PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 10 hakkındaki yorumlarınız, şarkılara puanlarınız

nedjohnlansen
15-06-17, 23:56
Merhaba,

Uzun zamandır beklediğimiz albüm sonunda elimizde ve 14 adet yeni şarkı -her ne kadar "ben senin" eski bir şarkıymışsa da- var. Yorumlarınızı merak ediyorum, günlerdir başta ekşi sözlük olmak üzere takip ediyorum ve zamanında buranın da canlılığına güvenerek buraya da sormak istiyorum. Nasıl buldunuz albümü? Henüz erken biliyorum ancak ben kendi yorumlarıma geçeyim:

1. Yolla (3/10): Albümün çıkış şarkısı. Albümdeki en beğenmediğim şarkı da kendisi. Kötü bulmamın sebebi sadece vasat bir şarkı olmasından çok cuppa gibi itici ve sözleriyle rahatsız edici bir şarkı olması. hatta cuppa'dan ekstra olarak "apaçi marşı" havası var şarkıda. Tarkan'ın daha önceki çıkış şarkılarına baktığımızda da kalite bariz şekilde yerlerde. Bu şarkıyla sanırım anca "Vay anam vay" karşılaştırılabilir ve bana kalırsa o şarkı bu şarkıdan daha detaylı, daha sempatik bir şarkıydı.

2. Çay Simit (6/10): Dudu havası veren, ancak tekrardan sözlerden biraz kaybeden bir şarkı bana kalırsa. Sözler melodiye tam oturmuyor, biraz kaymalar var. Sözlerdeki "çay simit", "kaymak bal" gibi sözler bana Tarkan'a yakışmayan sözler gibi geliyor. Tarkan'ı kim çayla simitle hayal edebiliyor yahu? Tarkan'ın sözlerde halka inme sevdasını "Bu şarkılar da olmasa"'dan beri yadırgıyorum.

3. Beni Çok Sev (2/10): Düğün şarkısı. İlk dans şarkısı. Başka nasıl anlatılır bilmiyorum. Belki bu şarkının aynılarını Mustafa Ceceli ve İrem Derici yapmasaydı böyle kötü gelmezdi kulağıma, ama neredeyse bu tip şarkıların telifine sahip bu iki ismin izinden gitmek hoş olmamış. Gerek melodi, gerek sözler, gerek yorum resmen bu iki ismin şarkılarını kopyalamak gibi olmuş.

4. Ben Senin (7/10): Nil Karaibrahimgil şarkılarına benziyor. Malum Ozan Çolakoğlu Nil'in ilk albümlerini düzenleyen isimdi. Ben bu zamana kadar bu iki ismin kesişmemesine şaşkındım zaten. Bence güzel şarkı. Tarkan'ın bu şarkıdaki yorumu da Aacayipsin ve Ölürüm Sana günlerini anımsatıyor. O albümlerdeki gibi sesi dinamik, hareketli. Hafif bir oryantallik de var şarkıda.

5. Çok Ağladım (7/10): Sen çoktan gitmişsin 2. Yine aynı yoldan gidiyor. Arkada elektronik müzik, önde duygusal sözler. Ozan Çolakoğlu o şarkıya yaptığı gibi bu şarkıyı da parlatmış. Sen çoktan gitmişsin Adımı Kalbine Yaz albümünün en iyi parçasıydı bana kalırsa. Bu en iyisi değil, ancak bu şarkının suçu değil, başka bir şarkının varlığından kaynaklı.

6. Her Şey Fani (8/10): Geldik albümde en beğendiğim parçaya. Kesinlikle çok iyi. Tarkan'ın sesinin en iyi çıktığı şarkı budur bu albümde. Sözlerin en güzel olduğu şarkı budur bu albümde. Melodiye cuk oturan sözler bu şarkıda. Tarkan'ın albümlerini güzel yapan şey slowlarıdır bana göre. Hareketli şarkıları unutulur gider elbet, ama slowları herkesin dilindedir hala. Bu şarkı da iyi bir slow. Hatta Tarkan'ın 14 yıldır yaptığı en iyi slow şarkıdır bu. Bir gitti gideli değil belki kabul ama kayıp'tan kat kat iyi olduğunu düşünüyorum. Tarkan biraz daha duygulu okusaymış şarkıyı daha iyi olurmuş. Hafif düz söylüyor şarkıyı. İnci Tanem'i nasıl söylüyor, bir de bunu nasıl söylüyor, ikisini karşılaştırınca hafif bir burukluk oluyor.

