Orijinalini görmek için tıklayınız : tarkan ne yapıyor anlıyan varmı
mehmeteren
05-07-10, 20:01
tarkan mayısta süper albüm geliyor dendi ama sezon bitecek hala albüm piayasada yok,, sorsak ne oldu albüm diye süper bi albüm olması için erteledik diye her zamanki cevabı alırsınız ama en iyiyi yapıyorum diye erteledigi albümde foss cıkar ve cıkacak,
artık yalan dolanla bu iş yürümez yaz geldi ve bitiyor 1 ay sonra ramazan eee ne zaman yaza damgasını vuracak dedigi albüm hani mayısta cıkıyordu,daha öncede bununla ilgili bi yorum yapmıştım daha cok beklersiniz albümü demiştim bu sitede mayısa albüm çıkaracak diyenlere ama bana kızdılar bırakın mayısı kış geliyo daha bişi yok ortada
tarkan kendi kendini bitirmek için elinden ne geliyorsa yapıyor,eski tarkandan eser yok gecende sevdanın son vuruşu diye şarkısını dinledim hiç insanın içini kıpırdatmıyor heyecan vermiyo bence bu albümde yalan olacak,
zaten bu albüme güvenemedigi için tarih sürekli degişiyor albümüne güvenseydi bu albüm çoktan cıkmıştı,eşine dostuna dinletti albümü kimse begenmeyince hadi bakalım sil baştan yeni şarkılar aramaya gidildi
artık tarkandan ümidinizi kesin o eski tarkan bi daha gelmeyecek tarkan devri bitti
Albümü 12 Temmuz'da müzik marketlerde olacak artık kesin bir tarih verdiler.
:@ ne diosun sen arkadasim... birisi su konuyu silebilir mi...
sinirlerime hakim olmaliyim!!!
tarkan devri bitmismis...madem bitti defolsana bu siteden sen!!!
o zaman işin ne burada Tarkanın devri bittiyse... bi de haberler bölümüne açmış konuyu ben de okuyorum :))
tarkan devri bitti diye birsey yok..bir hayrani olarak böyle düsünüyorsan artik ..vahh tarkanima..nerde o eski hayranlari ozaman
ben aslinda birbirmize kizmaya karsiyim...ama gercekten sana sinirlendim simdi..ne demekyaa tarkan devri bitmis..bencede sen en iyise üyeligini sil
'tarkan kendi kendini bitirmek için elinden ne geliyorsa yapıyor,eski tarkandan eser yok gecende sevdanın son vuruşu diye şarkısını dinledim hiç insanın içini kıpırdatmıyor heyecan vermiyo bence bu albümde yalan olacak'
demişsin ama bu kadar ön yargılı olma!!!!
Sevdanın Son Vuruşu gibi kaliteli bir şarkı daha yok,sen müzikten anlamıyorsan Tarkan'ın suçu ne ki ?
Bilmiş gibi konuşmayada hakkın yok,tüm Avrupa'da ünlü koskoca MegaStar Tarkan senin demenle mi bitecek ? haha.
Tarkan hayranları düşündüğü için yeni albümün mükemmel olmasını istiyor,onun için albüm biraz geç çıkacak.
mehmeteren
05-07-10, 20:32
fuat uslu denen şahıs (...) sana benzer akşam aynaya bi bak istersen, gözündeki at gözlügünü çıkarda etrafına bak, senden daha fazla tarkancıyımdır, oku bakalım yazdıklarımıda biraz düşün kaç zamandır albüm çıkacak diye oyalanıyorsun nisan dendi olmadı mayıs dendi olmadı haziran dendi yine olmadı şimdide temmuz bakalım ne olacak, bundan üç ay önce yaptıgım yoruma bak bi istersen millet mayısta albüm geliyor derken bende daha çok beklersiniz dedim ama senin gibiler hemen atladı sen ne diyorsun diye ama haklı çıkan yine ben oldum.
arkadasim ozaman git icini piyasa sarkicilari kipirdatsin , tarkani siradan kisiler 2 dinlemeyle anlayamaz tarkani bilmek lazim bosunada bekleme sana gore bi parca yok albumde ( bence bu sitede de ) bye. Ayrica ANLIYAN degil ANLAYAN VARMI ? olacak. ;)
mehmeteren
05-07-10, 20:39
bu arada millet 300 bin kaset sattım diye bayram ederken tarkan dört beş milyon adet kaset satıyordu, bugün ise tarkanla aynı kaset satışına ulaşan ve hatta gecen bi sürü sanatcı var, tarkan bitti derken bizim bildigimimiz tarkan bitti, bitince kaset cıkaramıyor anlamına gelmez önemli olan cıkardıgı kasetin satması
arkadas takip etmiyo sürekli heralde son haberleri falan..
Bizim ayrica Tarkana illede album cikar diye bi baskimiz yok , icine sinmediyse biz bekleriz diyoruz , eminim tarkancilarda bana katilacaktir.
:) Bosverin siz arkadasi,heee deyin gecin...
