Orijinalini görmek için tıklayınız : Blue Jean(2000 - 2010 Arası En iyi 100 Albüm)
Blue Jean;2000 - 2010 Arası(2000 ve 2010 da dahil)olmak üzere 11 yılın en iyi albümlerini belirlemis...
Listede yabanci albümlerde var...50si Türk 50si yabanci... ;) 2 de Tarkan albümü yer almakta :
6 - Karma :
Tarkan'ın 2001 yılının ortasında çıkardığı Karma albümü ve ''Kuzu Kuzu'' single'ları zamanında çok konuşulmuştu.O albüm 2.500.000 tirajını geçmiş,ve Tarkan'a bir çok ödül getirmişti.
49 - Adımı Kalbine Yaz :
Megastar Tarkan'ın 2010 yılının ortalarında çıkardığı son albümü.Albümün çıkışından bu yana yalnızca 7 ay geçse de;toplam albümün tirajı 400 bin olmakta.Tarkan yine bu albümle bir çok ödül alacak gibi gözüküyor.
Ayrıca listede Sertab Erener'in son albümünden,Kenan Dogulu'nun Cakkidi albümüne,Gülben Ergenin Ucacaksi albümünden,Teomanin Gönülcelen albümüne bir cok albüm var... Ama ben sadece Tarkan'la ilgili olanini paylasmak istedim.Acikcasi neden Dudu ve Metamorfoz yok bilemedim...Onlarda satis rekorlari kirmamis miydi? :)
Sevgiler... ;)
dudu albümün yer almamasii bencede garip ..aslinda tarkanin her cikardigi albüm en cok satan albüm olduuu..ölürüm sana da dahil bunlara
Bu tür dergiler listeleri genelde satışlara göre değil kişisel zevklerine göre yapıyolar.Yine de tam listeyi merak ettim.Blue jean almayalı uzun yıllar oldu hala çıkıyo demek=)
Evet,evet hala bulunuyor... :)
Ölürüm Sana ve Aacayipsinin bulunmamasinin sebebi,2000li yıllarda cikmadigi icindir... ;)
Yoksa 2si de Tarkan'in en iyi albümlerinden...
Kesinlikle öyledir ama listede Gülben Ergen bile varsa ciddiye alınmaması gerekir.Blue jean ve Gülben Ergen hönk..
Gülben'in Ucacaksin albümü Rock saundlari iceren bi albüm...
Bu yüzden yer almis olabilir...Bilmiyorum.. :)
Dudu,Come Closer,Metamorfoz da olmalıydı listede.
nedjohnlansen
01-02-11, 20:25
ölürüm sana ve aacayipsin de 2000'den sonra çıkmış olsaydı ilk 10'a girerlerdi. hatta ölürüm sana 1 numaradan girerdi ki kimse de bu albüm niye 1 numara demezdi, diyemezdi. dudu ve metamorfoz'un ilk 100'e girmeyi hakettiklerini düşünmüyorum. girmemesine şaşırmadım. dudu bir kere 4 şarkıdan oluşuyor hepi topu. 1 tane türkü, 5 tane de remiks var. dudu için albüm bile denemez. hatta kişisel zevkime göre dudu 4 şarkı olmasına rağmen karma gibi tüm şarkılarını güzel yapmayı da becerememiştir. bu şarkılar da olmasa, dilli düdük'le birlikte duyduğum duyacağım en kötü tarkan şarkılarından. metamorfoz da müziği açısından iki arada bir derede bir albümdü. elektronik olacağım derken hande yener'in yaptığı elektronik şarkıların yanına bile yaklaşamadı bence. bedük'le kıyaslayamıyorum bile. bunu ozan çolakoğlu'nun saf elektronik müziğe yatkın olmamasına bağlıyorum. o daha çok elektronik öğeleri klasik şarkıların içine katmakta başarılı. tarkan o albümde başkasıyla çalışsaydı daha iyi olurdu sanki. come closer da çok güzel bir albümdü altyapı olarak, müzikler olarak ama listeye girmesi için sanırım türkçe olması gerekiyor albümün. bir de şarkı sözlerini hala tarkan'a yakıştıramıyorum. bounce gibi bir şarkıyı nasıl tarkan söyler hayret...
ölürüm sana ve aacayipsin de 2000'den sonra çıkmış olsaydı ilk 10'a girerlerdi. hatta ölürüm sana 1 numaradan girerdi ki kimse de bu albüm niye 1 numara demezdi, diyemezdi. dudu ve metamorfoz'un ilk 100'e girmeyi hakettiklerini düşünmüyorum. girmemesine şaşırmadım. dudu bir kere 4 şarkıdan oluşuyor hepi topu. 1 tane türkü, 5 tane de remiks var. dudu için albüm bile denemez. hatta kişisel zevkime göre dudu 4 şarkı olmasına rağmen karma gibi tüm şarkılarını güzel yapmayı da becerememiştir. bu şarkılar da olmasa, dilli düdük'le birlikte duyduğum duyacağım en kötü tarkan şarkılarından. metamorfoz da müziği açısından iki arada bir derede bir albümdü. elektronik olacağım derken hande yener'in yaptığı elektronik şarkıların yanına bile yaklaşamadı bence. bedük'le kıyaslayamıyorum bile. bunu ozan çolakoğlu'nun saf elektronik müziğe yatkın olmamasına bağlıyorum. o daha çok elektronik öğeleri klasik şarkıların içine katmakta başarılı. tarkan o albümde başkasıyla çalışsaydı daha iyi olurdu sanki. come closer da çok güzel bir albümdü altyapı olarak, müzikler olarak ama listeye girmesi için sanırım türkçe olması gerekiyor albümün. bir de şarkı sözlerini hala tarkan'a yakıştıramıyorum. bounce gibi bir şarkıyı nasıl tarkan söyler hayret...