7. Kedi Gibi (8/10): Albümün Hüp'ü. 2000'lerin Tarkan'ının hareketli şarkısı budur. Albümde bir Kuzu Kuzu da olsa ikisi tadından yenmezdi. Biraz Hop Hop şarkısına da benziyor ama onun berbat sözlerinden dolayı o girişim başarısız olmuştu. Adımı kalbime yaz Hüp kontenjanını kullanmadı ama bu albümde tekrar girişilmiş bu işe ve bence bu sefer tutturulmuş. Yalnız Tarkan biraz daha naif söyleyebilirdi bu şarkıyı. Sesi hafif pes kaçıyor bu şarkı için.

8. Hodri Meydan (7/10): Kafamı karıştıran şarkıların başında gelen şarkı bu albümdeki. Müzik çok iyi ama yine sözler, yine sözler... Yolla şarkısı gibi bu şarkı da sitem içeriyor. Ama bu sitem nereye? Çok genel şarkılar ikisi de. Hayata genel olarak isyan ediyorlar. Bu şarkıları bir olaya veya Tarkan'ın huyu değildir pek ama bir kişiye yönlendirseydi çok çok iyi olurdu gibi hissediyorum. Şarkı sound olarak çat kapı şarkısını andırıyor ve beğendiğim bir şarkıydı o da.

9. Biz Çocukken (7/10): Come Closer şarkısı tam. Sözler güzel ve eşlik ettiriyor. Ancak şarkıyı yine Tarkan pes okumuş.

10. Bal Küpü (8//10): Albümün ikinci güzel şarkısı. Çok Tarkan bir şarkı. Sözler olsun, müzik olsun, enstrümanlar olsun, tam Tarkan şarkısı. İçi kıpır kıpır yapıyor. Karma'ya koy sırıtmaz, Dudu'ya koy sırıtmaz, Aacayipsin'e koy sırıtmaz. Öyle Tarkan bir şarkı.

11. Acımasız (5/10): Sözler Nazan Öncel, müzik Her Nerdeysen'e benzer olunca haliyle bu şarkının tek rakibi Her Nerdeysen ve karşısında ağır bir yenilgi alıyor. Tekrar Tarkan'ın yorumunu beğenmedim, belki şarkıyı öldüren de bu olmuştur. Yine pes, yine gereksiz uzatmalı, alakasız nağmeli bir yorum. Karma dönemindeki Tarkan belki bu şarkıyı uçururdu ancak yorumu değişmiş bir Tarkan var elimizde.

12. Sevda Tek Nefes (7/10): Pek Tarkan tarzı bir şarkı değil. Aynı şey Sevdanın Son Vuruşu için de düşünmüştüm. İkisi bana göre aynı tatta şarkılar. Bana hitap etmiyor ama ikisinin de kötü olduğu anlamına gelmesin bu.

13. O Sevişmeler (6/10): Beni Anlama 2. Birisinde aşk diyor es veriyor, birisinde o diyor ve es veriyor. Düzenlemeler benzer, sözlerin konsepti çok uzak değil. Ümit Sayın diyince akla Gitme geliyor malum, ama bu karşılaştırma bu şarkıya haksızlık olur.

14. Affedin Bizi Çocuklar (6/10): Verme girişimi. Sözler güzel, anlamlı, ama şarkı olarak tekrar açıp dinleyesi gelmiyor insanın. Tarkan'ın sesi yine pes. Naiflik ne yazık ki bu şarkının gerekliliğiydi artık. Tarkan yorumuyla hafif katletmiş.

Sonuç olarak albüm benim için biraz hayal kırıklığı oldu. Çıkış şarkısının çok kötü olması, 14 şarkı olmasına rağmen yarısının -çok üzülerek söylüyorum- kötü olması iyi olmadı. Şimdi bu albümden sonra Metamorfoz albümünü dinlediğimde bile inanılmaz geliyor çünkü Tarkan'ın en azından yorumu o zamanlar kat kat iyiymiş. En kötü şarkıyı bile diriltiyor. Şimdi sesinde bir kalınlık var, bir peslik var. En güzel şarkıyı bile kötüleştiriyor bu durum. Tarkan'ın en büyük talihsizliği kendisi. Şu puanların düşüklüğünün sebebi de yine kendi albümleri. Bana tepki gösterecekler olabilir, ama lütfen eski albümlerden 2 3 şarkı açıp Tarkan'ın yorumuna, o şarkıların tekdüze olmayan hallerine, fabrika çıkışı kokmamalarına baksınlar bir. Sonra dönüp 10 albümünden istediğiniz şarkıyı açın, fark hissediliyor ne yazık ki.