Neyse , silinmesi ihtimal bi konu uzerine pek fazla yorum yapmaya gerek yok , biz bizi biliyoruz , demek herkes tarkan icin burda degilmis bunuda ogrenmis olduk.
arkadaşım her büyük sanatçının iniş çıkışları olur belli dönemlerde ki bunun bittiği anlamına gelmez...michael jackson ve bunun gibi bi çok sanatçıda bu tür şeyleri yaşamıştır...Bi kaç albüm yaparsın çok iyi tutulur ve bu yaptıkların seni daima dimdik ayakta tutar ... Bu durumda tarkanın 90 lı yıllarda yaptığı albümlerin bile kalitesinde bi albüm göremedim şu anda amaç serdar ortaç vb..kişilerin yazlık parçalar yapıp tarkanı geçmesi ise eyvallah kardeşim..
mehmeteren
05-07-10, 20:54
ben burda aklı başında tarkan hayranları var diye düşünüyordum ama malesef tarkan şakşakçıları varmış, siz tarkan ne yaparsa yapsın iyi yapıyor diye kafanıza kazımısınız, eleşti ne onuda bilmezsiniz, sadece şakşak başka birşey yok
tarkanın yıllardır süren, verdigi röpörtajlarla milleti umutlandıran cok emek harcıyoruz en iyisini yapmak için dedigi sürekli ertelen birtürlü çıkmak bilmeyen meşhur ingilizce albümü kaç adet sattı bilen yada alan varmı
aynı söylemlerle ertelenen zamanında yılan hikayesine dönen ve albüm cıktıktan sonra sponsor olmak için sıraya giren ve albüm tutmayınca kimsenin sposorluk yapmak istemedigi metamorfoz albümü hakkında bir söylemi olan varmı kasetin kaç adet sattıgı açıklandımı ve şimdiki albümü, dinleyenelerden bi olumlu mesaj almadım ayrıca bi discoda barda çalınacak bi şarkıya benziyormu öne cıkardıgı sevdanın son vuruşu adlı şarkı
cevaplarınızı biliyorum ama demeyecegim çünkü eleştiri yasak bu sitede
bence bu sitenin adınıda degiştirelim bu isim nasıl olur tarkan şakşakcıları. com nasıl olur sizce
şimdi susuyorum ama kaset cıkınca inşallah yanılan ben olurum yeni kaseti çıktıktan sonra tekrar görüşürüz o zaman beni anlarsınız
içimden geçenleri söylemek isterdim ama kurallar iştehttp://img339.imageshack.us/img339/3064/82463816.gif (http://img339.imageshack.us/i/82463816.gif/)
**MegaStarkan**
05-07-10, 21:01
Konu uygun bölüme tasinmistir, düsünce özgürlügünün siniri asilmadigi icin de silinmeyecektir. Konuyu acan üye isyan edip düsüncelerini dile getiriyorsa, hakarete ugramamali argüman ile yanit verilmeli ve fikrine saygi duyulmali. Üyelerin forumumuzda diger bir üyeye kapiyi göstermesini tasvip etmiyoruz, kaldi ki eger bunu sürekli diger platformlarda sergiledigi tutum ile zit düsen bir üye yapiyorsa. Olgun bir sekilde tartisilmali. Ek olarak, sitemizin tutumunu bilmeden gereksiz yorumlardan kacininiz.
Saygilar
TarkanColl FanClub | Kenan I.
ben burda aklı başında tarkan hayranları var diye düşünüyordum ama malesef tarkan şakşakçıları varmış, siz tarkan ne yaparsa yapsın iyi yapıyor diye kafanıza kazımısınız, eleşti ne onuda bilmezsiniz, sadece şakşak başka birşey yok
tarkanın yıllardır süren, verdigi röpörtajlarla milleti umutlandıran cok emek harcıyoruz en iyisini yapmak için dedigi sürekli ertelen birtürlü çıkmak bilmeyen meşhur ingilizce albümü kaç adet sattı bilen yada alan varmı
aynı söylemlerle ertelenen zamanında yılan hikayesine dönen ve albüm cıktıktan sonra sponsor olmak için sıraya giren ve albüm tutmayınca kimsenin sposorluk yapmak istemedigi metamorfoz albümü hakkında bir söylemi olan varmı kasetin kaç adet sattıgı açıklandımı ve şimdiki albümü, dinleyenelerden bi olumlu mesaj almadım ayrıca bi discoda barda çalınacak bi şarkıya benziyormu öne cıkardıgı sevdanın son vuruşu adlı şarkı
cevaplarınızı biliyorum ama demeyecegim çünkü eleştiri yasak bu sitede
bence bu sitenin adınıda degiştirelim bu isim nasıl olur tarkan şakşakcıları. com nasıl olur sizce
Come Closer albümü 2006 yılında çıkmıştı,tanıtım reklamının az yapılması ve Türkiye'nin yabancı müziği çok dinlememesinden dolayı az sattı.
Metamorfoz albümünün satışları 1.5 milyonu geçti zaten.
'Sevdanın Son Vuruşu şarkısını dinleyenlerden bir olumlu mesaj alamadım' demişsin ama herkes o şarkıyı çok beğendi. Diskolarda çalınmayı bırak,her listede bir numaraya girdi.
Bilip bilmeden de konuşma lütfen.
hayranlarının Tarkan'a destek olması da şakşakçılık anlamına gelmez.
kardeşim sen harbıden bombaymışsın ya sen gferçekten tarkan hayranı olduğuna ein misin ?
