Orijinalini görmek için tıklayınız : birisi serdar ortac'i durdursun..!
arkadaslar dün özel haberleriyle cine 5'te cine ctiy vardi..
kisa kisa haberler gecti..son haberden önce serdar ortac cikti..
"su an türkiye'de Tarkandan daha fazla dinleniyorum,
radyolarda en cok istek yapilan parcalar "şeytan" ve "gram",
günde en az 20 parça benim şarkılarım...tarkanin metamorfoz
albümü de idare eder,ama satislarla bana yetisemez"dedi.
gecen gün,milliyet'te okudugum habere göre,serdar ortac,
"eğer albümüm 1 milyon rakamina ulasmazsa,albüm satislarindan
gelen parayi almayacagim,bence bu taktigi,tarkan,mustafa sandal
gibi başarılı adamlar da kulanmali." demis..
kaynakk : cine city
Bu konserler için normal bilet alamıyormuyuz ?
Ben bursa konserine gidicem ama .. doritostan puan toplamak zorundamıyız?
puan toplamak zorundasın ewt.parayla satılmıyo biletler. ;)
arkadaşlar ankarada biletlerin dağıtımı hala devam ediyor mu?yardımcı olursanız sevinirim yarın almaya gitcm inş bitmemiştir.
dağıtımlar konser gününe kadar devam eder.gidp alabilirsin ankamall dan
şu bilet alanlar bir yayınlasa bilet nasıl opet,avea zamanındaki gibimi yoksa dahamı sade?
işte şu şekilde
http://img75.imageshack.us/img75/6165/bursakonserbiletiik0.jpg (http://imageshack.us)
yine ortalığa düşmüş serdar
vallah onu gördüğüm yerde dövecm
kıcık oluyorum haa o adama
Ama Dogru Söylüyor Tarkandan Daha Cok Istek Alıyor..
denizmavisi
21-07-08, 13:07
doğru söylüyor zırt pırt albüm çıkarırsa doğal olarak da radyolar çalıyor Tarkan'ı kıskanmaktan ne zaman vazgeçecek şu japon bozuntusu
Bu adam satış grafiklerine hiç bakmıyor mu acaba?..
Bence, yılın en iyi albümü serdar ortacın ki...Cok çok güzel bir iş cıkarmış ortaya...Ben bir tarkan fanı olarak serdar ortacın albümünün metamorfozdan daha dinlenebilir oldugunu düşünüyorum. Yani herkesin diline kolayca düşebilecek keyifli şarkılar albümde bolca var. Bu anlamda da serdar ortacın yaptıgı işe bukadar güvenmesinide saygıyla karşılıyorum...:20:
tarkan biyerde yanlış yaptı ama nerde
birakin konussun demeki kendini böyle kandiriyor
Tarkan bu metamorfoz albumunu yazin cikartmis olsaydi, o zaman serdar'i gorurdum ben....Oyle atip kesmekle olmaz!....Tek serdar ortac yok bu piyasada! Ayrica iki sanatciyi kiyaslamak bile yanlis olur, Turkiye'de herhangi bir sanatci, Tarkan ile kendini kiyaslamasa, albumunu mukayese etmese sasacagim!
Tarkan bu metamorfoz albumunu yazin cikartmis olsaydi, o zaman serdar'i gorurdum ben....Oyle atip kesmekle olmaz!....Tek serdar ortac yok bu piyasada! Ayrica iki sanatciyi kiyaslamak bile yanlis olur, Turkiye'de herhangi bir sanatci, Tarkan ile kendini kiyaslamasa, albumunu mukayese etmese sasacagim!
ya aslinda cok haklisin tbiki calabilir sarkilari albümü yeni cikti.
tarkanin sa nekadar oldu ve yinede tarkanin kadar calmiyor bence .
birde klip geliyor ben ozaman görürüm onu.
biraz da haklari var tarkana laf atmazlarsa gündemde olamiyorlar.
yani aslida tarkansiz onnarda yapamiyor..birde kabul etseler
karma_elcin
21-07-08, 14:29
sanatsal açıdan bakıldığı zaman 5 para etmez serdarın albümü yazlık şarkılar işte pöhhh :D
:28: :28: :28: çok komik bu serdar ya tarkan her sene albüm çıkarmıyo valla. unutulmak korkusuyla her sene albüm yapıyorum demiyoda böyle herkese taş atıp duruyo.radyolarda çok istek alabilir.megastarıda internette 2günde 45 bin kişi dinledi ne yani tarkan heryerde bunu söylüyomu :13:
Bence, yılın en iyi albümü serdar ortacın ki...Cok çok güzel bir iş cıkarmış ortaya...Ben bir tarkan fanı olarak serdar ortacın albümünün metamorfozdan daha dinlenebilir oldugunu düşünüyorum. Yani herkesin diline kolayca düşebilecek keyifli şarkılar albümde bolca var. Bu anlamda da serdar ortacın yaptıgı işe bukadar güvenmesinide saygıyla karşılıyorum...:20:
fikirlerine saygı gösteriyorum ama serdarın müziklerinde hep aynı ritm var bence daha dikkatli dinle
sinemtevetoglu
21-07-08, 15:05
bir albümle bu iş olsaydı o zaman söylediğine hak verirdim...serdar ortaç bu çıkışı yapana kadar herkes ' bütün şarkıları senelerdir birbirinin aynısı dinlemem' diyordu...'yine sensiz'de 'ölürüm sana'da 'kuzu kuzu'da 'dudu'da nerelerdeydi serdar ortaç...boş kıonuşuyor...boşluktan yararlanmak sanatçılık değildir malesef!
dudu, Bu albüme kadar ben serdar ortacın seninde dedigin gibi hep aynı ritmi tutturup şarkı yazdıgını düşünüyordum, ama bence bu albümü digerlerinden farklı olmuş yada şöyle diyeyim daha rahat anlaşılması için tarkan - karma / s.ortac - nefes yani s.ortacında bence şimdiye kadar en iyi albümü bu...Ayrıca müziklerinide farklı prodükdörlerle calıştı diye biliyorum...Ama bana farklı gelmişte olabilir sonuçta sadece bir dinleyiciyim, senin dediginde dogru olabilir
:20:
trkntrkn89
21-07-08, 16:01
serdar ortaçı nie tartışıozki,herkesin her lafına bakarsak daha dün tuqba ekinci tarkan avrupada fazla başarılı olamadı ben şu an daha dikkat çekiorum avrupadan teklifler var demiş,yyani laf olsun torba dolsun....
