PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tarkan amerika analizi

trkntrkn89
02-09-10, 03:30
Gece uyurken aklıma tarkanın amerika maceraları takıldı ve uyku tutmadı görüşlerimi sizlerlede paylaşmak istedim:

Tarkan yıllar önce büyük bi sükse ile amerikaya gitmişti bunca yıl orada eğitim aldı
kendini geliştirdi falan ama anlamadıqım avo yermegyandan başka arkadaş bulamadımı,yani koskoca tarkandan bahsediyoruz neyse ilk olarak gözlemlerim üzerine tarkan şu 10 yılda avodan etkilendiği kadar kimseden etkilenmedi,amerikadan her geldiğinde farklı tarz farklı tripler ama burda öyle bi durum söz konusu değil deyim yerindeyse tarkan orada tipten tipe girdi ve avonun googleda resimlerine baktım oda kendi çapında sürekli bi değişim içerisine girmiş ve kendisiyle birlikte tarkanıda sokmuş,yani tarkan daha önemli kişilerle çalışamazmıydı, gelelim ikinci konuya avonun asıl mesleği bizdeki onur baştürk gibi magazin gazeteciliği gibi birşey ama öyle tanınmış falan değil benim twiterımda daha çok followerım var:21: avo tarkanı partiden partiye sokuyor ama tarkan sürekli yancı modunda mesela şu kardashianın falan olduqu parti birsürü ünlü vardı ama ben resimlerden aldıqım duygu avo tanıştırıyor bunları işte bide resim hadi eyvallah ve avonun googleda ki resimlerinde kardashianlarlada resimleri var ama aynı okan karacan gibi arkadan pörtlemiş yani kimsenin takmadıqı aralardan sıyrılıp prim yapmaya çalışan bi adam tarkanı yönlendiriyor sonra tarkan açıklama yapıyor snoop dog şarkılarımı dinledi haber bekliyorum tabi açıklamanın üzerinden 3 yıl geçti snoop dogun cevabı belli,

ama böyle olmaması gerekirdi tarkan adam gibi bi türk bide çok iyi yabancı bi menajerler anlaşacaktı emmy ödüllerini izledim geçen dizi oyuncuları bile ilk iş menajerlerine teşekkür ediyor yani amerikada iyi bi menajerin olacak sonra avonun yanında yancı gibi girdiğin o partilerede önceden anonsun geçecek ortadoqunun prensi gelecek diye(çünkü öylesin) sen içeri girdiğinde herkes seninle ilgilenecek kim kardashian kim ya tarkanın yanında snoop dog olayına gelirsem herkesle düet yaptı yani tarkan katty perry veya soulja boy kadar da mı iyi değil ayrıca snoop dog rusyaya gitsin 10000 kişi toplayabilirse helal olsun diyecem yani olay pazarlamaya geliyor tarkan amerikada iyi pazarlanamadı iyi pazarlansaydı bi talkshowa çıkardı konser bile veremedi ama iyi bi menajer beyonce bile ikna eder sonuçta onlarda buralarda orta doqu ve balkanlarda daha çok tanınmak isterler tarkandan daha iyi düet mi olur...

Yani demek istediğim tarkanda potansiyel var yanlış kullanıyor daha kaliteli isimlerle çalışmalı etrafındaki insanlar bence amatör amerikada yaşanan hüsranın 1 numaralı sorumlusu yanındaki insanlardı iyi pazarlamayla tarkan şu an dünyanın 1 numaralı sanatçısı olabilirdi...

(daha söyleyeceklerim vardı ama unuttum bi hırsla bunları yazdım,devrik cümlelerde özür dilerim:41:)

xurush'nine
02-09-10, 04:16
ama anlamadıqım avo yermegyandan başka arkadaş bulamadımı...

...ama böyle olmaması gerekirdi tarkan adam gibi bi türk ...

Bence de...

flores
02-09-10, 11:24
avo yermegyan ermenimi?

trkntrkn89
02-09-10, 16:18
avo yermegyan ermenimi?

israil olması lazım yahudi diye biliyorum önceden bulmuştum ama şimdi bulamadım...

dilaraer
02-09-10, 18:13
öncelikle Avo Yermagyan Ermenidir...gerci bunun ne kadar önemli olup olmadiginin kararini size birakiyorum.