_trkn_
16-06-17, 00:25
"Metamorfoz albümünü dinlediğimde bile" ne demek ?
Yani Metamorfoz kötü bir albüm mü ?
Neden Tarkan hayranları genel olarak Metamorfoz'u sevmiyor, anlamıyorum.
Tarkan'ın en içine sinen albüm Metamorfoz.
Tüm şarkıların söz ve müziklerinin kendisine ait olması bunun göstergesi bence.

nedjohnlansen
16-06-17, 00:38
Metamorfoz'un da 10 albümünün de sorunu kötü şarkılarla başlamasıydı bana kalırsa. Vay anam vay ne bir kuzu kuzu eder, ne bir dudu eder ne ölürüm sana eder, ne kır zincirlerini eder, karma'ya koysan son sıralara oynar, ölürüm sana'ya koysan, aacayipsin'e koysan aynı şekilde. dilli düdük ikinci şarkıydı, o da Tarkan tarzında bir şarkı değildi. deyimleri almış, arka arkaya koymuş, koşar adım söylemiş gibi bir havası vardı şarkının. Karma'nın ikinci hiti hüp'tü, Metamorfoz'unki dilli düdük... Fark anlaşılır düzeyde. 10'daki yolla ise cuppa ile birlikte Metamorfoz'a koy sona oynarlar. Çıkış şarkısı seçimleri yanlış ikisinde de. Yoksa Metamorfoz'da Gün gibi var, Çat kapı var, sözleri hoş olmasa da çok iyi Tarkan yorumuyla Hop hop var, Pare pare var, İstanbul Ağlıyor var, Bam teli var. Neredeyse ilk 3 şarkı haricinde hepsini saydım albümün. 10 albümünde de ilk 3 şarkıyı at, bıraktığı intiba bambaşka oluyor. Adımı Kalbine Yaz bu yönden şanslıydı. Sevdanın Son Vuruşu saygı duruşu şarkısıydı, ona laf gelmedi, Öp de güzel bir şarkıydı, ona da laf gelmedi. Albümün geri kalanı aslında belki Metamorfoz etmiyor ama genel olarak daha çok beğenilen bir albüm oldu. A1 şarkısı önemlidir. Tarkan A1 şarkılarını harcıyor bir süredir. Karma'daki Aşk çıkış şarkısı olmamasına rağmen A1'di ve acayip güzel bir şarkıydı. Karma zaten mükemmel bir albümdü, hiç ıska yoktu. Ondan sonra gelen albümdeki tek eksik göze batar. Tarkan tek eksik de yapmıyor, 3 eksik yapıyor ve bunları ilk 3 şarkı yapıyor çok ilginç bir şekilde.

brutalboy
16-06-17, 13:07
şarkıları dinledikçe düşüncelerinizin değişeceğine inanıyorum:)

