Rus opera yıldızı Tarkan hayranı çıktı

 

Cumartesi akşamı İstanbul’da konser veren klasik müziğin en tanınmış mezzosopranolarından Maria Maksakova, RS FM’e yaptığı açıklamada, büyük bir Tarkan hayranı olduğunu itiraf etti. Maksakova, ayrıca Atatürk’ün anaannesine verdiği hediyeleri de hala sakladıklarını söyledi.

Rus operasının başarılı yıldızı Maria Maksakova, 25 Mayıs Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahne aldı. 2011 yılından beri St. Petersburg’taki Mariinskiy Operası’nda solistlik yapan ünlü Rus mezzo sopranoya, Rengim Gökmen eşliğindeki İstanbul Senfoni Orkestrası eşlik etti. Repertuarında Bizet, Verdi ve Bulahov gibi isimlerin parçalarına yer veren Maksakova, “Memleketim” şarkısını Türkçe seslendirerek opera severlere unutamayacakları bir sürpriz yaşattı.

“Tarkan olağanüstü bir müzisyen”

RS FM’e röportaj veren Rus sanatçı, dünyanın önde gelen opera şeflerinden Rengim Gökmen’le aynı sahneyi paylaşmanın kendisi için bir onur olduğunu ifade etti. Türk müzisyenlerden piyanist Fazıl Say’ı bildiğini söyleyen Maksakova, büyük bir Tarkan hayranı olduğunu da itiraf etti. Rus operacı “Belki benden bunu pek beklemezsiniz ama Tarkan’ı çok beğeniyorum. Kendisiyle tanıştım da. O olağanüstü bir müzisyen, çok değişik bir tınısı var. Bence o şarkıları Tarkan’dan daha iyi söyleyebilecek başka kimse yok.” diye konuştu. Maksakova, Tarkan’ı Türkiye’nin iyi niyet elçisi olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.

Anaannesi Atatürk karşısında şarkı söylemişti

İktidardaki Birleşik Rusya Partisi’nden Dağıstan milletvekili olarak Duma’ya giren Maksakova, Duma’nın “Türkiye ile Dostluk Grubu” üyesi. Çalışmaları boyunca Türkiye’den birçok arkadaş edindiğini söyleyen Maksakova’nın hem kendisi hem de ailesi için Türkiye’nin özel bir yeri var. Adını aldığı anaannesi, dünyaca ünlü opera sanatçısı Maria Maksakova, 1935 yılında Bolşoy Operası’ndan bir grup sanatçıyla birlikte Atatürk tarafından Türkiye’ye davet edilmişti. Atatürk konserin ardından Maksakova’ya Türk vatandaşlığına geçerek kariyerine burada devam etmesini teklif etmişti. Ancak sanatçı bu teklifi kabul etmemişti.

“Atatürk’ün hediyelerini hala saklıyoruz”

Genç mezzosoprano, reddetmiş olmasına karşın anaannesinin Atatürk’ten böyle bir teklif almış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Maksakova, “Büyükannem hem Rus hem de Astrahanlı olarak ve Rusya ile ailesine çok bağlı bir kadın olduğu için Atatürk’ün teklifi geri çevirdi. Ama kabul edememiş olsa da, bu teklif çok hoşuna gitmişti. O sıcak ağırlamanın bir anısı olarak Atatürk’ün hediye ettiği gümüş sigara kutuları ve fotoğraflar evimizde hala korunuyor.” dedi. Opera yıldızı, Atatürk için “Mustafa Kemal Atatürk sadece Türkiye değil, dünya tarihinde de çok büyük bir rolü bulunan, sıra dışı bir kişiliğe sahip. Rusya dahil dünyanın birçok ülkesinde, inanılmaz önderlik yetenekleriyle tanınan bir lider.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki Ruslar ilişkilerimizi güçlendirecek

Türkiye’de daha önce de konser veren Maria Maksakova, konserleri vesilesiyleTürkiye’deki Rus diasporasıyla iletişime geçmenin kendisi için harika bir duygu olduğunu ifade etti. Sanatçı “Türkiye’de büyük bir Rus diasporası var. Bu diasporanın iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine, turizme ve ticarete büyük katkısı olduğuna inanıyorum. Benim de konserlerimle bu süreçte bir yer alıyor olmam bana ayrı bir mutluluk veriyor.” ifadelerini kullandı.

 

Maria Maksakova’nın RS FM’e verdiği röportajın tamamını dinlemek için tıklayın:   270513MariaMaksakova

 

Kaynak; http://turkish.ruvr.ru

error: Content is protected !!