Gaudy PR diye ajansi var (www.gaudypr.com), internet sayfasi da yeni yildan beri yapim asamasinda...acikken ben sayfasini gezip ne oldugunu ögrenmeye calismistim ve söyle bi sonuca vardim: Avo Amerika'da daha cok azinlik kesimine hitap eden, azinliklarin sanatcilarini Amerikaya getirip konserlerini falan ayarlayan kisi. Ermeni sanatcilarin yanisira mesela Yunanistan'in Madonna'si olan Anna Vissi'nin de Amerika turnesinde katkisi vardi. Tarkan Miri Ben-Ari, Malverde ve Filly ile calistiysa bu yine Avo'nun marifetidir diye tahmin ediyorum. Ama onlar Wyclef Jean'in adamlari ki dersenizde haklisiniz derim ama Wyclef de son yillarda o eski popüleritesini kaybetmis, daha cok Haitililere hitap eden bir sanatci olmus durumunda.
Bunun yaninda moda ile de cok yakindan ilgileniyor, Gaudy PR i yani manken ajansi olarak da kullaniyor. Tarkan'in Fashion Week lerde boy göstermesi, Giuliano Bekor yada David LaChapelle gibi taninmis moda fotografcilarinin objektiflerinin karsisina gecmesinde evet Avo'nun büyük etkisi vardir diye düsünüyorum.
Bu acidan Avo dogru secimdir (yarattigi imajlar he ne kadar tartisilabilirse, ama bu konuda mutlaka Tarkan'in da sözhakki vardir, o'nun istemedigi hic bisey olmuyodur ;) ).

Müzigiyle bi yere varmak istiyorsa Avo yanlis secimdir cünkü Avo zaten Amerikan müzik sektörünü bilen taniyan bir adam degil. "E niye baska biriyle calismadi? Bunlari bilmiyormuydu?" derseniz...evet, ilk basta baskalariyla calistiydi...Tarkan'in ingilizce albümü cikcak diye beklerken Karma albümü cikmisti...o albüm uluslararasi müzik marketlere sürülcekti...kartonetin icine bakarsaniz menajer olarak Michael Lang görünür...O adam efsane olmus olan Woodstock Festivalinin organizatörüdür...bugün de Michael Lang Organization (MLO) olan firmasi Britney Spears, OutKast, Prince, Missy Elliott, Snoop Dogg, Wyclef Jean, Shakira, Madonna, Norah Jones, Marc Anthony, Bruce Springsteen, Alicia Keys, Kid Rock, Red Hot Chili Peppers, Christina Aguilera, Linkin Park ve Avril Lavigne gibi önemli isimlerle beraber calisiyor.
Bu adami Tarkan herhalde Atlantic Records yada Universal Music sayesinde buldu ama ne oldu ne bitti yollari ayrildi. Zaten Come Closer ciktiginda Universal Music in yetersiz promosyon calismalarini hepimiz de elestirmistik...Karma icin yapilan promosyon Come Closer icin yapilsaydi Tarkan'in simdiki durumu cok daha farkli olurdu.
Amerikan piyasasinda ayak uydurmak cok güc ister...baglantilar cok saglam olmali-Tarkan sanirim öfkelenip kendim yaparim diye düsündü ilk baslarda, bakti olmicak yardimci olabilen birini aramistir. Avoyla daha önce tanisiyomuydu bilmiyorum ama bi sekilde o adama denk geldi, ondada takili kaldi gibi görünüyor.

Tarkan'in en verimli 10 senesini yediler bana kalirsa...ama bu gecmisleri arkada birakip öne dogru bakalim bence. Bundan sonrasi ne olcak cok merak ediyorum :D

dilaraer
02-09-10, 18:19
ama anlamadıqım avo yermegyandan başka arkadaş bulamadımı...

...ama böyle olmaması gerekirdi tarkan adam gibi bi türk ...
Bence de...

umarim trkntrkn89 den alintiyi yanlislikla bu sekilde kestin...o baska bisey diyodu senin kesmenle farkli anlam kazandi...

TarkanColl
02-09-10, 18:48
Tarkan'ı yurt dışına açılma hareketinde yıllarca oyalayan kişi Ahmet Ertegündür bana göre. Ahmet Ertegün'ün ölümüyle Tarkan yurt dışı çalışmalarını bıçak gibi kesti fark ettiyseniz. Come Closer ile Almanya'da, Rusya'da ve diğer ülkelerde tv programlarına katıldığı sırada öldü Ahmet Ertegün. Onun ölümüne kadar Tarkan birşeyler olabileceğini umut etmiş demekki dışa açılma çalışmalarını sürdürüyordu.

