Tarkan’dan sokak hayvanlarına klipli destek

trkİzmir’in Seferihisar Belediyesi, Prof. Dr. İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Yuvası’nın tamamlanması için “Mutlu Yuva Seferberliği” adında bir destek kampanyası başlattı. Kampanyaya “www.mutluyuvaseferberligi.org” adresi üzerinden destek vermek, yuvanın tamamlanması için ayni veya nakdi yardımlarda bulunmak mümkün.

Seferihisar’ın yanıbaşındaki yuvayı, sıradan bir barınaktan ayıran üç özellik var. Birincisi hayvanların özgürce ve aileleriyle birlikte yaşayacakları 10 dönümlük bir serbest alana sahip olması. Diğer bir özelliği ise bölgedeki insanların buraya gelerek hayvanların bakımına gönüllü olarak katılabilmesi. Öyle ki yuvanın içinde gönüllülerin konaklayabileceği, altı odalı bir de misafirhane planlandı. Üçüncü önemli özelliği ise yaralı ve cerrahi sağaltıma muhtaç hayvanlar için bir de hastanenin yer alması. Tam teşekküllü bu yapının yanında sert mizaçlı köpekler, yavrular ve hastalar için ayrılmış özel alanlar da mevcut.

Konu hakkında açıklama yapan Seferihisar Belediye Başkanı M.Tunç Soyer, şunları söyledi: “Seferihisar’da sahipsiz, aç ve susuz sokak hayvanları için Türkiye’ye örnek bir yuva oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için kurduğumuz Prof. Dr. İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Yuvası’nın yüzde 70’ini kısıtlı imkanlarımızla tamamladık. Hedefimiz, yuvamızı Nisan 2015’te açmak. Ne var ki bunun için duyarlı herkesin desteğine ihtiyacımız var. Mega star Tarkan, bu yolda bize destek veren ilk fikir önderi oldu. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum ve herkesi onun açtığı yola katılarak, Seferihisar’ın Mutlu Yuva Seferberliği’ne destek vermeye davet ediyorum. Verilecek desteğin büyüklüğü hiç önemli değil. Önemli olan herkesin bu anlamlı kampanyaya dahil olması. Gelin, kimsesiz ve hasta hayvanların mutlu yuvasını Seferihisar’da hep birlikte kuralım.”

Tarkan’ın yuvaa desteğini açıkladığı kısa filmin metni şöyle: “Mevsimler sadece sana bana değişmiyor, soğuk ve açlık yalnızca sana bana değil. Sevgi sadece insandan insana değil. En son ne zaman bir hayvana sevgini gösterdin? Oysa hepimizin ihtiyacı sevgi, şefkat. İki lokma yemek, bir yudum su ve hepsinin buluştuğu bir yer: Yuva… Dilden çıktığı anda yüreğimizi ısıtır ‘yuva’. Sıcacık bir yuvaya sokak hayvanlarının da sahip olmasını dileriz. Bu dilek Seferihisar’da gerçek oluyor. Hayvan dostlarımız için benzersiz bir yuva olacak artık Seferihisar’da. Ama bu yuvanın eksikleri var. Senin desteğine, senin ilgine ihtiyacı var. Türkiye’de örnek bir sokak hayvanları yuvasının oluşturulması ve bu yuvanın tamamlanabilmesi için hepimizin Seferihisar Belediyesi’ne destek olması gerek. Ben öyle yapıyorum. Çünkü sokak hayvanlarının çok zor olan yaşam koşullarından ve acılarından kurtulmalarını, bir yuvaya sahip olmalarını istiyorum. Ama yarın, ya da bir sonraki karakışta değil. Şimdi! Hadi sen de aramıza katıl. Göster sevgini!”
cihan.com.tr

error: Content is protected !!