Neden Tarkan’ı çok seviyoruz? Çünkü… Panzehrimizi biliyoruz!

30983989Tarkan konserleri başlıyor. Açıkhavaya gitmeden önce, kalbinizin sesini dinlemeniz için size ufak bir rehber hazırladık.

Tarkan kendini Türkiye’ye sevdirmek için uğraşmadı. Biz onu zaten çok sevdik.

Belki de hesap kitap yapmadan müzik yaptığı için… Belki de onda zaten ‘şeytan tüyü’ olduğundan. İşte Tarkan’ı sevme sebeplerimiz.

HİSSİZ YAPAMAZ
Gönül adamı. Tarkan duygularımızın sesi… Yalanı dolanı yok. Son derece gerçek. Ne söyleyecekse söyleyip gidiyor.
Bkz: Biri sen biri ben/ İki damla yaş aktı gözlerimizden…/ Olmadı, olduramadık/ Ve aşk gitti bizden… (2012, Aşk Gitti Bizden)

O İSTERSE OLUR…
Gerçek bir panzehir. Canı nasıl isterse öyle dans ediyor. Kimse onun gibi ruhunu bırakarak döktüremiyor… Elektronikse elektronik, rock’sa rock yapıyor. (Bkz: Biz Nereye) Pop’sa pop! (Bkz: Hüp) Alaturkaysa alaturka… (Bkz: Gül Döktüm Yollarına) Sınırları yok. Müzik söz konusuysa söz bitiyor. Tarkan Türkiye’nin en cesur adamı. Ve evet, çok seksi! (Bkz: Kuzu Kuzu) Daima.
Tarkan, eğer “ateşe vermek” istiyorsa, ortalığı ateşe veriyor. Size sadece yanmak ve kül olmak kalıyor.
Bkz: İşte kuzu kuzu geldim/ Dilediğince kapandım dizlerine/ Bu kez gururumu/ Ateşe verdim, yaktım da geldim…

İHTİYACI YOK
Özgür. Tarkan’ı izlemeden, yani onun esiri olmadan önce kahvenizi içebilirsiniz. Çünkü onu izlemek için başka bir şeye ihtiyacınız yok. O, sahnede de en iyisi. En iyisi olduğu için, bunu bildiği için, onun da aslında hiçbir şey yapmaya ihtiyacı yok. Artık yok.
Bkz: Takılmışım sözlerine/ Ben mecburum gözlerine/ Bunlara inanmak zor/ Bir anda… (1994, Biz Nereye)

POLEMİKLE İŞİ OLMAZ
Egosu yok. Tarkan kibirli değil, kavgasız, polemiksiz ve gizli bir kahraman. Başarısızlıkla problemi yok, başarıszlığı kabul ederek mücadeleye devam edebiliyor. Şarkı yazmasına gerek yok, çünkü en iyi şarkı yazarları onun ayağına geliyor.
Bkz: Tut kolumdan çek götür beni/ Hüüüüüp diye içine çek beni… (2001, Hüp)

BU ŞARKI YALNIZ ONA YAKIŞIRDI
Özgür bırakır. Tarkan, yurt dışına açılacağım dediyse, açılır. Ancak sonra da yuvaya geri döner. ‘Sevdanın Son Vuruşu’ gibi, dostlarına hakkını teslim eder. Kendiyle dalga geçer. Baştan çıkarır. Hem de öyle güzel yapar ki, anlayamazsınız bile… Gözlüklerini takar, ortalığı ateşe verir. Ve gider! (Size yanmak kalır demiş miydik?)
Bkz: Ben o şelale saçlara/ Ay, o hilâl kaşlara/ O süzme bal dudaklara/ Öp öp öp öp doyamadım… (2010, Öp)

GÖR BAK NELER OLACAK SONRA…
Küçüktük, ufacıktık… Büyüdük. Büyüdük mü?
Davet eder. Ama gerçek bir kırılgandır… İnsanları aslında çok seviyor. Ancak canı yandığında kayboluyor. Çünkü gerçek bir müzisyen. Gerçek bir sanatçı. Toparlanınca geri geliyor… Geldi mi tam geliyor tabii… Asla hayal kırıklığa uğratmıyor.
Bkz: Sen senin hakkından eğer gelemiyor/ Seni izin ver de ben yola getireyim o zaman…. (2014, Hop De)

ÜZMEYİN ONU!
Neşelidir. Tarkan’ı üzmeyelim. Onu güldürelim…
Bkz: Yoruldum her bulduğumda/ Kaybetmekten seni… (2010, İşim Olmaz)

PEŞİNDEYİZ, ÇÜNKÜ…
Pamuktur. Gerçek Tarkan dinleyicisi, kafası atınca ‘Kuzu Kuzu’ dinleyerek dans eder. Tarkan da bunu bilerek dinleyicisini pamuklara saracaktır.

HEYECAN DORUKTA
Vicdanlıdır. Hatırlarsanız, Gezi zamanı bir çok  müzisyen ne yapacağını bilemez, kefelere artıları eksileri koyup tartıp biçerken, Tarkan hiç hesapsız Gezi’ye gitmekten çekinmemişti. Sevgililer Günü’nde YouTube’dan hayranlarına öpücükler göndermiş, ‘yanınızdayım’ demişti.
Bkz: Aldığım her nefeste/ Attığım her adımda/ Burda olsa/ Cancağızım yanımda olsa… (2003, Dudu)

HERKES ORADA MI?
Açıktır. Tarkan’ı 3 kuşak bir arada dinlemeye gidebilirsiniz. Anneniz, babanız, çocuklarınız, aileniz, arkadaşlarınız ve herkes orada olabilir…
Bkz: Hadi canım sende, Olmaz ki böyle / Küsen, kızan kıran kimdi söyle? / Yine beni terkedip giden kimdi? (1992, Kimdi

Tarkan için rehbere gerek yok. Sadece onu dinleyin ve onu izlemeniz yeterli…
Sebla KOÇAN
hurriyet.com.tr

error: Content is protected !!