Tarkan, sahnede Michael Jackson’u andı

ttZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi’nde düzenlenen 16’ıncı Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali’nin son gününde Tarkan rüzgarı esti.

Önünde Michael Jackson’ın resminin bulunduğu tişörtle sahneye çıkan Tarkan, seslendirdiği ‘Unutmamalı’ adlı şarkısını geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Michael Jackson’a ithaf etti.

Ereğli’de düzenlenen 16’ncı Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali’nin son akşamında Tarkan sahneye çıktı. Konser öncesi festivalin ‘Sevgi, Barış, Dostluk ödülü’, merhum Türkan Saylan anısına, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Yönetim Kurulu’na verildi. ÇYDD yönetim kurulu üyesi Saliha Esen’e ödülü takdim eden Ereğli Belediye Başkanı CHP’li Halil Posbıyık, festival yürütme kurulunun bu yılkı ödülü Mayıs ayında Saylan’a vermeyi kararlaştırdığını, ancak kendisinin bu ödülü göremediğini, yine de ÇYDD yönetim kuruluna bütün Türkiye’nin önünde ödülü vermekten onur duyduğunu söyledi.

Ödül töreninin ardından asansörle sahneye çıkan Tarkan, alanı dolduran on binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. ‘Kuzu kuzu’ adlı şarkısıyla konserine başlayan Tarkan, unutulmaz şarkıları ve kendine has danslarıyla hayranlarını coşturdu. Kalabalığı görünce keyiflenen Tarkan, “Buradaki kalabalık Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Sahneye çıktığım zaman sarhoş oluyorum, kendimden geçiyorum adeta” dedi. 4 şarkı okuduktan sonra, önünde Michael Jackson’ın resmi ve yazısının bulunduğu beyaz bir tişörtle sahneye çıkan Tarkan, ‘Unutmamalı’ adlı şarkısını okudu. ‘Ben bu parçayı, benim çocukluğumun ve bu yaşıma kadar idolüm olan Michael Jackson’a ithaf etmek istiyorum” dedi ve şöyle devam etti:
“Biliyorumki o, inanılmaz şarkıları hepimizin hayatında, gönüllerinde çok önemli bir yer tutuyordur. Çünkü biz onun şarkılarıyla büyüdük. Michael Jackson, bu dünyaya gelmiş geçmiş en büyük pop starıdır. Ben şahsen çok üzüldüm, onun vefatını duyduğumda ve bu gece onu hep birlikte anmak istiyorum unutmamalıyla. Michael Jackson; seni seviyoruz, hep de kalbimizde olacaksın o şarkılarınla ebediyen.”

Kendi şarkılarının yanı sıra Aşık Veysel’in, ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ adlı türküsüne de okuyan Tarkan, 1.5 saati aşkın süre hayranlarına müzik ziyafeti sundu.

Başkan Posbıyık, konserin sonunda Tarkan’a, daha önce Ereğli’deki konserlerinde çekilmiş 6 adet fotoğrafının yan yana konulduğu bir tablo ile elpek bezi hediye etti.

Başkan Posbıyık, “Ereğli’nin Michael’ını alkışlayın bakalım” diyerek sahneden inerken, konser, havai fişek gösterisi ile sona erdi.
Ersin ERCAN-Sertan AYDEMİR/EREĞLİ(Zonguldak), (DHA)
hurriyet.com.tr

error: Content is protected !!