serdar ortaçı nie tartışıozki,herkesin her lafına bakarsak daha dün tuqba ekinci tarkan avrupada fazla başarılı olamadı ben şu an daha dikkat çekiorum avrupadan teklifler var demiş,yyani laf olsun torba dolsun....
neee :28: tuğba ekincinin hangi albümü hangi ülkede kac kac bin satmis ki.. :P
trkntrkn89
21-07-08, 16:15
neee :28: tuğba ekincinin hangi albümü hangi ülkede kac kac bin satmis ki.. :P
condom varya o yüzden almanyada bi şova davet almış o yüzden dio,dalga geççekler haberi yok,ama işte haberi verenler bile dalga geçerek verdiler boşverin konuşuolar işte...
s.ortaçın albümünü metamorfozla kıyaslama bence.. yaz bitince onun şarkıları unutulur gider ben şeytandan bıktım bile şu günlerde...ama metamorfozu dinlemeye devam ediyorum:20:
serdar ortac'ın sesine nasıl tahammül ettiğinizi anlayamıyorum. Gerçekten anlayamıyorum. İnanılmaz birşey... Yani dünyanın en iyi şarkısını söylese o adamın sesinden 5 dakika birşey dinleyemem ben ya... Neden böyle adamlara "albümü çok iyi olmuş" diyerek bu paraları kazanma şansı veriyor Türk halkı anlayamıyorum...
Logic, Reason vs. gibi programlarla Serdar Ortaç'ın "BESTE" dediği şeyi yapmak o kadar kolay ki, 2/4'lük - 4-4'lük hoppidi hoppidi şarkıları, darbukayı kemanı koy, slow istiyorsan da vahde ritmini bas, birazda zırlak keman al sana beste. Neden onca yetenekli insan varken bu ülkede, Serdar Ortaç, Mustafa Sandal gibi adamlar şarkı söylüyor bilmiyorum. Tamam hadi yaptığınız besteler iyi olsun, kabul... Ama neden o berbat sesinizle mahvediyorsunuz iyi yaptığınız birşeyi?
Tarkan'ın albümündeki sözleri yerden yere vuran medya ... ŞU SÖZLERE BAKIN ALLAH AŞKINA :
yıllar önce rastladım aşka
muhtelif yerlerden yürütüp
canım çekti gördüğüm anda
o da tesadüf
yaşım özneden büyük ama....
yüreksizin birine
gönül veren tenime
bakıp da sözlerine
uyan kafamı
değiştirip adını...
Bu sözlerin ne demek istediğini, nasıl bir Türkçe kullanıldığını anlayan ve bunlara "kaliteli, çok istek alan, harika sanat eserleri" diyenleri gerçekten tanımak, oturup sohbet etmek isterim. Yani hiç mi göz yok, hiç mi nizam yok? Hiç mi ya :)
Popüler müziğin çok kaliteli olmasına gerek yok, dinler, eğlenir geçersiniz. Ama bunun gibi işler yapan adamlara hak ettiklerinden fazla değeri verip, onlar bu ülkenin kültürünü yok etmek için tutulmuş paralı askerler gibi davranırken sizin de onları savunmanızı (sözüm meclisten dışarı olsun) anlamıyorum.
tarkan biyerde yanlış yaptı ama nerde
Tarkan farklı şeyler yapmayı deniyor. Bence de çok iyi yapıyor. Serdar yiyosa denesin farklı şeyler yapmayı...:11:
bırakın gariban sevinsin kırk yılın başı tarkandan çok sttığı beğenildiğini düşünsün
serdar ortac'ın sesine nasıl tahammül ettiğinizi anlayamıyorum. Gerçekten anlayamıyorum. İnanılmaz birşey... Yani dünyanın en iyi şarkısını söylese o adamın sesinden 5 dakika birşey dinleyemem ben ya... Neden böyle adamlara "albümü çok iyi olmuş" diyerek bu paraları kazanma şansı veriyor Türk halkı anlayamıyorum...
Logic, Reason vs. gibi programlarla Serdar Ortaç'ın "BESTE" dediği şeyi yapmak o kadar kolay ki, 2/4'lük - 4-4'lük hoppidi hoppidi şarkıları, darbukayı kemanı koy, slow istiyorsan da vahde ritmini bas, birazda zırlak keman al sana beste. Neden onca yetenekli insan varken bu ülkede, Serdar Ortaç, Mustafa Sandal gibi adamlar şarkı söylüyor bilmiyorum. Tamam hadi yaptığınız besteler iyi olsun, kabul... Ama neden o berbat sesinizle mahvediyorsunuz iyi yaptığınız birşeyi?
Tarkan'ın albümündeki sözleri yerden yere vuran medya ... ŞU SÖZLERE BAKIN ALLAH AŞKINA :
o da tesadüf
yüreksizin birine
gönül veren tenime
bakıp da sözlerine
uyan kafamı
değiştirip adını...
Bu sözlerin ne demek istediğini, nasıl bir Türkçe kullanıldığını anlayan ve bunlara "kaliteli, çok istek alan, harika sanat eserleri" diyenleri gerçekten tanımak, oturup sohbet etmek isterim. Yani hiç mi göz yok, hiç mi nizam yok? Hiç mi ya :)
Popüler müziğin çok kaliteli olmasına gerek yok, dinler, eğlenir geçersiniz. Ama bunun gibi işler yapan adamlara hak ettiklerinden fazla değeri verip, onlar bu ülkenin kültürünü yok etmek için tutulmuş paralı askerler gibi davranırken sizin de onları savunmanızı (sözüm meclisten dışarı olsun) anlamıyorum.