tarkanın metamorfozuna sponsorlarla anlaşmak için sıraya girdiği albüm demişsin ki sponsorluk anlaşması 2,5milyon dolardır .Albüm başarısız demişsın en cok satan albüm ödülü kral tv mi dersin müyap mı dersin .Şahsi görüşümdr katılırsın katılmazsın tarkanın en iyi albümü bence.sevdanın son vuruşu benim içimi kıpırdatmıyor diosun Serdar ortaç'a soruyolar tarkanın son şarkısını nasıl buldunuz die bilmem iyi herhalde heryerde çalıolar baksana dedi muhabire ki senin bunlardan haberın yok o zamn sen tarkan fanı deilsin
inci tanesi
05-07-10, 21:47
mehmeteren arkadas sen madem ki bukadar sikayetcisin Tarkan'dan hayrini niye oluyosun.Benim bildigim hayran olan kisi hayrani oldugu insana cidden HAYRAN''dir senin burda amacin ne anlamadim.Yar saclari lule lule mehmeteren sana gule guleeeee
bu arada millet 300 bin kaset sattım diye bayram ederken tarkan dört beş milyon adet kaset satıyordu, bugün ise tarkanla aynı kaset satışına ulaşan ve hatta gecen bi sürü sanatcı var, tarkan bitti derken bizim bildigimimiz tarkan bitti, bitince kaset cıkaramıyor anlamına gelmez önemli olan cıkardıgı kasetin satması
hiic bi bilgin ok bu konu da belli..tarkanin metamorfoz albümü ilin en cok satilan albümü oldu..cikardigi her albüm..ilki haric en cok satan albüm oldu..onu gecen de yok..sen en iyise cik bu siteden herkesi sinir ettin arkadasim
pop müzikte gelmiş geçmiş en çok satan şarkıcı ( albüm,single,yurdışında satılanlar vs.. ) tarkandır,metamorfoz 2007 sonunda çıktı 1 hafta içinde 150.000 den fazla sattı bronz ödül aldı,2008 de 300.000 den fazla sattı altın ödül aldı müyaptan,bunun yurtdışında satılmış olanları 2009 da satılanları falan hesaplarsak en az 600.000 e yakın albüm satmış oluyor tarkan,2008 yılında bunu başarmak hayal deniyodu ama tarkan başarıyor işte..tarkan şu dakika müziği bıraksın albüm çıkarmasın o yine herzaman 1 numara kalır çünkü kimsenin hayal edemediği şeyleri başardı tarkan,son olarak yaz daha bitmedi yeni başlıo,havalar çok kötüydü sonbahar havası vardı hep ve sevdanın son vuruşu çok güzel gitti bu havalara ve 1 numara olmadığı liste kalmadı,herşey ortada yani boş konuşmayalım..
Buzlukahve
05-07-10, 22:07
neyse ben düşüncelerine saygı duyuyorum arkadaşım sende kendince haklısın beklentilerin çok yüksek olduğu için böyle düşünmen normal, bende bazen tarkan a sitem ediyorum kendimce kızıyorum neden böyle şeyler yapıosun silkelen tarkan eskisi gibi ol diyesim geliyor, mesela en basit örnek sitesi ve albüm 12 temmuz diyorlar kesin tarih yok ve tanıtım full albüm bekliyoduk part 1 diye albüm çıkıcak napalım 6 şarkıda bize yeter diyoruz,avunuyoruz, sen içinden geçenleri yazmışsın bence tarkan ı çok seviyorsun ondan bu isyanın herkesin sevgi şekli farklıdır unutmayalım hepimiz tarkanı seviyoruz herzaman laylaylom olmaz eleştiriler olcaak tabiki düşünce ve fikir özgürlüğü var unutmamak lazım
Kenan'ın dediği gibi herkes görüşünü söyleyebilir ama sınırları aşmadan... hem git diyecek kişi de forumda yönetimdir.Tarkan'a en fazla zarar verecek kişiler de zaten ŞAKŞAKÇILARI......
biraz erken konuşmuşsun...albüm 12 Temmuz'da çıkıyor...güzel şeyler olacak. belki de Tarkan sponsorluk anlaşmasını imzalamıştır. böyle şeyler aleni şekilde yapılmaz zaten. albümün çıkmasını bekliyorlar belki de...
hem ramazan olunca ne oluyor... insanlar evden çıkmıyor mu. o zaman 2 -3 sene sonraki yaz kimse albüm çıkarmasın. tam hazirana geliyor ramazan....
görüşlerini söylemişsin ama haklılık payı hiç yok. TARKAN 1 albümde buralara gelmedi 1 albümlede silinip gitmez. Tarkanın daha kredisi var... zaten geçmişte yaptığı şarkılar bayağı bi götürür Tarkanı.
beklenti büyük ve inanıyorum ki Tarkan'da beklentileri karşılamak için elinden geleni yapıyordur...
fatihvefatih
05-07-10, 22:25
Evet Tarkan'dan beklentin çok yüksek tıpkı bizler gibi ama söylediklerinin tamamına katılamayacağım internetin ve korsanın bu denli etkili olduğu şu dönemde Tarkan yine en çok satan oldu benimde beğenmediğim Metamorfoz albümü ile, sende çok iyi biliyorsun ki Tarkan'ın ilk albümü hariç her zaman albümü çıktığında açık ara farkla en çok satan olmuştur!! Ama evet bir noktada haklısın sanki Tarkan eskisi gibi değil sanki bişeyler aksıyor ama yinede Türkiye'de müzik piyasasında bizi heyecanlandırabilecek bi tek Tarkan var gerisi yalan!! Ayrıca Sevdanın Son Vuruşu ses getirmedi demişsin bu noktada çok yanılıyorsun örneğin aç Twitter'ı Tarkan yaz ve yorumları oku yapılan 100 yorumun 80-90 tanesi olumlu ve herkes şu ortak noktada buluşuyor "bu şarkı Tarkan'ın Dudu, Kuzu Kuzu dönemlerindeki çıkışının işaretidir" diyorum başkada bişey diyemiyorum ilk başta sana bende çok kızmıştım ama sonra düşündümki sen Tarkan'ı çok sevdiğin için ona kızıyorsun tıpkı bizlerinde zaman zaman ona kızdığımız gibi, ama emin ol Sevdanın Son Vuruşu çok çok beğenildi ve arkası çok daha güzel olacak 12 Temmuz'u ya da 13-14 Temmuz'u bekleyelim görelim eminim sende Tarkan'ı yeniden bağrına basacaksın ve bu sözlerinin çok ağır olduğunu görüp pişman olacaksın unutma onun adı Tarkan unutma o bir Megastar unutma o bir Dünya starı kimin albümü Rusya'da 1.000.000 ve diğer dünya ülkelerinde yüzbinler satabilir tabiiki sadece ve sadece Tarkan'ın. Ama kendini konserler anlamında geliştirmedi Tarkan onunda hataları elbette var ama hakkını asla yiyemeyiz Tarkan'ın o kolay kolay hatta hiçbir zaman ulaşılamacak başarılara imza attı bu ülkede!!
