Konser öncesi Tarkan’ın otobüsünde

Fanta’nın 10’uncu yıl gençlik konserleri için şehir şehir gezen Tarkan’ı Bursa konserinde yakaladım…

Büyük bir yolcu otobüsü var Tarkan’ın, şehirlerarası yollarda kullandığı. İçinde yok yok… Yatağı, yemek masası, televizyonu, DVD’leriyle küçük bir daireye dönüştürülmüş adeta otobüs… Şu kadarını söyleyeyim; ben otobüse girmeden önce içeride spor yapıyordu Tarkan… O derece konforlu bir otobüs anlayacağınız. Bu otobüsle Yenikapı-Mudanya feribotuna binip Bursa’ya gelmiş Tarkan… Tabii feribottayken ‘küçük dairesinden’ hiç çıkmadan. Çıktığını düşünsenize, yolcuların Tarkan aşkından feribot batardı herhalde! Otobüsün yanında bir de küçük minibüs bekliyor her zaman. Bu vaziyette 16 illik konser turnesinin yarısını tamamlamış. Çıktığı 9’uncu şehirdi Bursa…

İronik bir durum

Konsere çıkmadan önce otobüsünde ziyaret etim Tarkan’ı… Zımbalı, iğneli bir yelek vardı üzerinde… İğneli olduğunu elimi omzuna attığımda canımın yanmasından anladım. Galiba kimse sarılmasın diye böyle bir formül bulmuş Tarkan… Dikkatli bakınca yeleğinin omuz başlarında raptiye gibi sivri iğneleri gördüm. Bir önceki Trabzon konserini 13 şehit haberi gelmesiyle yarıda bırakmıştı. “O gece devam etseydik, seyirci için de bizim için de keyifsiz bir konser olacaktı. Bu yüzden bıraktık” diye anlattı konseri… “HES’lerle ilgili şarkı yapacak mısın” deyince de patlattı kahkahayı… “Benden böyle bir şeyin gerçekten istenmiş olabileceğine inanamam” dedi. “Bakan Eroğlu kendi söyledi. ‘Hidroelektrik santralleri için Tarkan şarkı yapabilir’ dedi” deyince de “Çok ironik bir durum olur bu” yanıtını verdi. “HES’lere karşı çıkan birinin HES’lerle ilgili şarkı yapması ironiden öte komik olur” diye de ekledi. Dediği doğru… Tarkan’ı sahnede HES şarkısı söylerken hayal ediyorum da, gülmekten alamıyorum kendimi.

Tarkan, 1 milyon seyirciyi toplar mı?

Fanta’nın gençlik festivali 10 yıldır Athena’dan Duman’a, Teoman’dan Şebnem Ferah’a pek çok ismi yüz binlerce müzikseverle buluşturdu. 10’uncu yıl için de Tarkan ve Manga’yla anlaştılar. 15 TIR’la il il geziyorlar. İzmir’de 80, Antalya’da 100, Diyarbakır’da 60 bin seyirciyle daha ilk 5 ilde Tarkan, Fanta Gençlik Festivali’nin 10 yıllık seyirci rekorunu kırmış. Her ilde 62.500 seyirci ortalamasına ulaşırsa 16 şehirlik konser sonrasında tam 1 milyon seyirciye ulaşmış olacak Tarkan… Bursa’da bu müthiş müzik ziyafetini izleyince Fanta Gençlik Festivali’nin 10 yıldır çok önemli bir şey yaptığını anladım. Birincisi, Fanta’yı çok genç bir marka haline getirdiler. İkincisi ve daha önemlisi, Türkiye’yi büyük bir konser alanına çevirip, herkesi eğlendirdiler.

Manga’ya alkış!

Fanta Gençlik Festivali’nde Tarkan’dan önce Manga sahneye çıkıyor. 16 şarkı Manga söylüyor, 19 şarkı Tarkan… Açıkçası bu festivalde Tarkan’ın altında kim çıksa ezilirdi. Manga ise tam tersi! Tarkan’dan önce sahne alarak 10 binlerce seyirciyi coşturuyor, eğlendiriyor. Bursa’da şahit oldum… Eurovision deneyimi, Manga’yı çok daha geniş kitlelerin grubu yapmış. Manga’nın en az 6-7 şarkısını seyirci baştan sona grupla birlikte söyledi. Manga’yı ilk kez sahnede canlı izledim, en çok da ben alkışladım.

Cengiz SEMERCİOĞLU
hurriyet.com.tr

error: Content is protected !!