Kesinlikle katılıyorum. Adamın şarkılarının ritimleri çok iyi. Tam türk insanına göre. Ama her sene aynı...aynı... aynııııııııı
Sözleri ise tez konuluk. Biri serdar ne demek istiyor diye tez yapsa 400 sayfa falan yazar ama yine sonuç bulamaz. Slowlarının sözleri güzel ama hareketlilerde fena çuvallıyo ya da biz onun edebiyatını anlayacak seviyede değiliz...:18: :18:
bence serdar ortaç çok başarılı bir albüm yapmış ne zaman albüm çıkarsa o yaz beachlerde o dinleniyor kenan doğulu demet akalın ve serdar ortaç 2006 da albüm çıkardı en çok serdar dinlendi......acı ama gercek ....tarkan bence düşünmeli ne yaptım diye......
devilscream
21-07-08, 17:56
serdar ortaç;
ciktigindan bu yana ayni tür sound ve sözler...
"Tarkan"la karsilastirma yapacaktim ama "Tarkan"a ayip olur...
wallaa dogru soyler serdarrr :) her actigimda radyoyu onun sarkilarini calarlarr:) ama gercekdendaa sarkilari superr;) helall olsunn serdara:))
arjen22-tarkan
21-07-08, 18:24
Evren cim Bence bu haberi Foruma Taşımanın bi manası yoktu ...
yiğidi vur hakkını yeme demişler.serdar her albümüyle çıktığı zaman radyolarda ve tv lerde en çok çalınan sanatçıdır.bunu kimse inkar edemez.bu sene de çok güsel bi albüm yaptı ve albümün en çok sevilen şarkısı da şeytan ve bu şarkısına klip çekti.bi kaç içinde tv lerde gösterilmeye başlanır ve daha da çok istek alır ;):20:
o da tesadüf
yüreksizin birine
gönül veren tenime
bakıp da sözlerine
uyan kafamı
değiştirip adını...
söylediklerin çok yanlış.çünkü serdar 14senedir türk pop müziğinin başını çekiyor.tamam görüşüne saygı duyuyorum sevmiyo olabilirsin ama serdar ortaç gibi bi sanatçıya da nası tahammül ediyosunuz gibi sözler sölersen olmaz :13: 14senedir yaptığı tüm albümler süper satıyo ve radyove tv lerde en çok çalınan şarkılar oluyo ;)
denizmavisi
21-07-08, 20:22
adamın çoğu şarkısı güzel evet ama sesi gerçekten vahim onun yerinde olsam sadece bestecilikle uğraşır o sesle hiç şarkı söylemeye yeltenmezdim Tarkan ile kıyaslamak da çok yanlış her şeyden önce Tarkanın sesi var ve bu en önemli unsur ayrıca Tarkanın yaptığı 1 şarkı Serdarın 10 şarkısına bedel bu da unutulmamalı
konuyu ben acmisim ama yorum yapmamisim.."Blg" adli arkadasimiz serdar ortacin türkceyi iyi kullanmadigini söylemis...yazdigi sarkilar güzel sarkilar degil,göz var nizam var demis..elbette,tarkan i dünya taniyor,serdar ortacin ünü daha türkiyeyi bir karis acamadi ama, "bilsem ki","karabiberim","kabahat",
gibi şarkıların serdardan oldugunu unutmayalim..cok güzel besteler bunlar..
boşverin ya şu insanı
heryerde serdarı topa tutuyolar.. diyolarkıi:: hep aynı müzik ,hiç değişiklik yapmıyo...
Aylar geçtikçe dinlenebilirliği ne kadar azalacak bunu göreceğini bile bile tarkanla kıyaslama yapmışsın. Tarkan öyle basit şarkılar yapsa o da çalar tabi radyoda günde 20-30 defa sanki tarkanı hiç tanımayan bi fanı yazmışsın düşüncelerini:28: :28: :28:
devilscream
21-07-08, 21:30
"bilsem ki","karabiberim","kabahat",
gibi şarkıların serdardan oldugunu unutmayalim..cok güzel besteler bunlar..
3 tane sarkiyla mi "Tarkan" ve "Serdar" kiyaslamasi yapiliyor:16:
o zaman "İstanbul Ağlıyor","Ölürüm Sana","Kuzu Kuzu"
ve dahasi...Tarkan besteleri...
arkadaşlar bence tartışılması gereken şey serdar ortaç ile tarkanın kariyerleri değilll....metamorfoz ile nefes albümlerinden hangisinin daha iyi olduğu....bu konu göreceli kimine göre tarkanın metamorfozu iyi kimine göre ise serdarın nefesi....burda kıstas alınacak konu satışlar ile radyo da beachlerde clublarda en çok hangi şarkının çalınıdığı ...satışların ne olduğunu bilmiyoruz herkes bişeyler söylüyor yok 500 bin sattı felan diye......ancak şundan emin olabilirizki hangi şarkının daha çok istek alındığını herkes biliyor..... ben hiç tarkan çalındığına şahit olmadım radyolarda daha çok serdar ortaç şeytan ve gökhan özen vah vah çalınıyor.....onun içinde maalesef serdar daha başarılı iş yapmış diyorum kendi adıma ama tarkan bu durumu aşacaktır diye umuyorum....
NOT:üyelerin bazıları da çok ağır eleştiriler yapıyor başka sanatçılara lütfen seviyeli olalım
yasemen958
21-07-08, 21:55
[QUOTE=Blg]serdar ortac'ın sesine nasıl tahammül ettiğinizi anlayamıyorum. Gerçekten anlayamıyorum. İnanılmaz birşey... Yani dünyanın en iyi şarkısını söylese o adamın sesinden 5 dakika birşey dinleyemem ben ya... Neden böyle adamlara "albümü çok iyi olmuş" diyerek bu paraları kazanma şansı veriyor Türk halkı anlayamıyorum...