Sana ne demeLi acaba ? hmm dur bir dü$üneyim, kaLbini kIrmadan sana yanL$ oLdugunu anLatmak gerekiyor.. hmmm..:19:
$öyLe ki, Senin dünyadan haberin yok. Haberin olmadigi gibide, ne dediginide bilmiyorsun, nerede oldugunuda .. BurasI Tarkan Fan Club. Elbette herkesin görü$üne saygI duyuyoruz Ama seninki artik AntiTarkanLiga yoL aLm$ arkada$Im.:7:$öyle desen kimse sana tepki göstermeyecekti:
ALbümünü yine erteledi, neden böyle yapIyor? Neden bize söylendigi Tarihte cKmIyorda sürekLi erteleniyor???
Ama Sen ne yaptInnn???????
Seninki ELe$tiri degIL. Seninki düpedüz TarkanI YOK saymak. Sen Tarkan FanIYIm diye gezme ortalikta ha, bize hakaret etmi$ olursun yoksa !!
Gelelim asIL demek istedigime; Sen buraya ait degiLsin! Sen yanL$ adresdesin Arkada$Im. BenCe senin burdan biran önce yoL aLman gerekiyor, TARKANCILAR burada ANTITARKANCILAR degiL!!
Yönetime geLince, Fikrini acIkLamak serbest evet'de bukadar agIr konu$malara neden izin veriliyor? TARKAN oLaYI bitmi$tir diyor adam Siz hala kendi görü$ü diyor ve susuyorsunuz. Elbette herkesin kendi fikri var ama fikirden fikire fark var, madem ki burasi Tarkan HayranlarIn buLu$ma noktasi, böylelerinin burada yeri olmamali..:7::7:
Sana ne demeLi acaba ? hmm dur bir dü$üneyim, kaLbini kIrmadan sana yanL$ oLdugunu anLatmak gerekiyor.. hmmm..:19:
$öyLe ki, Senin dünyadan haberin yok. Haberin olmadigi gibide, ne dediginide bilmiyorsun, nerede oldugunuda .. BurasI Tarkan Fan Club. Elbette herkesin görü$üne saygI duyuyoruz Ama seninki artik AntiTarkanLiga yoL aLm$ arkada$Im.:7:$öyle desen kimse sana tepki göstermeyecekti:
ALbümünü yine erteledi, neden böyle yapIyor? Neden bize söylendigi Tarihte cKmIyorda sürekLi erteleniyor???
Ama Sen ne yaptInnn???????
Seninki ELe$tiri degIL. Seninki düpedüz TarkanI YOK saymak. Sen Tarkan FanIYIm diye gezme ortalikta ha, bize hakaret etmi$ olursun yoksa !!
Gelelim asIL demek istedigime; Sen buraya ait degiLsin! Sen yanL$ adresdesin Arkada$Im. BenCe senin burdan biran önce yoL aLman gerekiyor, TARKANCILAR burada ANTITARKANCILAR degiL!!
Yönetime geLince, Fikrini acIkLamak serbest evet'de bukadar agIr konu$malara neden izin veriliyor? TARKAN oLaYI bitmi$tir diyor adam Siz hala kendi görü$ü diyor ve susuyorsunuz. Elbette herkesin kendi fikri var ama fikirden fikire fark var, madem ki burasi Tarkan HayranlarIn buLu$ma noktasi, böylelerinin burada yeri olmamali..:7::7:
SANA KATILIYORUM HILAL ARKADASIMbravo
ya arkadasim sen ne yapiyorsun burda yaa
tarkan ne bitti ?? sen ne diyorsun ???
sen bir tarkan hayrani degilsin kesin
**MegaStarkan**
05-07-10, 23:31
Forumumuzun genel yapisi gecmiste de daha agir elestirileri kaldirabilen bir kapasitede. Eger müdahale edilmiyorsa kurallara aykiri bir durum olmadigindandir; proveke amacli yazildigini da düsünmüyoruz. Toz pembe ergenlik cagindaki seviyede olusan yorumlara alisik olanlar bunlari forumumuzda bulamayacagini bilmelidir. Bu forumu hepimiz farkli düsüncelerle olusan renkli bir forum olarak tanidik, agir elestirileri soguk kanlilikla yüksek seviyede cevapliyabilen bir forum olarak. Bunu sagliyabilen ender üyelerle sadece karsilanmak eski bir üye ve yönetici olarak icler acisi; daha cok basit hakaretler ve kapi göstermeleri ile yetinmemeli. Herkes haddini bilsin, bir yol gösterilmesi gerekse bu bizim görevimizdir. Bu tip önemli özgürlüklere tahammül edemeyenler icin de bir hukukcu olarak benim tahammülüm yoktur, yönetim de sinirlanmis bir sade yorum akisina izin vermeyecektir. Verimli bir yorum yapamayan yorumsuz kalsin, laf ebeligine dönüsmemeli.