bounce
17-06-17, 22:01
Merhaba.
nedjohnlansen’in bu kadar uzun yazması sonrası bişeyler yazmak istedim. Tarkan bile nedjohlansen’ın şu yazısı kadar bu albüme emek vermemiş. İroni yapıyorum tabiî ki. Çünkü 7 sene sonra ortaya çıkan albüm çok da kalburüstü değil. Belki vasat’ın bir üstü.
Düzenlemeleri(soundu) hiç beğenmedim. Albüm çok gürültülü. Bu sevgili Ozan Çolakoğlu’nun da Tarkan’ın da suçu. Çünkü Ozan Çolakoğlu Tarkan’a bu tarz soundların gitmediğini 2009’daki röportajında söylemişti. Bırak onları başkaları yapsın biz bu işlere hiç bulaşmayalım minvalinde sözlerini çok iyi hatırlıyorum. Daha sonra Adımı Kalbine Yaz albümünde Ozan Çolakoğlu’nun ne kadar haklı olduğunu görmüştük. Ama şu da var. Tarkan ile Sezen Aksu’nun Ceylan şarkısı da mekanik bir aranje. Kıvanç K. Yapmış. ama şarkı şahane kotarılmış. Ozan Çolakoğlu’nun bu tarz alt yapıları çok iyi değil. eğer bu tarz bir albüm yapmak isteniyorsa Ozan ile çalışmaması lazımdı. Galiba Tarkan Ozan’a kıyamamış.
Albüm kayıtlarında çok fazla saz yok. Ben bu mekanikliği sevmiyorum. Aynı hatayı Metamorfoz’da da görmüştük. Tarkan tekrar denemek istemiş o soundu ama olmamış.
Albümde söz müzik ve düzenleme anlamında oturmuş tek bir şarkı var. O da Biz Çocukken. Hakkını yemeyelim Çok ağladım da iyi. Murat Matthew’ın Tarkan’a yapmış olduğu düzenlemeler bu kadar ortadayken keşke daha önce sevgili Murat Bey’in besteci yönünden de yararlansaydı Tarkan.
Tarkan aşk adamı. Öyle hayat senin alnını karışlarım, yeter gelme üzerime yenilmem ben gibi sözler kendisine gitmiyor. Hayat Tarkan’ı bu kadar severken kendisinin bu sözleri yazması olmamış. Eğreti olmuş. Mızrak çuvala sığmamış. Aklıma çayıra salacağım nedir be güzel abim. O sözler Metamorfoz da bitmemiş miydi.
Albümü dinleyeceğiz senelerce. Ama Tarkanın bize reva gördüğü bu albüm çok da iyi olmamış. Kendisi yaşayan efsanedir. Bugüne kadar yapmış oldukları ile zaten stardır. Var olsundur. Canımdır. Kızmıyorum kendisine.
Şunu da ekleyeyim. İyi şarkılar var albümde evet ama düzenlemeler şarkıları cilalayamamış.
Eklemeler yapacağım bir kaç dinlemeden sonra daha.

twilight
18-06-17, 05:05
Benim fikrim... Bu albüm, olmuş.
7 yıllık bir emek var üzerinde, daha iyisi yapılır mıydı? neden olmasın? Her şeyin bir daha iyisi vardır ne de olsa...
Yani, KARMA gibi hepimiz tarafından beğenilen, bilmem kaç tane müzik endüstrisinden insanın oturup kafa patlatıp anketlerinde bir numara yaptıkları albüm bile, bir kaç tık daha uğraşılsa, belki daha iyi bir hale gelebilir, ya da tam tersi, çuvallarsın.. Tarkan da bu ya herro, ya merro olayı var, ben yıllardır fark ediyorum... Come Closer 8,5 yıl ertelendi... tuttu ya da tutmadı, sonuçta, belki o albümdeki 15 şarkının hiç biri 1997 de çıkacak olan albümde yoktu... ? Ne biliyoruz ki...

Albümün en sevdiğim yanı da, albüm tek bir tarzdan oluşmuyor... yani karma gibi... balad, pop, rock, her şey var.

Şarkıları tek tek derecelendirmeye gelirsek,

Yolla: Çıkış parçası olacak şarkı Yolla'ymış, sağlam bir kaynaktan öğrendim. Hatta, Tarkan, ''Çay Simit'' mi yoksa ''Yolla'' mı diye baya bir kararsız kalmış... güzel bir şarkı, eğlendirici, bir yaz şarkısı, kalıcı mı? Değil.. lakin, yaz boyunca, beach'lerde bolca duyacağımıza eminim... ''İçime, içime, ata ata, pat diye patlıcam valla... Bu gidişle, sonunda, salıcam aklı çayıra'' bölümü espritüel bir şey katmış şarkıya ama daha da güçlendirmiş şarkıyı. 7 / 10

Çay - Simit: Gülşah... eline sağlık.
Bu kızın, böyle, herkesin aklına gelmeyecek sözler yazmasına bayılıyorum... Şarkıyı dinlerken insanın canı bir çay simit istemiyor da değil canım :) 8 / 10

Beni Çok Sev... İnsanlar çok Ceceli tarzı buldu bu şarkıyı, bilmem neden ? Sanki dünyada tek Ceceli slow söylüyor... bence, düğünlerin yeni şarkısı olabilir, harika... bence bir Kayıp değil ama, kesinlikle muhteşem bir kliple taçlandırılması lazım... 9 / 10

Ben Senin Hay ben senin... :) dicek diye korkuyor insan... daha önce bu şarkı seslendirilmiş bir sanatçı tarafından... Rock'a yakın bir soundu var, bilmem neden ama bu şarkıya çok ısınamadım... belki şarkı kötü değil, ama bu albümde işi yok. 6 / 10

Çok Ağladım Ne yazsam eksik kalacak, 10.

