?
Çalıştığım şarkıcılar arasında Tarkan, Demet Akalın, Bengü, Betül Demir, Atiye gibi isimler var. Hepsi işlerinde oldukça başarılı ve yaptıkları şarkılarla milyonları eğlendirip, hüzünlendiren değerli insanlar. Saydığım isimler ile yaptığımız tüm çalışmalar hep ses getiren işler oldu. Demet Akalın çok çalışkan bir isim. İş disiplini olan kazandığı tüm parayı işine yatıran çok başarılı bir isim. Betül Demir ve Sertab Erener, Türkiye’nin en iyi iki sesi. Okullu ve sesini müthiş kontrol edebiliyorlar. Bengü, çok şirin ve sıcak kanlı bir insan. Tarkan’ın yeri bende farklıdır. Onunla çalıştığım zaman bambaşka bir müzik zevki alıyorum.

– Son üç senedir çıkan proje albümleriyle lgili görüşleriniz nelerdir? Sizce bu albümler Türk Pop Müziği’ne katkı sağladı mı?
Proje albümlerini ilk başlatan Ozan Doğulu oldu. Daha sonra Ozan Çolakoğlu, Erdem Kınay, Volga Tamöz ve İskender Paydaş proje albümleri yaptı. Yapılan tüm albümlerde minumum 2-3 şarkı büyük ses getirdi. Ama Erdem Kınay’ın albümündeki ‘Duman’ şarkısıyla Merve Özbey’i tanımamız çok önemliydi. Yeni bir ses ve yeni bir sanatçıyı tanımış olduk. Proje albümlerinin özelliği bu olmalı. Müzik piyasasına genç ve başarılı isimleri katmak.

– Peki Suat Ateşdağlı’dan bir proje albümü gelecek mi?
İşin açıkçası çok güzel ve başarılı proje albümleri oldu. Ama ben proje albümü kesinlikle düşünmüyorum. Benim beş sene önce feat yapıp piyasaya sürdüğüm bu tarz albümler günümüzde yeni yapılmaya başlandı. Ortam çok kalabalıklaştı. O yüzden ben normal albüm yapmayı düşünüyorum.

JENNİFER LOPEZ’E TEKLİF GÖTÜRDÜM

– Müzik dinleyicisi üzerinde en etkin sanatçılar kimler?
Tarkan, Ajda Pekkan, Sezen Aksu gibi isimler her zaman müzilk dinleyicisi üzerinde etkindir. Bu isimlerin dışında Demet Akalın yaptığı işlerle her zaman bir numara olmayı başarıyor. Çıkardığı tüm albümler de beş altı parçası hit oluyor. Bu kolay yapılan bir iş değildir. Ama benim müzik anlayışım daha çok yeni müzisyenler. Bu aralar en ses getiren ve beğenilen kişi Mabel Matiz. Alternatif- Rock kulvarında önü açık ve çok başarılı işlere imza atacak kapasiteye sahip biri. Mabel’in sesi ve yorumu uzak ara başarılı. Keza Murat Dalkılıç ve Murat Boz isimleri de çok önemlidir.

– Saydığınız bu sanatçılar arasında star havasını yakalayan isim var mı?
Türkiye’nin tek starı var o da Tarkan. Onu yakalayacak ya da ona yaklaşacak bir genç ben henüz göremedim.

– Suat Ateşdağlı’nın gelecekle ilgili ne gibi hayalleri var?
Yurtdışından çok önemli bir isim ile feat yapmak istiyorum. Bir Türk DJ’nin global anlamda neler yapabileceğini göstermek istiyorum. Dünya çapında yapmayı istediğimiz proje için Jennifer Lopez ve Pitbull’a teklif götürdük. Bu önemli işi yaparken çok dikkatli ve detaycı olmalıyız. Bu yol biraz uzun ve zor gibi gözüküyor ama zaman ve disiplinle bu feat’i gerçekleştirmeyi istiyoruz.

Kaynak: AKŞAM LİFE / Emrah AKÇAAY

error: Content is protected !!