Saygilar
TarkanColl
05-07-10, 23:44
Gerekli görüldüğünde konular silinip üyeler uzaklaştırılıyor zaten. Bu konuyu açan arkadaşımızda Tarkan'ın yeni albümüyle ilgili gelişmelerden habersiz bence. Konuyu açmış ama 12 Temmuzda pişman olacak. Biz sadece görelim ve bekleyelim zaten kendisine en güzel cevabı Tarkan verecektir.
Yönetimimizin kırmızı kelimelerle eleştirilecek bir tarafını göremedim ben. Genç bir arkadaşımızın düşünmeden yazdığı cümleler olarak kabul edip konuyu fazla uzatmayalım diyorum...
Kenan Bey (Bey diyorum cünkü YILLARDIR bu ForumdayIm ve yeni gelen birileri icin, üstelikte Tarkan'I HAKETMEDIGI bir $ekilde ere$itren biri icin bana laf ediyorsunuz) eger ki Böyleyse benim üyeligimi, actigim konulari, yazdigim her$eyii bütün her$eyi ama siLmenizi istiyorum.. " Herkes haddini bilsin, bir yol gösterilmesi gerekse bu bizim görevimizdir." demi$sinizz ben size diyecek söz bulamiyorum, madem ki haddimi bilemedim madem ki benim bu görü$üm haddini bilmemezlik olarak niteleniyor, silin beni, benimle ilgili her$eyii silin. Sizin görevinizin birtaneside kar$INIZdakiLeri KIRMAMAK !!
YILLARDIR bu forumdaYIm, bir haddini bilmeze CIKI$TIGIM icin ben hadddini bilmez oldum !! HELAL OLSUN diyecek sözüm yok silin gitsin !!
**MegaStarkan**
06-07-10, 01:32
Konu ile yorumlar bundan sonra kabul edilicektir, konu disi mesajlar kabul edilmeyecektir. Görevimizi de nasil yapicagimizi kimseden ögrenicek degiliz, eski/yeni üye olarak da ayirt edip dogrulari esirgiyemeyiz; sizin mantiginiz objektifligimize zarardir. Konuda tüm yorumlara yapilan genel bir elestiriden herkes istedigini cikarabilir, kendini yeni/eski sanabilir fakat benim demek istedigimi benim kadar forumda olanlar cok iyi anliyor. Daha fazla duygusal cikislara yanit vermek istemiyorum, yakisir yani kalmiyor. Forumumuzda herkes üye oldugu gibi, kendi karari ile online olmayip sanal hayatina son verebilir; buda saygi duydugumuz bir özgürlüktür. Bu arada cikisdiginiz kisi üye degildi, kirmizi yazilar ile süslediginiz yönetimdi dikkatinizi cekerim.
Üyenin elestirisi ile ilgili yorum yapiniz aksi taktirde mesajlar silinicektir.
Saygilar
Konuyu açan arkadaşım,benim düşüncem şu ki biraz fazla sert ve erken konuşmuşsunuz. Tarkan sevdanın son vuruşunu çıkaralı 2 aydan fazla oldu sanırım ve hala listelerde ilk üçte,çoğunda da 1 numara. Daha albüm çıkmadan böyle bir başarıyı kim yakalayabilirdi bu müzik piyasasında? Ben özellikle Tarkan dinlemeyen arkadaşlarımın bile Sevdanın son vuruşunu dinlediklerine,beğendiklerine şahit oluyorum ki özellikle şarkı radyolara verilmeden önceki tatsız olayların -malumunuz- etkisini bile büyük ölçüde silip attı bu durum. Şimdi de Harbiye konseri için ve 12 temmuz için gün sayıyoruz,sayıyorlar.
Tarkan yeni şarkılarını herkese dinletti vazgeçti demişsiniz,Tarkan birilerine illa korktuğu ya da güvenmediği için mi dinletir şarkısını,ya da dinletmelidir? Fikir almak istiyor olamaz mı? Ve bahsettiğimiz kişi bir megastar, bunca yıllık başarılı geçmişinden ve sevenlerinin ona sonsuz desteği ve kredisinden aldığı güvenden sonra "korkup" ya da şarkılarına güvenmeyip yeni şarkı arayacak biri değil bence,üstelik albümün 1 şarkısı radyolarda sürekli çalarken ve listelere üst sıralardan girerken.
Sevdanın son vuruşu "içimi kıpırdatan bir şarkı olmamış" demişsiniz,ancak bu bir şarkının kötü sayılması için yeter mi? Ya da bi albümün "fos çıkmayacağının" göstergesi hareketli şarkıyla mı çıkış yapmaktır? Bu yorumunuz,bu yüzden "kötü" demeniz şarkının introsundaki kemana,bütünündeki akustiğe,sözlerine,kalitesine hakaret,hiç olmazsa haksızlık sayılmaz mı? "İçinizi kıpırdatan" şarkıdan anladığınız piyasada bolca bulunan birbirine benzeyen "çıstak çıstak" şarkılar mıdır? Tarkan öyle bir şarkıyla,misalen Serdar Ortaç'ın poşet şarkısı gibi bir şarkıyla çıksaydı daha mı iyi olacaktı,yakışır mıydı o tip "insanın içini kıpırdatan" piyasa şarkıları Tarkan'a??
Değinmek istediğim bir nokta daha var ki "Tarkan eskiden 3-4 milyon satıyordu" diyorsunuz. Şimdi korsan yüzünden o kadar satan hiç kimse yok,kaldı ki Tarkan şu sıralar tek bir şarkısıyla dijital alanda da,metamorfoz zamanındaki kaset satışlarında da zirvededir,haberleri takip etseydiniz bunu da görürdünüz.
