Tarkan’lı açılış konseri

Takvimlerin 2010’u göstermesiyle ‘Avrupa Kültür Başkenti’ unvanına sahip olan İstanbul’da, 16 Ocak’ta Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek resmi törenle etkinliklere start verilecek.

Taksim’de “ateş” ve Kadıköy’de “balon” gösterilerinin yanı sıra, Taksim’de Tarkan, Kadıköy’de Mor ve Ötesi, Beylikdüzü’nde Nil Karaibrahimgil, Sultanahmet’te Mercan Dede, Pendik’te Kıraç ve Bağcılar’da Zara konser verecek.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç ve Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, açılış kutlamalarının detaylarını Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında anlattı.

Sanatçılar Zara, Kıraç ve Mercan Dede’nin de katıldığı toplantıda konuşan Avdagiç, “dünyanın en ilham verici kenti” İstanbul’un, 2010 yılı boyunca taşıyacağı “Avrupa Kültür Başkenti” unvanı ve yıl sonuna kadar hayata geçirilecek 400’den fazla özel projeyle sahip olduğu enerjiyi Türkiye ve dünya ile paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.

Haliç Kongre Merkezi’nde 16 Ocak Cumartesi günü düzenlenecek törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra 20 ülkeden bakan düzeyinde katılım olacağını belirten Avdagiç, açılış etkinliği için 8,5 milyon lira bütçe ayrıldığını bildirdi.
İstanbul ile 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan Almanya’nın Essen kentindeki açılışa katıldığını belirten Avdagiç, “Essen’deki açılışa bu kadar üst düzey bir katılım olmadı. Avrupa ülkeleri İstanbul’un nasıl bir açılış yapacağını merak ediyor” diye konuştu.
hurriyet.com.tr

error: Content is protected !!