Avo ile tanışmasıbu süreçten sonraya mı rastlıyor bilemiyorum. Denize düşen yılana sarılır misali belkide Avo'dan medet umdu Tarkan. Avo'nun Amerika'da açtığı kapıları değerlendirmek istedi. Kim bilir belkide Ahmet Ertegün'ün yapamadığını yada yapmadığını Avo yapacaktır.

Ben de Avo'nun Tarkan imajını beğenmeyenlerdenim. Ama Amerika şu an belkide bu tarzı beğeniyordur. Eğer Tarkan için iyi olacaksa her zaman destekçisi olacağımız kesindir.

Tarkan Adımı Kalbine Yaz ile nisbeten profesyonelce bir başlangıç yaptı. Web sitesi ve Facebook yazıları ile... İnşallah bu albümle yurtdışında da istediği gibi ses getirir...

xurush'nine
02-09-10, 22:39
umarim trkntrkn89 den alintiyi yanlislikla bu sekilde kestin...o baska bisey diyodu senin kesmenle farkli anlam kazandi...

Dikkat ettiysen ben yazinin tumune tesekkur ettim..Alintida ilk cumlenin sonunda noktalar ve o bur cumlenin basinda noktalar var..Turkce belki ayni anlama gelmiyor, ama bu azericede cumleler kesilmistir anlamina geliyor.Yani ayni fikri ifade etmiyor demektir.Bunu ozellikle yaptim..
Ama bir alinti icinde yazdiysam da bu her iki anlama isaret ediyorum demektir..

Ayrimcilik yapmak iyi bir sey degildir..Bunu cok iyi biliyorum..Ve kosmopolit dusunceye sahip bir insanim...(Bir kesit insana her nekadar nefretim buyuk olsa bile o kesitten bir cocuk aglarsa yikilmisimdir..)Fakat bazi kesit insanlardan 7 sulalemize hayir gemediyse Tarkana da hayir gelmez dusuncesindeyim..Ya da kucuk bir hayra 100 bedel oder..
Malesef yanilmadin, benim listemde Avo da o kesit insanlarin icerisinde..
Ayrica ben evet Tarkanin Ertegun gibi birisinden bir zamanlar medet umdugunu dusune bilirim cunki turk ya da degil Ahmet Ertegun Amerikada belli bi sekilde kendini kanitlamis bir isimdir , ama Avo yukarida da soylendigi gibi Tarkan icin cok kucuk bir basamak..Tarkanin kesinlikle ondan medet umdugunu ve ya umacagini sanmiyorum..
Tarz konusuna gelince Ebruya katiliyorum..O Tarzini hic begenmemistim..Moda diye dunya guzeli birini cirkin bi hale sokmustu..
Ve Avo PETA(Almanya) calismalarinda sanirsam stil danismaniydi o yuzden bir iki defa twitterini karistirmisdim.. Bi o kadar da cevre edinmis bi adam degil Amerikada..David Lachepelleyi taniyor, bu dogru ama sonucda Tarkan Davide bedava fotograf cektirmiyor..Ve Peta da bir hayir isi..Dogudan cikan son yillarda tek onemli prens olarak zaten Tarkan her iki halde o calismalarda yer almayi hak ediyor..
Dusunuyorum ki sadece onlarin sahsi dostluklari var..Bir kac kare resimlerini gormustum,ordan da belli oluyor.. Ve bu dostluktan kaynaklanan araciliklar yapmistir Tarkana..
Ama turk ya da degil bir cok dostundan nasil hayir gelmediyse, ondan da pek hayir yok Tarkana.Ben boyle dusunuyorum ve boyle hissediyorum..Tabii ki her seyin en iyisini kendisi bilir..Ama ben sozumun arkasindayim.Omur vefa ederse de burdayim..:)

flores
02-09-10, 22:47
onlaradan insana hayir gelmez.ona gore sordum.tabii bunu her insana aid etmek olmaz.

**MegaStarkan**
03-09-10, 00:38
Forumumuz herhangi bir etnik ayrimciligin söz konu edilmesine karsidir, bu uyari özellikle Azeri arkadaslarimizin dikkatine.

Saygilar
TarkanColl FanClub | Kenan I.

jetaime
07-09-10, 02:06
israil olması lazım yahudi diye biliyorum önceden bulmuştum ama şimdi bulamadım...

