Tarkan’dan çok sert mesaj

tarkan-dan-kadin-cigligi--3097246Pop müziğin sevilen ismi Tarkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için oldukça sert bir mesaj yayımladı.
İşte Tarkan’ın o mesajı:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, aslında takvimimizin çok derin acılarla yüklü bir günüdür ve kutlanacak bir gün de değildir bence…

Anneyi, anneliği kutsal sayan bu toplumda erkekler ne yazık ki hâlâ kadınları, kızları öldürüyor! Bu çelişkiyi anlamak mümkün değil!

Bir yandan annesini, anneliği kutsuyor; diğer yandan başka annelere, anne adaylarına işkence ediyor, dövüyor. Hatta emeklerini sonuna kadar sömürüyor. Onların özgürlüğünü ellerinden alıyor.

Kutsalla namus arasında sıkışmış bir erkekliğin zorbalığı tetikleyen hastalıklı zihnidir bu…

Öyle bir erkek zihni oluşturulmuş ki, sadece kendi var oluşunu kabul ediyor; yakınlarındaki kadınlara, kendi izni ve onayı dışında var olma, gelişme, düşünme, hissetme, konuşma şansı tanımıyor… Onaylamadığı bir durumla karşılaşınca da, zihninin doğruladığı herhangi bir gerekçeye sığınıp onlara her türlü şiddeti uyguluyor, hatta öldürüyor, bazen de diri diri toprağa gömüyor…

Bu günün kutlanması için;

Erkek zulmüne uğramakta olan bütün kadınların acılarının dinmesi, ölüm ve şiddet riskinden kurtulmaları, çocuk gelinlerin kurtarılmaları ve bütün kadınların özgürleşmeleri gerekir…

Hukukun, şiddete maruz kalan kadınları daha fazla desteklemesi gerekir…

Hepimizin, kadınlara uygulanan şiddete karşı bilinçlenmesi ve sonuna kadar savaşması gerekir…

8 Mart, ancak o zaman kutlanacak bir gün olur…

HÜRRİYET DÜNYASI’NIN KADIN YAZARLARI NE DEDİ?

GİLA BENMAYOR: KEŞKE BİR DEĞİL BİRKAÇ 8 MART OLSA

Resmen kendini kadınların yerine koyup konuşmuş. Bir kadın duyarlılığına sahip sanatçımız var. Ne kadar mutlu olmalıyız.

Tarkan’ın 8 Mart Kadınlar Günü mesajı için Hürriyet’in kadın yazarları da yorumlarda bulundu. İşte o kadın yazarlardan görüşler;

MELİKE KARAKARTAL “MAALESEF BİR KIZINIZ OLDU”

Ben doğduğumda ne olmuş biliyor musunuz?

AYŞE ARAL: BU GÜNÜ KUTLAYAN DEVLET BÜYÜKLERİNİ KINIYORUM

hurriyet.com.tr yazarı Ayşe Aral hem kadınlar günü hem de Tarkan’ın 8 Mart Kadınlar Günü açıklamaları için şunları söyledi;

Kadınlar gününe karşıyım acılarla dolu kadınlar ve erkekler bu dünyada olacaktır. Ölümler var hastalıklar var. Herkesin acısı var ama kadınlar zaten bu kadar şiddet yaşarken bir de bunun üzerine artık bizi öyle bir hale getirdiler ki o kadar farklı bir yaratığız ki o kadar zavallıyız ki bir gün var onu kutluyorlar bu bizi daha da aciz acınası bir hale getiriyor.

Ben bunun için mesaj atan arkadaşıma da cevap vermiyorum. Hele ki devlet büyükleri bunu kutladıkları zaman eshefle kınıyorum. Senede bir gün bize bahşedilmemeli. Geçen gün Hülya Avşar da  bir açıklama yaptı. O zaman dayak yiyen kadına aptal diyor ve şiddeti onaylıyorsun. Demek ki şiddet onaylanabilir bir şey. Bu kafayla hiçbir şey düzelmez gibi geliyor.  8 Mart Kadınlar Günü diye bir şeye oldukça tepkiliyim.

Tarkan da az konuşan öz konuşan doğru konuşan bir adam doğru demiş. O da arada  bir az ve öz konuşuyor. O da bunlar için bir şeyler yapsın. Senede bir gün açıklama yapıp yok olmasın. Bu tip düzgün fikirleri savunabilen insanların kadınlar için bir şey yapması lazım. Konser verebilir. Aslında Tarkan adına söylemiyorum bu tip düşünceleri olan insanların daha çok savunması gerekiyor.

YONCA TOKBAŞ: TOKAT İNDİRMEDEN GÜL BİTİRİYOR YÜZÜMÜZDE

Sanatçı, müzisyen, ressam… Bunların harbisi lazım biz kadınlara işte.

İnsanlara hatta.

Beyni, kalbi, ruhu apış arasındaki namusa değil de; vicdana, sağduyuya, saygıya, yumuşacık sevgiye yapışmış insanların gümbür gümbür mesajlar vermesi lazım bu topluma işte.

Lazım çünkü, sanatçı dediğinde, yaptığında kalıcı oluyor izleri, tokat indirmeden gül bitiriyor yüzümüzde.

PINAR ESLEK: KÖLELEŞMEYE DEVAM EDİYORUZ

Dünya modernleşip gelişirken kadınlar köleleşmeye devam ediyor…

hurriyet.com.tr

Bir cevap yazın

error: Content is protected !!