Tarkan’la adım adım

Çok genç yaşında şöhrete ulaşan Tarkan, Avrupa turnesini emin adımlarla sürdürürken, yurt dışında yaşayan hayranlarını çılgınlar gibi coşturuyor. Her giydiği kıyafetle, bakışlarıyla, yaptığı ilginç hareket ve dans figürleriyle kız, erkek binlerce hayranını hop oturtup, hop kaldırıyor…

Ünlü sanatçı ile orkestrası ayrı yerlerden yola çıktılar. Ancak Almanya’nın Mannheim kentindeki Dorint Oteli’nde buluştular. Paris’teki Olimpia konserinin ardından Avrupa turnesine çıkan Tarkan adım adım ‘‘Şarkı yolculuğu’’na çıktı. Fransa’dan uçakla Almanya’ya geçen Tarkan ile orkestra arkadaşları Mannheim’de kalacakları Dorint Oteli’nin lobisinde karşılaştı. Önce hasret içinde kucaklaşan Tarkan, bir süre ayrı kaldığı orkestra arkadaşları elektro gitarda Gür Akad, bas gitarda Mehmet Kalaban, klasik gitarda Ayhan Günyıl, davulda Aydın Şeref, perkisyonda İzzet Kızıl ve Bünyamin Olguncan, klavyelerde Mert Topel ve Temel Zümrüt, kanunda Müslüm Karaduman, udi Mehmet Emin Bitmez ile karşılaştığı zaman duygularına hakim olamadı ve gözlerinin buğulanmasını gizleyemedi.

Dorint Oteli’nin beşinci katındaki 522 numaralı süit odaya yerleşen Tarkan, duygu alışverişinin ardından odasına çekilip hazırlandı. Her şeyin hazır olduğunu öğrendiği zaman bir uçak hangarını andıran konser salonuna kendisine tahsis edilen süper lüks minibüsle gitti. Otobüs ile gelen orkestra elemanlarıyla bir saati aşkın süre prova yapan Tarkan, daha sonra ZDF gibi çeşitli Alman televizyon kanalları ile dergi muhabirlerinin sorularını özel olarak hazırlanan soyunma odasında cevaplandırdı.

Büyük buluşma
Daha sonra günlerdir hazırlandığı an geldi. Ve sahneye fırladığı zaman onu bekleyen, görmek için saatlerce bekleşen, birbirinden duygulu hayranlarının karşısına çıktı. Her şarkısını onlar için söyledi. Kimi zaman gözlerini ardına kadar açarak bakışlar attı. Kimi zaman gözlerini yumarak duygularını içine akıttı. Ama her sözün sonunda onları çok sevdiğini tekrarladı. Birbirinden değişik kıyafetler giyerek, yine birbirinden güzel şarkılarını yorumlayan Tarkan, son hareketleriyle olgunlaştığını ispatladı.

Bu arada aylardır görüşemediği ağabeyi Hakan Tevetoğlu, ablası Gülay Dal, eniştesi Halil Dal ve küçük yeğeni Esra Dal’la karşılaştı. Konser sonrası onlarla birlikte orkestra arkadaşlarını da alarak gittiği İtalyan Restoranı’nda keyif içinde karnını doyurdu. Daha sonra 27 Mart 1999 cuma günü Hamburg’ta çıkacağı konser için moral depoladı.
hurriyet.com.tr

error: Content is protected !!