PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Orhan Gencebay'ın albümünü beğenmedim?

twilight
25-09-12, 12:18
Arkadaşlar,bilmem siz ne düşünüyorsunuz ama ben Orhan Gencebayın son albümü bir ömür albümünü beğenmedim...TARKAN dışında hemen hemen o sanatçı için orjnial alınacak sanatçı yok...gerçi 32 sanatçı var ama,çoğu güzel okuyamamış...
Evet,Tarkanın yorumu muhteşem,hatta tartışmaya değemz... kusursuz...
fakat,ne ajdanın,ne sezenin,ne bileyim berkayın,ya da emreaydının yorumunu bile beğenmedim ben açıkçası..hatta abartmak gibi olmasın,batırmışlar şarkıları...
tek beğendiğim şarkı ''HATASIZ KUL OLMAZ'' ve koroyla birlikte söylenen ''BATSIN BU DÜNYA'' güzel... :( Maalesef,resmen bir albümü çöpe atmışlar... :(

futureboy
29-09-12, 10:50
Valla beğenip beğenmemen konusunda sana bişey söyleyemem...Tabii o senin kendi seçimin...Ama ben şu B.B.D korosunda Tarkanın yer almamasına kızdım ya...Koroda Tarkanın sırası gelicek diye sabırsızlıkla bekledim ama nafile...Çıkmadı...Evet Tarkan Orhan Gencebayın H.K.O şarkısını yorumladı ama koroda Tarkana yer verilmemesi haksızlık bence...:13::14:

Bence Tarkan kendisi girmemiştir o koroya. Yurttan Sesler Korosu gibi kalabalığın içine karışmak istememiştir. Ki bence de doğru yapmıştır. Hatasız Kul Olmaz'ı söylemiş,çekilmiş kenara...

Albüme gelince, daha dün dinleyebildim tümünü. Çoğu yorum vasat kalmış. Sivrilenler ise bence Tarkan,Zara,Sibel Can,Serdar Ortaç , Yıldız Tilbe ve Athena. Vasatın altında kalıp hayal kırıklığına uğradığım iki isim var biri Şevval Sam (bu ne amatör yorumdur Yarabbi!) diğeri Candan Erçetin. Candan Erçetin sanırım kayıttan önce Cola içip öyle girmiş kayda :))

secil.06
29-09-12, 11:31
albüm güzel bence herkes kendince yorumlamış şarkıları hatasız kul olmaz albümdeki en güzel yorum

twilight
29-09-12, 14:55
Bence çoğu sanatçının yada şarkıcının Orhan Gencebay şarksına sesi yetmemiş...
Ne Demet Akalın,ne Serdar Ortaç,ne Hande Yener,ne bileyim ne de Sezen Aksu...
Ajda Pekkan hatta hatta Musti bile güzel okuyamamış benim kanımca...
Tek güzel yorum Tarkana ait...zaten sesi tam oturan şarkıya tek tarkan var.

murathattatoglu
07-10-12, 02:24
Albümü ben de aldım. Şarkıları yorumlayanlar kendi tarzlarında, kendi yorumlarını katarak okumuşlar. Aranjeleri buna göre yapılmış. Belki bu nedenden dolayı beğenmemiş olabilirsiniz. Albümde Tarkanımızın muhteşem yorumu dışında Ebru Gündeş, Emel Sayın, Sibel Can'ın okuduğu şarkıları çok beğendim. Bu şarkılar aklımda kaldı. Bazı şarkılar ise tam uymuş. Mesela Athena okuduğu şarkıyı marş gibi okumuş, şarkıya gitmiş. Kutsi, MANGA da aynı şekilde şarkılar kendi tarzına uyduğu için şarkı seçimleri doğru olmuş. Albümde bazı sanatçıların yorumu beklenenin altında, bazıları hayal kırıklığı. Örneğin Demet Akalın'ı insan dinlerken şarkının ortalarına geldiğinde diğer şarkıya geçebiliyorsun, aynı şekilde Deniz Seki'de şarkının hakkını bence verememiş. Emre Aydın'ın yorumunu da aynı şekilde beklediğimin altında buldum. Ama albüm, sadece Tarkan'ın muhteşem sesini, yorumunu dinlemek için bile alınır...

nedjohnlansen
18-10-12, 02:51
athena, duman, candan erçetin ve mustafa ceceli'nin söylediği şarkıları beğendim ben. orijinallerini bilmiyorum, belki ondan dolayı yadırganıyor olabilir yorumlar. albümün tamamını dinlemedim ama serdar ortaç, demet akalın gibi isimlerin sesine ve tarzına gitmez gidemez zaten orhan gencebay şarkıları. uyum sorunu olmaması zordu.