‘Herkes burnunu sokmasın’

Baraj suları altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya olan Alliaoni Antik Kenti ile ilgili “Yok olmasın” çağrısında bulunan Tarkan’a, Çevre Bakanı Eroğlu sert bir yanıt verdi: “Herkes bilmediği bir konuya burnunu sokarsa çok yanlış olur.”

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir’in Bayındır İlçesi’ne gelerek Belediye Başkanı Mehmet Kertiş’i makamında ziyaret etti. Eroğlu, gazetecilerin, İzmir’in Bergama İlçesi’nde bulunan Yortanlı Barajı sınırlarındaki eserlerin tartışma konusu olduğu, popstar Tarkan’ın da konuyla ilgili açıklama yaptığını hatırlatması üzerine şunları söyledi:

“Sanatçı arkadaş sanatıyla ilgilensin, herkesin bir ihtisası vardır. Herkes bilmediği bir konuya burnunu sokarsa çok yanlış olur. Bu Yortanlı polemik mevzu oldu. Buna ilk defa orada kazı yapan kişiler sebep oldu. Kazılara devam etmek istediler. Yıllarca DSİ’den yüklü miktarda kazı paraları aldılar. Yaklaşık 4.5-5 milyon lira kazılar için para ödedik. Ayrıca ayni yardımlarla destekte bulunduk. Bugünün parasıyla 7 milyon lira kazı ve çıkartılan eserlerin Bergama Müzesi’ne taşınması için masraf yaptık. Orası ‘Allianoi’ değil. ‘Allianoi’ diye bir yer o kişinin uydurduğu bir kelimedir. Bunu ben ispat ettim. Bununla ilgili TRT’yi yanıltmışlar, bir tarihte belgesel diye hazırlamışlar. ‘Belgesel olduğuna göre belgesini gönderin’ dedim. Böyle bir tarihi kayıt gösteremediler.”
hurriyet.com.tr

error: Content is protected !!