Her Şey Fani '' (çok ağladım'la aynı yorum)

Kedi Gibi (üstteki iki şarkıyla aynı yorum)

Hodri Meydan Bu şarkı Metamorfoz albümünde olmalıydı... şarkı güzel, albüm yanlış... lakin şarkıya iyi bir puan veririm (ayrıca bu sound'u yakıştırdım Tarkan'a - direkt elektronik değil sanki, rock - elektronik gibi) 8 / 10

Biz Çocukken Fazlasıyla uzun... Çok fazla süslü kelimeler, bu tarz şarkılar beni hep yorar. 7 / 10

Bal Küpü Şahane bir Tarkan şarkısı... buram buram Tarkan kokuyor... 10 / 10

Acımasız Her Nerdeysen, Dudu, Hüp gibi şaheserlerden sonra, Nazan'la çalışmasına çok sevinmiştim acaba ne olacak bu şarkının akıbeti diye düşünürken, büyük bir hayal kırıklığı... 4 / 10

Sevdam Tek Nefes Aysel Gürel'in nefis şiiri... Lakin, o denli de iyi bir beste. Aranjesi de enteresan, bir kaç türü birden barındırıyor, kalite muhteşem... ''Yıldıza sarındım, aya tutundum, sevdam tek nefes kaldı yutkundum'' :) 8 / 10

O sevişmeler... Buram buram, 90'lar değil mi? Lakin, bir şeyler yetersiz gibi... bilemiyorum ne olduğunu, belki daha etkileyici bir kaç söz... lakin, vasat değil, vasatın hayli hayli üstü, hatta iyi. 7 / 10

Affedin Bizi Çocuklar 10 / 10...

Albümün ortalama puanı, 7, 2
Alınır, dinlenir ;)
''Bir Karma değil'' ama son 3 - 4 albümünü ezer geçer :) Ki buna Dudu da dahil.

Lakin,
evet, koskoca övgü cümlelerine bir 'lakin' gelince, tüm olumlu yazı gidiyor dimi? Albümde beğenmediğim detaylar da var... Şarkılarda değil tabii ki... Albüm kapağı, ve albüm tasarımıyla neden bu kadar az uğraşılmış çözemedim :) Keşke daha iyi bir iş çıkarılsaymış.. ha bir de, büyük bir pazarlama hatası oldu... ilk önce ITUNES ve tüm müzik marketlerde yayınlanacaktı.. albüm 10 kez youtube'a düştü... FIZY güya herkesten önce tanıtım videosu koyacaktı ilk kez bizde diyordu, lakin, herkes albümü Instagram'a kısa video atan üyelerden öğrendi... albüm 15'inde yayımlanacaktı, 14'ünde herkes satın aldı... büyük bir kaosa kurban gitsede albüm, şimdiden bir çok Avrupa ve Asya ülkelerinde Itunes'in listesindeymişiz :) Tebrikler. tirajı bol olsun.

twilight
18-06-17, 05:19
2. Çay Simit (6/10): Dudu havası veren, ancak tekrardan sözlerden biraz kaybeden bir şarkı bana kalırsa. Sözler melodiye tam oturmuyor, biraz kaymalar var. Sözlerdeki "çay simit", "kaymak bal" gibi sözler bana Tarkan'a yakışmayan sözler gibi geliyor. Tarkan'ı kim çayla simitle hayal edebiliyor yahu? Tarkan'ın sözlerde halka inme sevdasını "Bu şarkılar da olmasa"'dan beri yadırgıyorum.