:19: :19: bende anlamiyorum ,nefes si dinlemedim dinlememde,,,:9:
valla size söylenecek söz yok bunları içinizden gelerek yazmıyosunuz bundan eminim yani sırf kafanızda tarkanı marka yapmışsınız ondan başka sanatçıyı dinlemem demişsiniz o yüsden böle konuşuyosunuz.serdar ortaç gibi bi sanatçıya böyle sözler söylemeniz gerçekten çok yanlış.adamın şarkıları her yerde çalıp duruyo,Türk halkından en çok istek alan şarkılar ayrıca en iyi sanatçılar bile şarkı alabilmek için kapısında sabahlıyo siz neler diyosunuz bu insan hakkında.eleştirinin de sınırı vardır.
valla size söylenecek söz yok bunları içinizden gelerek yazmıyosunuz bundan eminim yani sırf kafanızda tarkanı marka yapmışsınız ondan başka sanatçıyı dinlemem demişsiniz o yüsden böle konuşuyosunuz.serdar ortaç gibi bi sanatçıya böyle sözler söylemeniz gerçekten çok yanlış.adamın şarkıları her yerde çalıp duruyo,Türk halkından en çok istek alan şarkılar ayrıca en iyi sanatçılar bile şarkı alabilmek için kapısında sabahlıyo siz neler diyosunuz bu insan hakkında.eleştirinin de sınırı vardır.
kanka sana aşırı şekilde katılıyorum.....:20: ama serdar için değil genel olarak tarkana laf atılınca bazı üyelerimiz laf atana daha ağır şekilde karşılık veriyor
örneğin gökhan özen;mustafa sandal konularında bazı üyelerimiz çok abarttılar adamlara atıp tuttular örnek veriyorum gökhan özen konusunda bir üyemiz kim o ıkına ıkına şarkı söyleyen kişi mi şeklinde eleştirmişti ...yani bu iş tazminat davasına kadar gider ve site de yara alır .....lütfen daha soğukkanlı olsak..
albümü dinledim
bir kaç şarkı var beğendiğim
ama onlarda yıllardır hiç değişmeyen, birbirinin kopyası serdar şarkıları
bu albümle 1 milyonu geçeceğini düşünüyorsa yanılır.
Aslinda forumdaki tum arkadaslarimizin bilmesi gereken ya da goz ardi edilen birkac husus var: Biz Tarkan faniyiz tabiki burada olmamizin yorum yapmamizin bu sitenin olusturulmasinin sebebi bu, fakat baska sanatci hakkinda bir yorum yapilinca hemen onyargili tutum ve bir ezbere yorum soz konusu oluyor uyelerden....Boyle yapmamak gerek, tarafsiz forum anlayisi icersinde gerceklestirilmeli bence bu...Bu forum bunu hakediyor....Ayrica yorum yazmak gerekirse, oyle haket icerici yorum yazmak yerine o sanatci hakkinda, tarafsiz tutarli yorum yapmak gerekir{en kotu viz gelir tiris gider diyin:)}...Bazi uyelerimizin bence goz ardi ettigi en onemli husus bu , ezbere yorum yapmaktansa daha tutarli, anlamli yorum yapmak gerek...."Farkimzi bu olmali diger sanatci fanlarindan"....Kimseyi suclamis olmim bunu yazarkende, sadece hatirlamasi gereken bir durumu dile getirmek istedim....Tesekkurler....
sozleri basit buyuk anlam tasimiyan sarkilar soylersen tabiki cabuk dillere duser cabuk ta unutulur.onemli olan sarkinin devami ve omru
ben sahsen anlamli ama dile dusmeyen sarkiyi tercih ederim
Bende Serdar'ın albümünü çok sevdim..Metamorfoz'dan daha iyi olduğu kesin..Tarkan ben nerede yanlış yaptım deyip bi geriye bakmalı.Tarkan'ın Metamorfoz'u Karma ile kıyaslanabilir mi veya Ölürüm Sana ile? Hiç sanmıyorum..Önce Tarkan kendi ile çelişiyor.Doğruya doğru Serdar bir istikrar yakaladı ve devam ettiriyor..Tarkan'da Karma 2 isimli albüm çıkarsaydı daha Tarkan tarzı olmaz mıydı ki daha çok dinlenen daha çok istek alan daha çok çalınan şarkılar olarak..
Aylar geçtikçe dinlenebilirliği ne kadar azalacak bunu göreceğini bile bile tarkanla kıyaslama yapmışsın. Tarkan öyle basit şarkılar yapsa o da çalar tabi radyoda günde 20-30 defa sanki tarkanı hiç tanımayan bi fanı yazmışsın düşüncelerini:28: :28: :28:
tarkanla kıyaslama yapmadım tarkanın yaptıgı müzik daha kaliteli bence buna serdar ortacında itirazı olmaz ama kabul edelim arkadaşlar serdar ortac türkiye piyasası için iyi şarkılar yazıyor...Ayrıca madem bu adamın her çıkardıgı albüm o senenin en cok satan ilk üç albümü içinde oluyor o zaman biraz eleştirilerde saygı cercevesi içinde olsun...:20:
hiç dinlemedm albümünü şarkılarını
dinlemem de
çünkü çok karektersiz bir insan serdar ortaç çok
unutmamalı,inci tanem,kuzu kuzu,gülümse kaderine,pare pare,gitti gideli,ikimizin yerine(sezen aksu/tarkan)..........daha...dahaa......
serdar ortaç başarlı olabilir evet şeytan adlı şarkıyı bende dinliyorum ama bazen serdar sır atıyo yav...
HakanÇelik
22-07-08, 15:42
Serdar Ortaç'ın "Bilsem ki albümünü dinleyen arkadaşlar, o albümde Sabret adlı bir parçanın varlığından haberdardır. O şarkıda aynen şöyle bir cümle geçiyor: "Kaç kere sever insan" Bir de yıllar önce Fulden Uras'a verdiği bir şarkı var. Nakaratı şöyle başlıyor: Kaç kere sever insan... İki ayrı şarkı, iki aynı cümle. Enayimiyiz biz. Daha bunun gibi onlarca örnek gösterebilirim. Son albümünü de dinledim. Kulaklarıma eziyet; ama belki bu defa kaliteli bir şeyler yapmıştır dedim. Ama nafile... Bir şarkıdan bile bir anlam çıkaramadım. Şarkının başında başka bir şey sonunda başka bir şey anlatıyor. Nakarat zaten şarkıdan bağımsız... Böyle uyduruk bir albümü, böyle korkunç ötesi bir sesi "Tarkan"ın yaptığı herhangi bir eserle kıyaslamak, akıl karı bir şey değil. Serdar Ortaç'ın kurduğu cümlelerde yüklem bile yok. Şarkıda ne anlatıyor anlayana aşk olsun. Ayrıca Radyolarda Tarkan çalmıyor diyenler yalan söylüyorlar. Gidin radyo listelerine bakın, Tarkan bir değil, bir kaç şarkısıyla yer alıyor, radyo listelerinde...