Yok canim bu adam ermenienli butun soyadiki ian yan ile bittiyo ermenien bunlar

trkntrkn89
07-09-10, 02:22
nereli olduqunun bi önemi yok arkadaş olabilirler ama işleri tarkanın ona bırakması çok yanlış geçen bi yorum okumuştum bi yerde tarkanla ilgili sahnede sürekli etrafını kontrol ediyor arkasına dönüp bakıyor diye bunun nedeni çevresine güvensizliğinden kaynaklanıyor diye bence tarkanda olay budur güvenemiyor çevresine ve bu sahneye bile yansıyor...

bounce
07-09-10, 18:21
ya arkadaşlar bilip bilmeden konuşmayın..Kimsenin günahını almayın.hepimiz biliyoruz ki Tarkan işinde çok titizdir. en son kararı hep kendisi verir. Uygar Ataş bile mayıs ayında çıkacak Sevdanın Son Vuruşu şarkısının adını Ozan Çolakoğluna Twitter'da soruyordu..''söylesene oğlum şarkının adını''' diye...
hem müzik işleri öyle kolay işler değil... Hatırlar mısınız Tarkan Ntv'ye çıktığı programdan sonra Michael Jackson'la düet yapmak istiyorum ama çok zor, imkansız dedi. niye hep Tarkan!a suçluyoruz... Tarkan ne dedi'' elimden gelen budur'' zorlamaya gerek yok.
hem bence Tarkan'ın 10 senesi felan gitmedi... en güzel albümü(Karma) çıktı o süreçte. belki de soğudu bu abd sevdasından ayrıca abd ye açılacaksan orada yaşamak zorundasın öyle 6 ay felan değil... sürekli bi şekilde... orada kendisini iyi hissetmediğini söyledi.. artık Amerika'ya da çok sık gitmiyor... belki Avo çok yardımcı olamadı kariyeri açısından ama en azından Dostluğunu verdi Tarkan'a...

nereli olduqunun bi önemi yok arkadaş olabilirler ama işleri tarkanın ona bırakması çok yanlış geçen bi yorum okumuştum bi yerde tarkanla ilgili sahnede sürekli etrafını kontrol ediyor arkasına dönüp bakıyor diye bunun nedeni çevresine güvensizliğinden kaynaklanıyor diye bence tarkanda olay budur güvenemiyor çevresine ve bu sahneye bile yansıyor...
bunu verilecek cevap bile yok!!! ben gittim konserine hiç de öyle bişey yok.. Çamur at izi kalsın anasını satayım... görmeden bilip bilmeden yazmayın şöyle şeyleri.. sinirlendirmeyin adamı.

birde burda etnik ayrımcılık yapmayın.. 90'larda kötü günler yaşandı biliyorum ama genele yaymamak lazım. bütün Türk vatandaşlarının çok iyi insanlar olamayacağı gibi.

ayrıca ne abd acısı varmış geçti o dönemler gündem ''Adımı Kalbine Yaz''... o şarkının ud solosu benden hepinize gelsin.

trkntrkn89
07-09-10, 18:48
ya arkadaşlar bilip bilmeden konuşmayın..Kimsenin günahını almayın.hepimiz biliyoruz ki Tarkan işinde çok titizdir. en son kararı hep kendisi verir. Uygar Ataş bile mayıs ayında çıkacak Sevdanın Son Vuruşu şarkısının adını Ozan Çolakoğluna Twitter'da soruyordu..''söylesene oğlum şarkının adını''' diye...
hem müzik işleri öyle kolay işler değil... Hatırlar mısınız Tarkan Ntv'ye çıktığı programdan sonra Michael Jackson'la düet yapmak istiyorum ama çok zor, imkansız dedi. niye hep Tarkan!a suçluyoruz... Tarkan ne dedi'' elimden gelen budur'' zorlamaya gerek yok.
hem bence Tarkan'ın 10 senesi felan gitmedi... en güzel albümü(Karma) çıktı o süreçte. belki de soğudu bu abd sevdasından ayrıca abd ye açılacaksan orada yaşamak zorundasın öyle 6 ay felan değil... sürekli bi şekilde... orada kendisini iyi hissetmediğini söyledi.. artık Amerika'ya da çok sık gitmiyor... belki Avo çok yardımcı olamadı kariyeri açısından ama en azından Dostluğunu verdi Tarkan'a...

bunu verilecek cevap bile yok!!! ben gittim konserine hiç de öyle bişey yok.. Çamur at izi kalsın anasını satayım... görmeden bilip bilmeden yazmayın şöyle şeyleri.. sinirlendirmeyin adamı.

birde burda etnik ayrımcılık yapmayın.. 90'larda kötü günler yaşandı biliyorum ama genele yaymamak lazım. bütün Türk vatandaşlarının çok iyi insanlar olamayacağı gibi.