Yok,demin de dedigim gibi,liste de 50 Türk 50 yabanci albüm var...Zaten Come Closer'i almazlardi... Bounce sarkisini begenmiyorsunuz,galiba...Daha dogrusu disko müziklerinden hoslanmiyorsunuz,bunu daha önce dile getirmistiniz...
Ancak o albümde ''Come Closer'' gibi bir calisma var ki,tadindan yenmez.Sirf o sarki icin ben listeye alirdim...sözleri de güzel yani ''Hadi bara gidelim,bir şeyler içelim'' türünden degil...
Dudu albümü 1 Türkü iceriyor evet,ancak Bu sarkilar da olmasayi nasil begenmiyorsunuz anlamadim...En iyi Tarkan sarkilarindan birisidir oysa ki...Tek ben demiyorum bunu cogu Tarkan faninin favorisidir o sarki...Hatta albümde neden klip cekmedi diye söylenen bir sürü insan var...Dilli Düdüke de kötü demissiniz...Peki metamorfoz albümünde insanlarin en cok costugu sarki hangisidir?Dilli Düdük degil midir?
Neyse bunlar tabi ki sizin görüslerinizdir,saygi duymak durumundayim...
Ancak,kendi düsüncelerimi de yazmadan gecmeyim dedim... :)
nedjohnlansen
01-02-11, 20:51
Yok,demin de dedigim gibi,liste de 50 Türk 50 yabanci albüm var...Zaten Come Closer'i almazlardi... Bounce sarkisini begenmiyorsunuz,galiba...Daha dogrusu disko müziklerinden hoslanmiyorsunuz,bunu daha önce dile getirmistiniz...
Ancak o albümde ''Come Closer'' gibi bir calisma var ki,tadindan yenmez.Sirf o sarki icin ben listeye alirdim...sözleri de güzel yani ''Hadi bara gidelim,bir şeyler içelim'' türünden degil...
Dudu albümü 1 Türkü iceriyor evet,ancak Bu sarkilar da olmasayi nasil begenmiyorsunuz anlamadim...En iyi Tarkan sarkilarindan birisidir oysa ki...Tek ben demiyorum bunu cogu Tarkan faninin favorisidir o sarki...Hatta albümde neden klip cekmedi diye söylenen bir sürü insan var...Dilli Düdüke de kötü demissiniz...Peki metamorfoz albümünde insanlarin en cok costugu sarki hangisidir?Dilli Düdük degil midir?
Neyse bunlar tabi ki sizin görüslerinizdir,saygi duymak durumundayim...
Ancak,kendi düsüncelerimi de yazmadan gecmeyim dedim... :)
come closer'da çokça güzel şarkı var. ama evet en güzeli come closer sanırım. ikinci de if only you knew, don't leave me alone olabilir. bunları sıkça dinlerim. hatta tarkan'ın sitesindeki yeni versiyonları daha da güzel olmuş. bounce şarkısını müzik olarak beğeniyorum ama evet sözlerini hiç beğenmiyorum. tarkan bunun türkçe'sini söylese ne derlerdi tarkan için? türkçe söyleyemeyeceği bir şarkıyı ingilizce söylemesini de hoş karşılamadım açıkçası. amerikanlara yaranmak için çizgisini bozmamalıydı. neyse olup bitti, tarkan da belki artık farklı düşünüyordur, bilemem. dudu albümünü de çıktığı yıl 1 yıl dinledim, çok da güzel gelmişti ama şimdi diğer albümlerine nazaran iyi bulmuyorum. bu şarkılar da olmasa şarkısını da nedense beğenmiyorum. çok alaturka geliyor. karma da alaturkamsıydı ama bu kadar uç değildi. dudu ise özellikle bu şarkısıyla çok fazla alaturka geldi. karmada bir dinamizm vardı, enerji vardı ama dududa bunun yerine daha yumuşak şarkılar gelmişti. dediğim gibi albüm güzel ama 5 şarkı ki bunun birisi türkü, birisini de ben hiç beğenmiyorum, bu da kişisel zevk. dilli düdük için ise bilmiyorum çocuk şarkısı gibi. coşturuyor olabilir ama ben beğenmiyorum. aslında daha çok sözlerini beğenmiyorum. dilli düdük yerine eyvah tarzında sözleri olan bir şarkı tercih edebilirdi ille farklı sözlere sahip bir şarkı olacaksa...
Diger sanatcıları bilmeme ama zaten Tarkan kesinlikle bu albüm için ödül almayı gec gelen bir albüm dü ama beklediğimize degdi bütün ödülleri Tarkana vermeleri gerekiyo bence
Cok guzel bır haber cok sevındım ama evet dudu come closer ve metamorfoz nereye gıttı
vBulletin v4.1.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.