Kıyaslamayalım dedim ama, şöyle bi kıyaslayalım bakalım şarkılarını...
Nefes almasın içimde
Uzak olmasın tenimden
Sarsılmasın, kaybolmasın
Toz pembe gülüşün...
Ne anlatmaya çalışıyor ben anlayamadım da...
Bir de Tarkan'a bakalım...
Sen gideli bu şehirden
Ötmez oldu bülbüller
Doğmadı güneşim batalı
Açmaz oldu güller...
Nasıl da mükemmel cümleler. İnsanın içine işliyor. Anlatmak istediğini
mükemmel bir şekilde yansıtıyor.
Özür dilerim megastarım, seni böyle sesi bile olmayan biriyle kıyasladığım için.
Ayrıca albümünün aşırı şekilde sattığıda yok. Tüm satış listelerinde Sezen Aksu
'nun gerisinde...
Nefes almasın içimde
Uzak olmasın tenimden
Sarsılmasın, kaybolmasın
Toz pembe gülüşün...[/B]
Ne anlatmaya çalışıyor ben anlayamadım da...
Bir de Tarkan'a bakalım...
Sen gideli bu şehirden
Ötmez oldu bülbüller
Doğmadı güneşim batalı
Açmaz oldu güller...
Nasıl da mükemmel cümleler. İnsanın içine işliyor. Anlatmak istediğini
mükemmel bir şekilde yansıtıyor.
Serdar ortac'in bu yeni albumde yer yer klise laflari var, incelenirse farkediliyor, buna katiliyorum...Galiba sarkinin melodisiyle, uzerine uydurma olarak soz yaziyor, bir kita farkli, diger kita apayri.....Agizda yuvarlanip kulaga hos geliyor sozler, taktikde bu (nefes sarkisi buna ornek).....Tarkan'in ise bu albumde deyimler den faydalandigi var, bu inkar edilmez ama anlatilmak isteneni anlatiyor. Bir 'dedikodu' olsun ya da 'vay anam vay' veya 'istanbul agliyor' bu sarkilara kotu diyip de gecenlerin, muzik anlayisindan suphe duymak gerek...Bircok sanatci soz yazip besteliyor ama Tarkan'in kendi uslubunca ve ozgunluguyle, soz yazma konusunda kimse eline su dokulmez:20:
serdar ortacin sarkilari hep ayni türden ya..
şeytan diyor ki yanaş şuna,
adını anma sataş şuna,
deli kader seni karşıma,
çıkaracak mı bilen yok.
ya da ;
sen korkaksın hiç bulaşma,
yaklaşmazsın gerçek aşklara
demiş ki benden uzak olsun,
peki niye her gün ağlıyorsun
sebebini senle her gece,
gezenlere aç bir sor.
serdar ortacin beste yapmakla tarkana yetismesi imkansiz..
ancak o kadar ruhsuz şarkılara bile,ruh katiyor Serdar Ortac...
belki dansci kizlardan dolayidir,belki enerji ile kaynaklaniyor...
ama serdar nereeee,tarkan nereeee...ses olarak serdar ortaç,hayatta yetişemez... :)
Pamela_beyazgul
22-07-08, 17:00
ya bu serdar ortac cooook ovuncekmis!!!!
arkadaslar burda serdar ortac tarkan kiyaslamasi yapmak isteyenler yanlis dusunuyor. cunku ıkısı cok farklı kulvarda ınsanlar, serdar ortac her yaptıgı albumle turkıyede ses getırmıs dıscolarda radyolarda calmıs ınsanların dılıne dusmus sarkılar cıkarmıstır bunda suphe yok ama o sarkıların omru en fazla ıkı aydır cunku ne sozlerınde nede muzıkal alt yapısında bı özgünluk yoktur.kısacası serdar ortac 2 aylık yaz sezonunda dım tıs dım tıs sarkılar yapar dınlenır ve olay bıter seneye yaza sarkı yapamaya bakar sız gecmısten bır sarkısını hatırlıyomusunuz bır kac bestesı dısında sadece eskı bır sarkısı caldıgında o an akınıza gelır. tarkanı anlatmama gerek yok sanırım hepınız bılıyosunuz bır tarkan sarkısı SARAP gıbıdır. dınlendıkce yıllar gectıkce deger kazanır.metamorfozla nefes albumlerını karsılastırırken bı daha dusunun derım. ılk once tarkan la serdar ortacı ayrı kefelere koymayı bılmek gerek...
arjen22-tarkan
22-07-08, 18:37
Haberin İçeriği Araştırdım Ve Şu Sonuca Ulaştım Serdar Ortaç Tarkan Hakkında böyle bir şey dememiş Sadece Albümüm 1 milyon satmazsa albümden gelecek parayı almıyacam dedi Yani Sırf bunu belirtmek için böyle bi konu açmak Yersiz diye düşünüyorum ... Yalan-Yanlış Haberler(Kastı Olarak/olmayarak) Yapmayalım biz Buraya Tarkan İçin Giriyoruz Serdar Ortaç İçin Değil Biraz Daha Dikkat Lütfen !!!!!
