“Aysel kendi hayatının efendisi oldu”

Türk pop müziğinin efsanevi söz yazarı Aysel Gürel anısına hazırlanan Ayselim adlı albümün kartonetinde Sezen Aksu ve Tarkan’ın Gürel’le ilgili duygularını anlattığı satırlar ilk kez HT MAGAZİN’de!

Bunlar Tarkan’ın Aysel Gürel’i anlattığı sözler. Türk pop müziğinin yaratıcı dehası Aysel Gürel, yazdığı şarkılarla yeniden gündemde. Pop müziğimizi kuran isimlerden biri olarak daima popüler kalan Gürel’in şarkıları günümüzün popüler sound’uyla yeniden hayat buldu. Sezen’den Tarkan’a, Ajda’dan Sertab’a en ünlü seslerin bir arada olduğu ‘Ayselim’ projesi, piyasaya çıkmadan önce bütün detaylarıyla HT Magazin’de…

Bilseydik 90’lı yılların üretkenliğinin kıymetini, o zamanlar hiç “Amaan her gün bir popçu çıkıyor, bu devirde ya popçu ya da topçu olacaksın” dermiydik? Topçu hâlâ çıkıyor ama yeni bir pop şarkısı ve şarkıcısının kendini duyurma şansı pek kalmadı. Şimdilerde Aysel Gürel ve Onno Tunç’un ağırlığını koyduğu popülermüziğin altın devrine özlem duymayan yok. Yazdığı yüzlerce hit şarkıyla Türk popmüziğinin dününe ve bugününe damgasını vuran Aysel Gürel için hazırlanan saygı albümü tamamlandı. Her dönempopüler olmayı başaran Gürel’in albümü adına yakışır biçimde günümüzün popülermüzik sound’uyla hazırlandı. Herkesin ezbere bildiği ‘Firuze’, ‘Sevda’, ‘Sultan Süleyman’ gibi şarkıları adeta yeni bir şarkıya dönüştü.

‘ESKİ ŞARKILAR YENİLENDİ’
Yapımcılığını Samsun Demir’in üstlendiği albümün son halini, prodüktörüMurat Yıldırım ile birlikte dinledik ve konuştuk. Sezen Aksu’nun az bilinen ‘Sır’ şarkısını yeniden yarattığına, Tarkan’ın hüzünlü ‘Firuze’yi eğlenceli düzenlemesiyle nasıl bambaşka bir hale getirdiğine, Ajda Pekkan’ın ‘Ayıpsın Ayıp’ şarkısıyla yine gençleştiğine, Yasmin Levi’nin İspanyolca söylediği ‘Sevda’yla nasıl yürekleri titrettiğine tanık oldum. İşte 10 gün içinde çıkacak albümün diğer detayları ve Aysel Gürel ile ilgili yorumlar…

‘PROJE ANNEME ÇOK YAKIŞTI’
Müjde Ar, bu albüme çok önemveriyor. Projeden söz açılınca ses tonu değişiyor ve özlemle andığı annesinin adını yaşatacak projeden söz etmeye başlıyor.Müjde Ar, “Şarkıları ilk dinleyince tüylerim diken diken oldu. Çok etkilendim” diyor. Henüz şarkıların son hallerini dinlemediğini söyleyen sanatçı, şunları söyledi: “Projeye çok emek harcandı. Murat ve Samsun her şeyiyle kendileri ilgilendi. Ben çok karışmadım, hatta hiç karışmadım. Okuyacak kişileri ve şarkıları kendileri seçti. Sanatçıların hepsi zaten annemin tanıdığı dostları. Tarkan çok okumak istedi, Aşkın da öyle. Hepsi annemin sevdiği kişiler. Anneme çok yakışan, saygın ve farklı bir proje oldu. Çokmutluyumbu işle ilgili. Albümün ardından bir de konser projesi var.”

AYSEL GÜREL ÖTEKİYDİ
“Aysel Gürel benim kahramanlarımdan biridir. Korkusuzca, toplumsal bütün tabuları yıkıp, kendi hayatının efendisi oldu çünkü. Ne yasak bildi, ne ayıp, ne de kural. Özgürce, deli dolu, dilediğince yaşadı. O bir asiydi, aykırıydı… O ötekiydi. O güzel kalbi de hep saf ve tertemiz kaldı. Hesapsız, fesatsız. Şiirlerine, şarkı sözlerine gelince de söylenecek çok söz yok. Firuze… Ünzile… Onun yeri bir daha dolmayacak. Onun gibisi bir daha olmayacak. Seni özlüyoruz Aysel’im… Seni seviyoruz Aysel’im… Sen gittin ama kalbimizdeki yerin baki Aysel’im…”

AYSELİM ŞARKI LİSTESİ
Prodüktörlüğünü Murat Yıldırım’ın, yapımcılığını DMC ‘nin üstlendiği “Ayselim” albümü, Haziran ayının ilk haftasında çıkacak. Albümde birçok değerli aranjör yer almakta; Taşkın Sabah, Demir Demirkan, Mustafa Ceceli, Levent Yuksel, Fahir Atakoğlu, Nadav Biton,Özgür Yedevli, Ozan Çolakoğlu, Eylem Pelit… İşte albümün şarkı listesi:

1-AJDA PEKKAN : AYIPSIN AYIP

2-SEZEN AKSU:SİR

3-TARKAN :FİRUZE

4-SERTAB ERENER : NE KAVGAM BİTTİ NE SEVDAM

5-AYŞEGÜL ALDİNÇ : YOLUN BA ŞINDA

6-AŞKIN NUR YENGİ : ÜNZİLE

7-ATA DEMİRER : SİTEM

8-YASMIN LEVY: SEVDA

9-EMRE ALTUĞ : AH MAZİ

10-LEVENT YÜKSEL : BEN HER BAHAR AŞIK OLURUM

11-YASAR : YİNE YENİDEN

12-EDA& METiN ÖZÜLKÜ: 1945

13-AYLA ÇELİK: OLACAK OLACAK

14-MABEL MATİZ: SULTAN SÜLEYMAN

Kaynak: HT MAGAZİN / BÜLENT İPEK – ÖZEL HABER

error: Content is protected !!