Tarkan’a tazminat davası

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Konya’daki konserinden sonra Gazeteci Can Dündar’a Konya’ya ve Konyalılara hakaret niteliğinde demeç verdiğini iddia ettiği Tarkan Tevetoğlu’na 1 milyar liralık manevi tazminat davası açacaklarını söyledi

Konya Gazeteciler Derneği’nde konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Özdemir, Tarkan’ın, Can Dündar’a verdiği demeci kınadıklarını belirterek, “Şarkılarındaki müstehcenlikle zirvede kalmaya çalışan sanatçılara bu şekilde konuşma hakkının verilmemesi gerekir. Çıplak fotoğraf çektirip çişini tutamamak ilericilikse, biz bunu istemiyoruz. Tarkan’ın verdiği demecin yanında Gazeteci Can Dündar’ın da yorumlarını kınıyoruz” dedi.

Konya Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Ahmet Gürol Şağban ise 5 Eylül’deki konserin sorunsuz bitmesinin bile Konyalıların medeni insanlar olduğunun ispatı olduğunu ifade ederek, “Konser sonrası Can Dündar tarafından Tarkan Tevetoğlu ile yapılan röportaj bizi üzdü. Tarkan’ın tüm Konyalıları kötülemesi çok yanlış. Eğer haksız bir saldırı yapılıyorsa biz hakkımızı hukuki yollarla ararız. Konyalılar olarak gerekeni yapmadığımızı düşünüyoruz. Biz Konya’nın menfaatini savunacağız. Kendini Konyalı hisseden herkesi dayanışmaya çağırıyorum. Adliyeye suç duyurusunda bulunacağız. Can Dündar’ın ‘taassubun başşehri’ şeklindeki başlığı çok yanlış. Türkiye’nin bir tane başkenti olduğunu Dündar’a hatırlatırız. Böyle söyleyerek Konya’yı karalamak isteyenler başarılı olamayacaktır. Röportajdaki bu yanlış ifadeler nedeniyle Milliyet Gazetesi hakkında da manevi tazminat davası açacağız. Bu haberde hakaret olduğu çok açıktır. Türk adaleti bu hakareti tespit edecek ve gerekli cezayı verecektir. Bu haberde Konyalıların hiç okumadığı, hiç görmediği, geri kafalı olduğu anlatılmaktadır. Tarkan’ın Konyalılardan özür dilemesini istiyoruz. Ancak özür dilemesi bile bizi davamızdan vazgeçiremez. Bütün Konyalıları bu davaya müdahil olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

İHA
gazetevatan.com

Bir cevap yazın

error: Content is protected !!