Haberin İçeriği Araştırdım Ve Şu Sonuca Ulaştım Serdar Ortaç Tarkan Hakkında böyle bir şey dememiş Sadece Albümüm 1 milyon satmazsa albümden gelecek parayı almıyacam dedi Yani Sırf bunu belirtmek için böyle bi konu açmak Yersiz diye düşünüyorum ... Yalan-Yanlış Haberler(Kastı Olarak/olmayarak) Yapmayalım biz Buraya Tarkan İçin Giriyoruz Serdar Ortaç İçin Değil Biraz Daha Dikkat Lütfen !!!!!
iyi misin arjen..serdar ortaç'in daha önceleri Tarkan hakkinda neler dedigini de biliyoruz.."o megastarsa ben hiperstarim","tarkan dünya stariysa ben marstayim " gibi..ve bu aciklamasi da var.."1 milyon satmazsam gelirleri almayacagim,ve mustafa sandal ve tarkan gibi kisilerinde büyük oynamasi lazim" dedigi ve "seytan,gram en cok dinlenen sarkilar" dedigi de var.. :)
bunlar normal şeyler ya adam öyle bir açıklama yapmışsa tamam sorun yok bak demek ki kendiside biliyordu tarkan gibi olamayacağına ondan birazcık dinlenince şarkısı ne kadarda sevinmiş medine fukarası ya
söylediklerin çok yanlış.çünkü serdar 14senedir türk pop müziğinin başını çekiyor.tamam görüşüne saygı duyuyorum sevmiyo olabilirsin ama serdar ortaç gibi bi sanatçıya da nası tahammül ediyosunuz gibi sözler sölersen olmaz :13: 14senedir yaptığı tüm albümler süper satıyo ve radyove tv lerde en çok çalınan şarkılar oluyo ;)
Serdar ortaç 14 senedir türk popunun başınımı çekiyor :18: :18: :18: yahu türk pop müziğinin gidişatını değiştirenin tarkan olduğunu serdar ortaç kendi bile söylerken sen bunu nasıl diyorsun anlamak güç valla:28: :28: :28: hangi albümü 4,5 milyonun üzerinde satmış acaba:18: :18: :18:
arjen22-tarkan
22-07-08, 21:18
iyi misin arjen..serdar ortaç'in daha önceleri Tarkan hakkinda neler dedigini de biliyoruz.."o megastarsa ben hiperstarim","tarkan dünya stariysa ben marstayim " gibi..ve bu aciklamasi da var.."1 milyon satmazsam gelirleri almayacagim,ve mustafa sandal ve tarkan gibi kisilerinde büyük oynamasi lazim" dedigi ve "seytan,gram en cok dinlenen sarkilar" dedigi de var.. :)
İşte Demek İstediğim Bu İşte Sürekli Bu Tür Konuşanları Artık Forumumuzda Göstermeyelim Ne Olduklarını biliyoruz ... ! Serdar da Mustafa da Ne oldukları ortada ...Sıkıldım Artık Bunları Okumaktan İzlemekten Ben Tarkan la ilgili haberler Almak İçin Giriyorum bu foruma Serdar'ın ya da Mustafa nın we dierlerinin tarkan için neler dediklerini görmek için deil onlar beni ilgilendirmiyor bile we bu benim her zaman nefret ettiğim we edeceğim Magazin Basınına Malzeme Oluyor ... Ve Biz Bunu Önlemeliyiz !!! Herkesten Bu benim Ricam bi daha başkalarının Tarkan Hakkında Dediklerini Foruma Taşımayıp Onlara werdiğimiz Değeri Gösterelim...Haa Eet Pozitif Şeyler Tabii gelsin ama Art Niyetli Eleştirilerden Sıkıldım Ben ... Belki Forum Yönetimi Bana Karşı Çıkacak Ama Bu da Benim Görüşüm !!!
yaa arkadaslar her neise artik bencede nede konussak bilen biliyor.
allah versin cok satsin herkez bir emek harciyor ve karsilini görür inssalah.
kim ne konusursa konussun eminim yerini biliyordur tarkanla kiyaslanamiyacainida .herkezin yeri ayri bunu bizde herkez deiyi biliyor .kimileri inkar etsede mutlaka biliyor.
Yani Metamorfoz'la Nefes karşılaştırılabilir mi denmiş? Evet gayet karşılaştırılabilir.2side son albümleri.Geldikleri son nokta.Tarkan Megastar'ımız.Ama bu gidişle Serdar pop'un bakkalstarı olma yolunda.Ayrıca sözlere bakan kim? O kadar anlamsız saçma salak parçalar yapılıyor ki..Serdar'ın parçaları da öyle.Tarkan'ın albümü daha anlamlı fakat neden Serdar'ın albümleri kadar tutulmuyor? Övülmüyor? İstek almıyor?Discoda barda çalmıyor? Djler neden Tarkan'ın bu albümünü tercih etmiyorlar.? Tarkan'ın Kuzu Kuzu dönmesini isteyenlerden değil misiniz? Yoksa ayrıl gel Tarkan,kendi yeni tarzında sınırları aş alternatif olarak takıl,bulunduğun yeri başkasına bırak mı diyorsunuz?Hande Yener gibi..
Bi kere Tarkan şu Come Closer'ın ABD versiyonunu çıkartıp Amerika'lılara göbek attırmadığı sürece Türkiye'de Come Closer'dan sonra inişteki star muamelesi görmeye devam edecektir.Keşke Avrupa'da çıkarttığında klipleri çekmeye devam etseydi,çok hoş ki yapmadı işte.Bu yüzden Metamorfoz'a da ön yargılı yaklaşıldı.Halbuki albümde Dilli Düdük,İstanbul Ağlıyor,Arada Bir,Vay Anam Vay,Dedikodu gibi 5 hit var.İşte bu hitlerden 3 üne halen klip gelmediği için millette Tarkan'ı tutmuyor.Pare Pare'ye klip gelmesindeki neden Tiesto'nun hangi parçaya mix yapacağını öğrenmesinden sonra Türk halkının hazırlıklı olmasını istedi sanırım..Olmadı işte.Albüm iyiki geldi kaç yıl sonra.Ama Serdar gibi balon parçalar yapmadığın için Türkiye'de artık tutulmuyorsun Tarkan..Ben ve biz fanların olmaya devam edeceğiz bu kesin..Umarım yeni albümünde eski tarzına daha yakın bir albüm gelir sende olduğun yeri bırakmazsın..Bıraktığında yok zaten..Metamorfoz Remix albümünü bekliyoruz..