Bence siz bu kadar ağır eleştirilerinizde haksızsınız.Ben inanıyorum ki 12 temmuzda çıkacak olan albüm sizi yanıltacak...
the_answer3535
07-07-10, 10:13
Sert bir yorum olmuş.Tarkan'ın yaptığı hatalar elbette oldu ve bence hala da bazı konularda hata yapmaya devam ediyor (menajerin yetersizliği, albüm için tanıtım eksikliği vb.) ama bütün bunlar Tarkan gibi Türkiye tarihinin gördüğü en büyük popstar için bitti artık gibi söylemlerde bulunmak için yeterli değil.Tarkan geçmişte o kadar önemli işlere imza attı ki onun kredisi ona ölene kadar yeter.Onu Serdar Ortaç vb. yazlık şarkıcılarla karıştırmamak gerekir Ayrıca SSV konusuna da katılmıyorum.Haftalardır en çok istek alan ve en sevilen şarkılarda hep en üstlerde ve bence de çok güzel bir şarkı.Ayrıca da böyle sert eleştriler için en azından albümün çıkması beklenebilir.
Gec Olsun Guclu, Mukemmel Olsun Canim...TARKAN, Apar Topar Album Cikarsaydi Eger, Onun Diger Sanatcilardan Ne Farki Kalirdi Ki?...TARKAN,i TARKAN Yapan Da, Bu Zaten!...
mehmeteren
07-07-10, 20:43
bana yorum yazan bazı üyelerin yaşının baya bi küçük oldugunu tahmin ediyorum ki bu kadar basit bi cevap tarzı olamaz
tarkan hayranı olmak demek tarkanı eleştiremezsiniz anlamına gelmez
tarkanı sevmek demek onun her yaptıgı dogrudur o neyaparsa yapsın dogru yapmıştır demek degildir
tarkanı sizden fazla takip ediyorum herşeyinden haberim var,bazı kişiler 12 temmuzda kaseti çıkacak senin dünyadan haberin yok demiş,o kişilere nisan ayında bi cevap vermiştim bu siteden mayısta tarkan albümü geliyor diye konu açılmıştıda bende daha cok beklersiniz inanmayın demiştim bugünde aynısı degişen yok sadece ogün belli olacak
belki tarkanı canlı göremeyen var aranızda benim ne biçim tarkan hayranı oldugumu söyleyen,onlar bi baksınlar tarkanla resmimi koydum onunla kaç defa foto çektik hatta beraber yemek bile yedik ama yine bazı kendini bilmezler sallama diye cevap verirler diye yazmadım hiç burda
burda yorum fazla yapmıyor diye konuları olayları takip etmiyor degilim
benim yaptıgım eleştiler tarkanı sevdigim içindir eger tersi olsaydı bana ne der burda zaman bile ayırmazdım, önemli olan kral çıplak diyebilmek
tarkanın kaset satışlarından haberi olmayan bazı arkaşlarımız var o zamanlardan belki haberi olmayabilirler ben bi açıklama yapayım, tarkanın unutmamalı albümünün satışı o yıl ki türkiyedeki bütün sanatcıların çıkardıgı ve sattıgı kaset sayından daha fazla sattı,bugün ki satışını gecenler var ama pek kimse telafuz etmek istemiyor, benim bahsettigim tarkan o satışları yapan tarkan o tarkanı istiyorum
açık ara fark yapan tarkanı bekliyorum hala, ben tarkanın hayranıyım yalakası degil be sevidigimi eleştirirm sevmedigimi degil yazdıklarıma ve yazdıklarınıza iyi dikkat edin,kenan isimli arkadaş size benim için diyecegini demiş zaten
tarkan mayısta süper albüm geliyor dendi ama sezon bitecek hala albüm piayasada yok,, sorsak ne oldu albüm diye süper bi albüm olması için erteledik diye her zamanki cevabı alırsınız ama en iyiyi yapıyorum diye erteledigi albümde foss cıkar ve cıkacak,
artık yalan dolanla bu iş yürümez yaz geldi ve bitiyor 1 ay sonra ramazan eee ne zaman yaza damgasını vuracak dedigi albüm hani mayısta cıkıyordu,daha öncede bununla ilgili bi yorum yapmıştım daha cok beklersiniz albümü demiştim bu sitede mayısa albüm çıkaracak diyenlere ama bana kızdılar bırakın mayısı kış geliyo daha bişi yok ortada
tarkan kendi kendini bitirmek için elinden ne geliyorsa yapıyor,eski tarkandan eser yok gecende sevdanın son vuruşu diye şarkısını dinledim hiç insanın içini kıpırdatmıyor heyecan vermiyo bence bu albümde yalan olacak,
zaten bu albüme güvenemedigi için tarih sürekli degişiyor albümüne güvenseydi bu albüm çoktan cıkmıştı,eşine dostuna dinletti albümü kimse begenmeyince hadi bakalım sil baştan yeni şarkılar aramaya gidildi
artık tarkandan ümidinizi kesin o eski tarkan bi daha gelmeyecek tarkan devri bitti
Oncelikle 27 yasindayim , yasi kucuk arkadaslardan degilim.(yorum yazan arkadaslarin yasinin kucuk oldugunu tahmin etmis arkadas)
Ayrica elestiriye cevap vermek icin belirli bi yas standarti olmasi gerekmez.
Kirmizi ile i$aretledigim cumlelerde tamamen bi on yargi var
ele$tiri ok ama yapici degil tamamen yikici.
Tarkani savunan ki$ilere yalaka diye hitap etmen zaten ba$li ba$ina hakaret.
Tarkani savunuyoruz evet ama yalakaliktan degil umidimizin var oldugundandir.
Daha cikmamis bir albume buda kotu olacak diye bakmak nedir o halde ?
Tarkan devri bitti diyip tarkan fan sayfasinda uye olmaniz zaten bir Tezat.
