Çeşme’de zafer İngiltere’nin

Unutulmaz ikili
Türk sanat müziğinin büyük ustası Müzeyyen Senar, Tarkan’la unutulmayacak bir düet yaptı. İkilinin uyumu, Tarkan’ın sesinin Türk sanat müziğine yatkınlığı, açıkhava tiyatrosunu dolduranların büyük hayranlığını kazandı. Türk müziğinin büyük ustasıyla genç sesi, dakikalarca alkışlandı.

Uluslararası Çeşme Şarkı Yarışması’nın 3 bin dolarlık birincilik ödülünü İngiltere adına yarışan 16 yaşındaki D’ee, ‘‘Bridge Of Hope’’ adlı şarkıyla kazandı. Küçük yaşına rağmen üstün vokal tekniği ve güçlü sesiyle rakiplerini geride bırakan D’ee, ödülünü Çeşme Belediye Başkanı Nuri Ertan’ın elinden aldı. İtalyan Vincenzo İncenzo, ‘‘Il Canto Della Vita’’ adlı şarkıyla ikinci oldu ve 2 bin dolar kazandı. Türkiye adına yarışan Burak Uçkun da ‘‘Son Sevda’’ adlı şarkısıyla üçüncülüğü kazandı ve bin doların sahibi oldu. Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılan yarışmada iki de özel ödül verildi. Uluslararası Festivaller Birliği’nin özel ödülünü Romanya adına yarışan Paula Selin kazandı. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Özel Ödülü’nü de İsveçli Lizette Palsson aldı

Yarışmadan sonra sahneye çıkan Los Del Mar topluluğu, ünlü ‘‘Macarena’’ şarkısı başta olmak üzere, 45 dakikalık programları boyunca söylediği şarkılarla dinleyicileri coşturdu. Sunuculuğunu Beyazıt Öztürk ve Pınar Altuğ’un yaptığı gecenin starı ise Tarkan’dı. 2 saat sahnede kalan Tarkan, Türk sanat müziğinin dev ismi Müzeyyen Senar’la mükemmel bir düet yaptı. Yarışmayı Çeşme Belediyesi’yle birlikte düzenleyen Ege TV Genel Müdürü Erol Yaraş, sahnede dakikalarca alkışlanan Tarkan’a teşekkür etti ve konser için ücret talep etmediğini, bu paranın geçirdiği kaza sonucu sakat kalan Neriman Özdoğan adlı genç kızın ameliyatı için kullanılacağını açıkladı.
hurriyet.com.tr

error: Content is protected !!