Tarkan ve Sezen “yanıyor dünya” diyor

DMC Genel Müdürü Samsun Demir, Beyoğlu’nun yüzlerce kez yenilense de bir şeye benzemeyen engebeli yollarında, muhtemelen aklı da yeni projelerle meşgulken, dikkati bir an dağılınca (Beyoğlu’nda yürürken tek düşünmeniz gereken engelleri aşıp, varacağınız yere sağ salim gitmek olmalı), takılıp düşmüş ve kolunu kırmıştı.

Samsun Demir, kolu kırılsa da işinden gücünden eksik kalmıyor ama.
Geçmiş olsun dileklerimin arasında söylemeden geçmedi; Behzat Gerçeker yönetimindeki ENBE Orkestrası’nın “Kalbim” albümü 10 günde 50 bin satınca, DMC ikinci baskıyı yapmış.
Albümde benim favorim, söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait olan “Herşeye Rağmen”. Sözler ve müzik etkileyici, Tarkan’ın yorumu ise muhteşem.
Muhteşem olan bir başka şey de bu şarkının doğa ve çevre konularını ele alıyor olması.
“Yanıyor dünya, sonumuz yakın, gel bütün gücünle kalbime tutun” diyen “Herşeye Rağmen”, doğanın insanlar tarafından nasıl da katledildiğini ve bunun çözümünün insanların sevgi ve aşk ile bir araya gelmesi olduğunu anlatıyor.
Her haliyle Sezen Aksu’ya ve Tarkan’a yakışır bir şarkı “Herşeye Rağmen”.
Bu şarkıyla başlayan “Kalbim” albümünün kalanı da su gibi akıyor, dinleniyor.
Kısa sürede 50 bin satmasının sırrı burada sanırım.
Ve tabii Ajda Pekkan. Süper-starımız ancak müzik dünyasına yeni bir isim sunulursa düet yapmayı kabul edeceğini söylemişti.
O isim Eren Sandal. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan bölümü 1. sınıf öğrencisi.
Bence gerek sesi gerekse de yorumuyla Ajda Pekkan’a “İyi ki bu düeti yapmışım” dedirtmiştir.
Yaklaşık 40 kişinin emek verdiği “Kalbim”in şefi, bir anlamda tutkalı konumunda olan Behzat Gerçeker’i ve DMC’yi, bu güzel şarkıları bu özel isimlerle buluşturdukları için tebrik ediyorum.
Ömür GEDİK
hurriyet.com.tr

error: Content is protected !!