Yakisikli89
23-07-08, 06:07
albümü yazin cikarmadi
tek hatasi bu idi
vay anam vay simdi yeni cikip caliyor olsaydi
..
herkezi ezip gecerdi
albümü yazin cikarmadi
tek hatasi bu idi
..
herkezi ezip gecerdi
bencede:20:
abi olayın geldiği noktaya bak yaaa.yani hakkaten anlamak zor sizleri.tamam hepimiz Tarkan için burdayız ama yani diğer sanatçıları yok saymak da ne demek oluyor.resmen saygı sınırları aşılıyo.
albümü yazin cikarmadi
tek hatasi bu idi
..
herkezi ezip gecerdi
O zamanda İngiltere'deki konser Come Closer turnesi kapsamında olurdu bi çekicilği olmazdı,gene ne hoştur ki bir plak şirketiyle anlaşıp albümü orada piyasaya çıkarmadı.Hazır olan bi albüm için plak şirketiyle anlaşmak zor mu?Gene şu ana kadar gerçekleşecek olan konserler Come Closer turnesi içinde olurdu.Ama Come Closer turnesi 2007 sonuna kadardı :))
tarkan_karma
23-07-08, 13:19
serdar ortaç tarzının dışında yaptıgı bu 2 inci albümü sanırım..şarkılarını beyenmedim eski parcalarını dinlerdir bazıları hatta severek dinledigim parcalardıı
dogruyu söylemek gerekirse cok ahım şahım bi albümü yok ama en azından sanırım bi adım önde tarkanımızdan sundaa
ben bu gidişatın geçiçili oldugunu biliyorum serdar iyi bi söz yazarıı güzel bi sesi war ama unutmamalı ki megastar olmak için bunlar yetmiyo eyer öyle olsaydıı herkez olurduu bu ülke tarkanı megastar diye bagrına bastı kabullendii we artık bi kı... kırık bi dansöz dünyanın gelip elinden alması imkansız okeyto
serdar ortaç tarzının dışında yaptıgı bu 2 inci albümü sanırım..şarkılarını beyenmedim eski parcalarını dinlerdir bazıları hatta severek dinledigim parcalardıı
dogruyu söylemek gerekirse cok ahım şahım bi albümü yok ama en azından sanırım bi adım önde tarkanımızdan sundaa
ben bu gidişatın geçiçili oldugunu biliyorum serdar iyi bi söz yazarıı güzel bi sesi war ama unutmamalı ki megastar olmak için bunlar yetmiyo eyer öyle olsaydıı herkez olurduu bu ülke tarkanı megastar diye bagrına bastı kabullendii we artık bi kı... kırık bi dansöz dünyanın gelip elinden alması imkansız okeyto
tabii ki megastar olmak kolay değil.serdar ortaç megastardır diyen yok zaten ama şuı bi gerçek ki serdarın son albümü nefes,metamorfozdan daha iyi.bunu anlatmaya çalışıoruz.
HakanÇelik
23-07-08, 15:55
tabii ki megastar olmak kolay değil.serdar ortaç megastardır diyen yok zaten ama şuı bi gerçek ki serdarın son albümü nefes,metamorfozdan daha iyi.bunu anlatmaya çalışıoruz.
Siz böyle düşünüyorsanız, hiçbir zaman "Tarkan" seveni veye dinleyicisi olmamışsınız zaten. Siz sadece popülerite hastalarısınız. Kim radyoda daha fazla çalıyorsa onun albümü daha iyi, kim diskoda çalıyorsa o daha iyi. "Tarkan" magazin maskarası, show maskarası değil diye iki, üç tane çakal vasıfsız müzik eleştirmeninin gazına geliyorsunuz. Tarkan'ın şarkılarını anlamak bilgi birikimi ister. Senin babında bu konuda "Tarkan"ı eletirenlerin hepsine söylüyorum. Kurduğunuz cümleler ilkokul çocuklarının ki gibi. Böyle oluncada tabii ki "nefes", "Metamorfoz"dan iyi gelir size. Daha iki cümleyi bile zor bir araya getiriyorsunuz. Bu yüzden Serdar Ortaç'ı dinlemeniz son derece doğal. Bence bu konuda Tarkan'ı eleştirenler bir dakika durmasın. Gitsinler Serdar Ortaç forumlarına. Sırf eleştiri yapacam, diğer üyelerden farklı olucam, Tarkan'ın her yaptığını alkışlamayacam diye komik duruma düşmesinler. İki köşe yazarının yazısıyla, ya da üç beş radyonun yayın akışıyla "Metamorfoz" kötü bir albüm olmaz. Bunu 5 yıl sonra görürüz. "Dudu" albümünü lanetliyenleride biliyoruz biz. Ama şimdi "Dudu"yu baş tacı ettiler.
Adama bak ya...
Nasıl koyduki bu sana
İçinde saklasana...
Böyle saçma sapan şeyler yazıyor. Birileri de süper diyor. Yazık, çok yazık...
hakan celikin her kelimesine sonuna kadar katiliyorum nefes metamorfozdan iyi diyenler zaten tarkani bu gune kadar anlayamamislar ne yazikki.... eeee o zaman alın sedar ortac albumu dınleyın ne dıyım bızde metamorfoz dınleyelım sozun bıttıgı yerdeyız dımı... aslında en guzel cevabı tarkan verıyor. DEDIKODU DEDIKODU KISKANIYORLAR AL ELMAYA TAS ATAN COK OLUR YAR BILE BILE DALIMIZA BASIP BIZI OYUNA GETIRIYORLAR!!!
Siz böyle düşünüyorsanız, hiçbir zaman "Tarkan" seveni veye dinleyicisi olmamışsınız zaten. Siz sadece popülerite hastalarısınız. Kim radyoda daha fazla çalıyorsa onun albümü daha iyi, kim diskoda çalıyorsa o daha iyi. "Tarkan" magazin maskarası, show maskarası değil diye iki, üç tane çakal vasıfsız müzik eleştirmeninin gazına geliyorsunuz. Tarkan'ın şarkılarını anlamak bilgi birikimi ister. Senin babında bu konuda "Tarkan"ı eletirenlerin hepsine söylüyorum. Kurduğunuz cümleler ilkokul çocuklarının ki gibi. Böyle oluncada tabii ki "nefes", "Metamorfoz"dan iyi gelir size. Daha iki cümleyi bile zor bir araya getiriyorsunuz. Bu yüzden Serdar Ortaç'ı dinlemeniz son derece doğal. Bence bu konuda Tarkan'ı eleştirenler bir dakika durmasın. Gitsinler Serdar Ortaç forumlarına. Sırf eleştiri yapacam, diğer üyelerden farklı olucam, Tarkan'ın her yaptığını alkışlamayacam diye komik duruma düşmesinler. İki köşe yazarının yazısıyla, ya da üç beş radyonun yayın akışıyla "Metamorfoz" kötü bir albüm olmaz. Bunu 5 yıl sonra görürüz. "Dudu" albümünü lanetliyenleride biliyoruz biz. Ama şimdi "Dudu"yu baş tacı ettiler.