Tarkan su içer mi Kiboş? Tarkan yemek yer mi? :)
Her türlü hayranlığa saygım var ama, neden Tarkan'ı böyle ilahlaştırıyorsunuz anlamıyorum ki... Tarkan da bir insan ve o da simit yer, çay içer... Bir kaç arkadaşım Bebek'te çok da elit olmayan gayet salaş bir mekanda görmüşler.. hem de çay içerken :) Demek ki içiyormuş.

nedjohnlansen
18-06-17, 18:48
Yavaş yavaş albüm oturdu, tabi düşüncelerde değişiklikler oldu. Albümün bana göre sorunu iyi şarkı eksikliğinden çok kötü şarkı bolluğu ve bunların da albümün kritik yerlerine yerleştirilmesi. Yolla, Beni Çok Sev, Acımasız, Sevdam Tek Nefes bana göre Tarkan kalibresinde şarkılar değil. Yolla ve Beni Çok Sev direkt kötü şarkılar bana kalırsa, diğerleri de Tarkan için yeteri için yeterince iyi değil. Hayır Tarkan o kadar albüm çöpe attı, o kadar şarkıdan vazgeçti, artık hayal edemiyorum nasıl şarkılardı onlar ki bu şarkılar albüme girmeyi başardı da onlar yok.

Albümün Karma tarzı hareketli şarkılarda da eksikliği yok, o taraftan fikrim değişti. Çay Simit, Kedi Gibi, Bal Küpü Karma kokan şarkılar, iyiler de. Ama slowlara baktığımızda eski kaliteyi yakalayan Her Şey Fani var, başka da bir şey yok. Hodri Meydan ve çok olmasa da Ben Senin Metamorfoz'un iyi yönlerini almış şarkılar gibi, Ben Çocukken de Come Closer slowumsuları gibi. Bunlar da tamam. Slow eksiği var hala slow. Tarkan şunu bir kabul edemedi. Üşüdüm'ü bu forumda beğenen yok sanıyorum benden başka ancak Tarkan'ın ihtiyacı bu tarz şarkılar. Albümdeki eksik bu, albümdeki fazlalık gördüğüm şarkıların hepsi çıksa, bir Üşüdüm eklense bu albüm çok iyi albüm olurdu. Ancak şu an Dudu'dan iyi, Adımı Kalbine Yaz ile tartışmalı bir konumda. Ölürüm Sana, Aacayipsin ve Karma'dan ise bayağı bir geride ne yazık ki.

karmaefsanesi
07-07-17, 03:09
1)Aşk - 11/10

2)Ay - 10/10

3)Kuzu Kuzu - 11/10

4)Gitti Gideli - 11/10

5)Uzak - 8/10

6)Yandım - 10/10

7)Ona Sor - 8/10

8)Hup - 10/10

9)Sen Başkasın - 10/10

10)Taş - 10/10

11)Her Nerdeysen - 8/10

12)Verme - 8/10

Sözün özü

100 YILIN EN İYİ AŞK ŞARKISI - AŞK

100 YILIN EN İYİ POP ŞARKISI - KUZU KUZU

100 YILIN EN İYİ SLOW ŞARKISI - GİTTİ GIDELI

Not:Ekşi sözlük denen gereksiz yerde biri demiş ki en iyi albümleri ölürüm sana-aacayipsin.Karma diyenler, adını kalbime yaz'i da beğendi.Onu diyenin ben beynine sokayım.Hesabım olsaydı da cevap verebilseydim o embesile keşke

StartTheFire
04-11-17, 21:02
Yolla (7/10)
Çay Simit (3/10)
Beni Çok Sev (10/10)
Ben Senin (5/10)
Çok Ağladım (6/10)
Kedi Gibi (10/10)
Her Şey Fani (10/10)
Hodri Meydan (8/10)
Biz Çocukken (10/10)
Bal Küpü (7/10)
Acımasız (6/10)
Sevdam Tek Nefes (10/10)
O Sevişmeler (7/10)
Affedin Bizi Çocuklar (8/10)
7 yıl sonra insan Karma,Ölürüm Sana,Aacayipsin gibi bi albüm bekliyor ama olsun yine idare eder. Ama şu bi gerçek Adımı Kalbine Yaz daha iyiydi

StartTheFire
04-11-17, 21:04
"Metamorfoz albümünü dinlediğimde bile" ne demek ?
Yani Metamorfoz kötü bir albüm mü ?
Neden Tarkan hayranları genel olarak Metamorfoz'u sevmiyor, anlamıyorum.
Tarkan'ın en içine sinen albüm Metamorfoz.
Tüm şarkıların söz ve müziklerinin kendisine ait olması bunun göstergesi bence.

Metamorfoz Güzel kötü değil ama diğer Tarkan albümlerine göre biraz daha geri planda