ayrıca ne abd acısı varmış geçti o dönemler gündem ''Adımı Kalbine Yaz''... o şarkının ud solosu benden hepinize gelsin.

sinirlendirmeyin ne ya sen kimsin gaza gelip kendine göre bişeyler yazma burda hiçkimse tarkanı kötülemedi amerikada niye tutmadıqını tartışıyoruz ortamı niye geriyorsun,tarkan suçlu diyende olmadı herkes gördüklerini yazdı ayrıca tarkan konserlerine burda tek giden sen değilsin iyi izle sürekli etrafına bakıyor buda çevresine güvensizliğinden olabilir yani bunda sinirlenecek ne var sen beni tanımıyorsun bende seni tanımıyorum egolarını tatmin etme sanall ortamlarda...

bounce
07-09-10, 19:06
sinirlendirmeyin ne ya sen kimsin gaza gelip kendine göre bişeyler yazma burda hiçkimse tarkanı kötülemedi amerikada niye tutmadıqını tartışıyoruz ortamı niye geriyorsun,tarkan suçlu diyende olmadı herkes gördüklerini yazdı ayrıca tarkan konserlerine burda tek giden sen değilsin iyi izle sürekli etrafına bakıyor buda çevresine güvensizliğinden olabilir yani bunda sinirlenecek ne var sen beni tanımıyorsun bende seni tanımıyorum egolarını tatmin etme sanall ortamlarda...

evet egolarımı sanal alemde tatmin ediyorum!! ne demekse bu!
tabiiki kendime göre yazacağım...herkesin kendisine göre yazdığı gibi...
önce kendinle çelişme... hem bi yerde okumuştum Tarkan sürekli arkasına bakıyor diye... ve sen görmediğin bir şeyde halen fikir sahibi olabiliyorsun.. en son 31 temmuz 2010'daki konserini izledim diyorum. başkasının ortaya attığı senin de bunu yediğin bi durum yok!!.zaten öyle bişey olsa Tarkan nasıl rahat davranabilir ki sahnede nasıl insanları etkileybilir ki. dediğin gibi olsa Tarkan tutuk olurdu sahnede herkes de hissederdi. 5 kadın aynı anda sahneye atlamazdı...
onun için bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma! komik oluyor

trkntrkn89
07-09-10, 19:18
evet egolarımı sanal alemde tatmin ediyorum!! ne demekse bu!
tabiiki kendime göre yazacağım...herkesin kendisine göre yazdığı gibi...
önce kendinle çelişme... hem bi yerde okumuştum Tarkan sürekli arkasına bakıyor diye... ve sen görmediğin bir şeyde halen fikir sahibi olabiliyorsun.. en son 31 temmuz 2010'daki konserini izledim diyorum. başkasının ortaya attığı senin de bunu yediğin bi durum yok!!.zaten öyle bişey olsa Tarkan nasıl rahat davranabilir ki sahnede nasıl insanları etkileybilir ki. dediğin gibi olsa Tarkan tutuk olurdu sahnede herkes de hissederdi. 5 kadın aynı anda sahneye atlamazdı...
onun için bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma! komik oluyor

ne alaka ben bi yorum okudum haklı buldum dedim 5 kadınla falan nasıl örneklendirdin anlamadım neyse kendi görüşlerin ama '' bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma!! çok güldüm valla çocuk gibi laf sokmaya çalışıyorsun oluruna bırak beqenmedim de yorumlarınızı bitsin sinirlendirmeyin falan ayıp oluyor...

bounce
07-09-10, 19:36
gercekten anlamanı beklemiyorum halen bi yorum okudum haklı buldum diyebiliyorsan. bence bu videoyu da izle..

http://video.yandex.ru/users/moshka2003/view/40/?cauthor=elenamaruchenko&cid=5
sonu kadar izle.

ece**
07-09-10, 22:45
tarkan etrafına bakıyo çünkü çewresine güvenmiyo ! bunuda ilk defa duyuyorum ne komik şey :S çewresine güwenmeseydi çewresini şimdiye bin kere değiştirirdi saf salak değil ya bu adam. aklı war onunda çok şükür. bir kere olsun tarkanın etrafına arkasına bakarken tedirgin baktığını görmedim ki yıllardır konserlerine giden ben . adam arkasına dönüp baktığında bile suratında kocaman bi tebessüm oluyo. ne güwensizliği ne çevresi ne tedirginliği ya. bırakın bunları allah aşkına.tarkan okusa işte ozaman "arkasını dönüp" güler kusura bakmayın ama..