Sırılsıklam Tarkan aşkı


sirilsiklam-tarkan-aski-3419120Tarkan, önceki gün Karadeniz Ereğli’de 28-30 Haziran tarihlerinde Ereğli Belediyesi’nin düzenlediği ‘20’nci Uluslararası Sevgi, Barış ve Dostluk Festivali’ kapsamında sahneye çıktı.
Çevre illerden gelenlerin katılımıyla gerçekleşen festivalde, Tarkan’dan önce sahneye çıkan Athena grubu, dinleyenleri coşturdu. Ay yıldızlı tişörtle sahneye çıkan Athena’nın solisti Gökhan Özoğuz, ‘Gezi Parkı’ olaylarına gönderme yaptı.
Letonya, Ukrayna ve Bulgaristan gibi ülkelerin dans gösterisi yaptığı festivalde, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Tarkan beşinci kez bizi kırmayarak ve sembolik bir rakamla festivalimizde sahne aldı. Onun yeri bizim için çok ayrı” dedi. Gecenin sunuculuğunu ise Ece Erken yaptı.

Minik Baha kuliste
Konser öncesi kulisinde ziyaret ettiğimiz Tarkan’ın, sahne arkasında ve önünde hummalı bir çalışma vardı. Sahne düzeniyle ilgilenen Staras’ın ortaklarından Ertuğrul Yalçın “Sahne için yeni teknoloji ışık ve ses sisteminin kullanıld. Arka sıralarda kalıp göremeyenler için ise özel link hattıyla yayın yapan 12 dev led ekran kuruldu” dedi. Konserden iki saat önce alana gelen Tarkan’ın neşeli hali dikkati çekti. Kuliste ekipteki arkadaşlarıyla şakalaşan sanatçı, ‘Ayselim’ albümündeki ‘Firuze’ şarkısını söyleyip söylememe konusunda kararsız kalınca, kısa bir konuşmanın ardından ‘Firuze’yi söyleme kararı aldı. Tarkan kuliste olduğu sürece her adımı, özel fotoğrafçısı tarafından kare kare görüntülendi. Konser öncesi sahneye çıkan ‘Yetenek Sizsiniz’ yarışmasının ikincisi minik Baha kuliste Tarkan’ı ziyaret edip fotoğraf çektirdi.

Konser alanını dolduran binlerce vatandaş, Tarkan’ın şarkılarıyla doyasıya eğlendi.

Konseri yarım bırakmadı
Ekibiyle birlikte şarkı sırasını belirleyen sanatçı, özel olarak hazırlanan asansörle sahneye çıktı. Büyük bir coşku ve tezahüratla karşılanan sanatçı, “Burada sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum. Sizleri seviyorum” dedi.
Yaklaşık iki saat boyunca sevilen şarkılarını seslendiren sanatçı, canlı olarak ilk defa ‘Firuze’yi söyledi. Sahnede bir an olsun yerinde durmayan ve şarkılarının yanı sıra danslarıyla izleyenleri büyüleyen Tarkan, kulisten istediği havlularla sık sık terini sildi. Konseri izleyen binlerce kişi konser sırasında başlayan yağmura rağmen dağılmadı.
Sağnak yağış altında şarkılarını seslendiren Tarkan’a, sevenleri hep bir ağızdan eşlik etti. Üç kez kostüm değiştirmesi beklenen sanatçı, atmosferin sıcaklığına kendini kaptırıp, konserini yarım bırakmayarak tek kıyafetle geceyi bitirdi.
MELİS GÜVENÇ

milliyet.com.tr

error: Content is protected !!