Ben yaptiginiz elestirinin agir oldugunu dusunuyorum hepsi bu.
Saygilar !
TarkanColl
07-07-10, 21:39
Bir Tarkan hayranının yazacağı türden şeyler değil bunlar. Eleştirmek de bir yere kadar. Yerden yere vurmak mı eleştirmek. Siz zaten Tarkan'ı gözden çıkarmışsınız biz hayranlarının yazdıkları da basit geliyor.
Konunuzu silmedik diye yazdıklarınızı destekliyoruz sanmayın. Tarkan'ı ve biz hayranlarını aşağılamaya devam ederseniz forumdan uzaklaştırılacaksınız... Yorumlarınıza dikkat edin lütfen...
Ben bu arkadaşın gerçekten Tarkan hayranı olduğunu sanmıyorum ya da bana göre hayranlık bambaşka bi konumda hele ki Tarkan hayranı olmak.. Ben o kötünün en kötüsünü de yapsa asla dönüp de tek kelime eleştiremem.. Tarafsız olamıyorum onu severken aslaa hemde.. hele ki bi de böle kötü konuşanları görünce dayanamayıp ağlıyorum madem senin için Tarkan bitti öle düşünüosun bunu burda yazıp da bizim sinirlerimizi nie zıplatıyosun ki kardeşim !! o bu ülkenin gelmiş geçmiş bir numaralı yıldızıdır bana göre ve bu hep böle kalacak evet albümü gecikti ama biliyoruz ki beklediğimize değecek !!ama hakaret etmiyoruz aksine ona daha çok destek oluyoruz !!
gizem-akkaş
13-07-10, 12:53
ozaman Tarkan albüm çıkarsada alma dinleme madem bitmiş senin için ama kendi adına konuş bence Tarkan devri bitti die bizim için bitmedi aksine dahada büyüyo Tarkan bitmez bitemez evet albüm gecikmiş olablr biz çok özledğimiz için bukadr sabırsızlanıoruz yoksa zaten bekleriz beklioruzda en kısa zamandada çıkıcak ve sen söledğinle kalıcaksn;)
Diğerleri biter Tarkan kalır merak etme.
mehmeteren
13-07-10, 17:33
tarkan hayranı olmak için tarkanı eleştiremeyecekmiyiz, tarkan eleştirilemezmi yani, hayrret dogrusu site sahibi bi tezat içinde sitesinde eleştiriler öneriler diye bölüm yapmış ama orada eleştiri yapmak yasak:(
ayrıca şu 12 temmuzda albüm çıkacak diyen arkadaşları göremiyorum ayın 12si geçti 13 oldu hala albüm yok,, ama ben yalancıyım kötüyüm dimi, ben 12 temmuzda albüm çıkmayacak dedim herkes bana kızdı nerde albüm
mehmet eren bey ,,,eleştiriyi severim hem de çok,,hatta kaba sözler içeren saldıran eleştirileri bile...bu benim karakterim..forumu ilgilendirmez,genel geçer bir hükmü de yoktur...evet albümün çıkmaması konusunda haklısınız...lakin şarkı hiç iç kıpırdatıcı değil yorumunuz size ait..."göreceli" yani...kıstas aldığınız arguman,mataryel ya da düşünce ne?ne ye göre kime göre "kıpırtısız" bir şarkı...bu herkesin kabul ettiği bi "yargı değil" haberiniz olsun..sizden farklı düşünen insanlar da var...başka bir konu da eleştirmek üzerine: analiz yapmadan eleştirmek,tenekeden ses çıkartmak gibi yararsız bir davranış şeklidir...eleştirmek istiyorsanız,edebiyatta eleştiri yazıları nasıl kaleme alınır diye öğretici bilgiler var...eleştiriler "tarafsız olur" ne demek?,konuyla ilgili olarak:tarkanı eleştirirsem tarafsız olurum düşüncesi,bilimsel literatürde geçerliliği olmayan bir kavram...sizinkisi eleştiri değil..duygularınızı hissettiklerinizi yazmaktır..iyiki de yazmışsınız..o başka..eleştiri yazısı yazmak istiyorsanız,müyaptan "yine sensiz" albümünden başlayıp bugüne kadar ki tüm tarkan albümlerinin satış rakamlarını almalısınız...eğer karşılaştırma yapacaksanız ,kimle karşılaştıracaksanız onun da albüm satışlarını ilk albümden itibaren almalısınız...alınan ödüllere,,konsere katılan insan sayılarına,,,klip yönetmenlerine,,klibin başarılarına,,,sponsor anlaşmalarına bakmanız gerekli..ki bu yazdıklarım üstün körü bilgiler...ama sizin yazınızın bir eleştiri olmadığını,duygularınızı,hissettiklerinizi,yazınsa l anlamda(edebiyat)herhangi bir biçime uymadan,gelişigüzel yazdığınızı kantılamaya yetecek kadar yeterli....gelelim eş-dost arasında konuşurken kullandığımız tavırla yazdığınız duygularınıza...bana çok ateşli geldiniz...aklıma "tanrının yokuluğunu kanıtlamaya çalışan ,yanıldığımızı bize hissettirmeye çalışan,insan kardeşlerim geldi..onlarda yazarlar ,konuşurlar ,çizerler..bakın bilimsel anlamda yazı yazanları muaf tutuyorum...onlar tenzih edilmiştir..saygındırlar...