Adama bak ya...
Nasıl koyduki bu sana
İçinde saklasana...
valla dediklerimi tamamen yanlış anladıysanız sizin sorununuz benim anlatmak istediğim şey farklıydı.Tarkan tabii ki her sanatçıdan önce gelir ama neyse.daha fazla uzatmayayım.birisi konuyu kilitlerse iyi olur.böyle yanlış anlamalara sebep olacağını bilsem hiç yorum yapmazdım :11:
arjen22-tarkan
23-07-08, 16:55
abi olayın geldiği noktaya bak yaaa.yani hakkaten anlamak zor sizleri.tamam hepimiz Tarkan için burdayız ama yani diğer sanatçıları yok saymak da ne demek oluyor.resmen saygı sınırları aşılıyo.
Saygı Sınırları Falan Aşılmıyor Sevgili Kardeşim Bu Sadece Görüş,Fikir .... Başka Sanatçıların Haberlerini vermek için bunu yapmış bu arkadaşımız Farkındayım Bunun ... Tamam Neyse Kapatacam Artık Kimse Cevap Yazmasın Bana ... Lütfen !!!
arjen22-tarkan
23-07-08, 16:59
Adama bak ya...
Nasıl koyduki bu sana
İçinde saklasana...
Tabii ki Tarkan Türkiyenin Gelmiş Geçmiş En Büyük Şarkıcısıdır Tarkan'ın Albümü İle Serdar'ı Kıyaslamam bile Tarkan bu albümü bu yılın albümü ama serdarın ki de fena değil Hiiç bi zaman Tarkan'a Kötü Demedim Serdar'a İyi demedim Hiç bi zaman bu adama kanım kaynamadı Benim İçin Gerçeği bu Tarkan Hala En İyisi ... Ama ... Bunun "Ama"sı war Tarkan daha büyük daha iyi olabilirdi Tarkan bu bulunduğu yerin 2 kat üstünde olabilirdi fakat değerlendiremedi ... Tarkan da düşüş yok mu war ... Fakat Hala En iyisi bunu söylerken de kimsenin gazına gelmiyorum ... Biraz Daha Doğru Strateji izlese bu Tarkan Adına iyi olur
üffff bi yorum yapmya da gelmiyo ya.ilkokul çocuğu yaptılar,tarkan düşmanı gibi de gösterdiler.ben ki serdar ortaç forumuna da üyeyim ve orda tarkanı da yeri geldiğinde çok güsel şekilde tanıtıyor ve savunuyorum.tabii ki tarkan ülkemizin en önemli sanatçısı kendimi bildim bileli severim onun şarkılarıyla büyüdük.ben metamorfoz berbat olmuş da demiyorum ama neden farklı yerlere çekiyor ve hiç hoş olmayan tabirlerle eleştiri yapıyorsunuz anlayamadım
trkntrkn89
23-07-08, 17:57
tamam rahatlayın,eleştirenler daha iyi olabilir die eleştiro bunda kötü bi taraf yok,serdar ortaç piyasa şarkıcısı olabilir ama millet dinlio kendimizi çook üste bi yerde görmeyelm,işallah herşey daha iyi olacak,bide şunu belirtiyim tarkan nefes albümünü çıkarsa daha fazla eleştirilirdi çünkü herkes tarkandan olağanüstü şeyler beklio ki yaptığı için beklio herkes bu yüzden metamorfozu yakıştıramadı herkes,serdar ortaç metamorfozu çıkarsa kariyerinin zirvesine çıkardı,ben bidahaki albümü karma gibi bekliorum çoook patlııcaqına inanıorum çünkü tarkan türk piyasasını unutmuştu ama şimdi gayet iyi hatırladıqına inanıorm...
tamam rahatlayın,eleştirenler daha iyi olabilir die eleştiro bunda kötü bi taraf yok,serdar ortaç piyasa şarkıcısı olabilir ama millet dinlio kendimizi çook üste bi yerde görmeyelm,işallah herşey daha iyi olacak,bide şunu belirtiyim tarkan nefes albümünü çıkarsa daha fazla eleştirilirdi çünkü herkes tarkandan olağanüstü şeyler beklio ki yaptığı için beklio herkes bu yüzden metamorfozu yakıştıramadı herkes,serdar ortaç metamorfozu çıkarsa kariyerinin zirvesine çıkardı,ben bidahaki albümü karma gibi bekliorum çoook patlııcaqına inanıorum çünkü tarkan türk piyasasını unutmuştu ama şimdi gayet iyi hatırladıqına inanıorm...
saolsın kardeşim yaaa işte bunu demek istiyorus ama 2 dakkada tarkan düşmanı ilan edildik :) ya sevmesem burda işim ne.ben üye olduum her yerde tarkanı çok güsel bi şekilde tanıtıyorum ;)
saolsın kardeşim yaaa işte bunu demek istiyorus ama 2 dakkada tarkan düşmanı ilan edildik :) ya sevmesem burda işim ne.ben üye olduum her yerde tarkanı çok güsel bi şekilde tanıtıyorum ;)
ortaya bir sey atiyorsun,daha sonra sacma kelimelr kullaniyorsun..
tabii ki megastar olmak kolay değil.serdar ortaç megastardır diyen yok zaten ama şuı bi gerçek ki serdarın son albümü nefes,metamorfozdan daha iyi
yazin,çelişkilerle dolu..
ne oluyo be herkes üstüme üstüme geliyo burdan yazmak kolay yeter be sinir ettiniz haaaa ne sanıyonus kendinizi siz ya böle konuşma hakkını kim veriyo anlamıyorum biri ilkokul çocuğu gibisiniz iki cümleyi bi araya getiremiyosunuz diyo biri kalkıp çelişkili diyo sıktınıs iyice kapayın şu konuyu
vBulletin v4.1.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.