çala kalem konuşan bu insanlar sanki dünyanın en büyük,cevaplanamaz sorusu olan bu soruya cevap bulmuşlar gibi bir duygu seline kapılıral..duygu selidir çünkü içinde çokça duygudan bulmak mümkündür...telaş,sevinç,huzur,hırs,öfke,hüzün ve daha bir çokları..ama insan tanrıyı bulduysa ya da kaybettiyse;gerçekten bu hislerdeyse,,ona bir dinginlik hali gelir,,sessizleşir,,susar..."Anladım ki, derin ve esrarengiz olan her sey susuyor" diyor şems hazretleri...sizin durumunuzsa bana,çok konuşanların durumunu hatırlattı..insan allah inandığını söyleyip çok ve boş konuşuyorsa ,aslında kendine yandaş arar,,emin olamamıştır henüz,,kendine kanıtlamak için çok ve bol ve boş konuşur...burda boş kelimesi kötü anlamada kullanılamamıştır,aslında arayışın ağırlığından gelen saçmalama halidir...keza inanmadığını söyleyip çok ve bol ve boş konuşanlarda aslında"bak inanmıyorum,doğru yapıyorum dimi hı,siz ne düşünüyorsunuz,ben haklıyım di mi,siz de bişi söyleyip beni "HAKLI" çıkartsanıza" endişesi taşırlar..tüm yazdıklarınızı okuduğum zaman bir anda bunlar hatırıma geldi...tarkan bitmiş olabilir,,,ama siz buna yandaş arıyor gibi bir çırpnma halindeymişsiniz gibi geldi..."tarkan bitti di mi bitti bitti kesin bitti ccanım ben bildim" söyledikelrinize inanan yandaş arıyorsunuz gibi..insan böyledir ama.inanmak için künuşur çoğu vakit.inandığı için değil...insan o da,,tanrı değil ki..ki tanrı bile eleştirilir,,,tarkan haydi haydi yanlış yapabilir...bir çok etken var,,parametre..yaşı,ilişkileri,yıllar,yorgunluk,, mutluluk,,para,,hayal kırıklığı,,baba olamama ikilemi,,,sevenlerinin yaptığı kariyer baskısı..ve daha saymadığım geçmişteki bir sürü şey..ben hayranlığa karşı bi insanım...hastalıklı bir durumdur hayran olmak,,,doğal değildir ve aslında bakılırsa kökü,paganlığa uzanır...günümüz pagan tanrıları popstarlarıdır çünkü...bu denli abartmayın...sonuçta tarkan bu..daha fazlası ya da daha azı değil...sanatçılar hissettiklerini albümlerine koyarlar,hayranlarının"kıpırtılı" buldukları şeyleri değil ki,,onun adı sanat olmaz o zaman,,ticari mamül olur olsa olsa...şöyle düşünün candan erçetine aynı eleştiriyi yapsanız size derdi ki bence"dinlemek istemiyorsanız üzüldüm,ama ben bunları hissediyorum,isterseniz albümü almazsınız ,yapabileceğim bi şey yok" bu tavır "hayran"kisvesi altında yaşamaya çalışan psikolojik,duygusal hayatları incelenmesi gereken insanları kendine getirirdi...belki tarkan da böyle denemeli bi de..umrumda değilsiniz...sanatın faydası toplumadır ama sanat yaparken toplumun albümü alması için kırk taklamak atılmaz...sanat "toplum için yapılan ama sanat sanat içindir anlayışıyla yapılan" bir sanat olduğu zaman güzeldir...bırakınız yapsınlar bırakınız etsinler....gerçek hayatlarımıza bakalım biz...kendi başarılarımıza..hayat tarkandan ibaret değil..tarkanın varlık amacı da bu değil zaten..o kendi"kişisel menkıbesini yaşıyor" siz de kendikinizinkini yaşamaya bakın... tarkan biterse kendine biter,doğarsa da kendine doğar...müzik yaşamın arka fonudur..benim çok sevdiğim fonudur..nietzsche :müziksiz hayat hatadır demiş..hazretleri rumi de müzik demiş,kün demiş,bir şeye ol dersen olur demiş...boşverin tarkanın kaderine dair kafa yormayı...siz demişsinzi ki"tarkanın albümü çıkamayacak" ben diyorum ki,"su akacak yolunu bulacak" su ne yapacak şimdi ne karalar bağlayın,ne de setler çekin suyun önüne..su akar yolunu bulur,,kural yine değişmeyecek ..sevdanın son vuruşunu çok beğendim...çok sevdim,,albümü dinlemedim bilemem,,dinlemediğim şey için hiç bir yorum yapamam...ama beğenmiş olamam size taraf tutmak gibi geliyorsa hala,kendinizi sorgulamanızı salık verebilirim size..çünkü başka hisseden insanlar da var,sizin dışınızda ...sizden farklı,,,sizinkilere ters...sizin düşündüklerinizin zıttı....saygılarımla
tarkan devrinin bitmesi için insanların tarkan'a karşı duyduğu heyecanın bitmiş olması lazım..ben kimsede böyle bişey göremiyorum.. o yüzden böyle iddialı laflar etmeden önce iki kere düşünmek lazım.. bu albüm part1 ve 2 diye bölündüğüne göre tam tersi şarkılara çok güveniliyor demektir.. "güvenseydi şimdiye kadar çıkarırdı " gibi laflar tahmine dayalı ve erkenci bi hareket..bunu da anca birinin açığını arayan biri yapar bana göre... seven, hayranı olan????...
**MegaStarkan**
13-07-10, 20:11
Konu kilitlenmistir
Konunun gerekdiginden fazla uzamasi, üyenin kurdugu iddia ile ilgili argüman edicegi yerine sürekli yönetimin onun özgürlügünü kisitlama gibi bir yanlis algi yaratmasi, verimli bir tartismanin da artik gerceklesmedigi gerekcesi ile kilitlenmistir. Yönetim gereken firsati vermistir iyi kullanilmamistir.
vBulletin v4.1.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.